Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Θρήνος: Πέθανε μύθος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου

Βαρύ πένθος...

11 Ιουλίου 2020 13:11
Θρήνος: Πέθανε μύθος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Θρήνος έχει ξεσπάσει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, με ένα μύθο του να φεύγει από τη ζωή και να βυθίζει άπαντες στη θλίψη.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το σπουδαίο Τζάκι Τσάρλτον, θρύλο της Εθνικής Αγγλίας με την οποία κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1966 και της Λιντς, αλλά και της Εθνικής Ιρλανδίας με την οποία ως προπονητής κατέγραψε μεγάλες επιτυχίες.

Είχε ρεκόρ συμμετοχών με τη Λιντς έχοντας αγωνιστεί σε 773 παιχνίδια. Ο Τσάρλτον έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών, καθώς αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας, ενώ πρόσφατα σημειώθηκε φοβερή τραγωδία με το θάνατο ποδοσφαιριστή από κεραυνό.

Η οικογένεια του Τσάρλτον ανακοίνωσε με γραπτή δήλωση τα δυσάρεστα νέα. «Ο Τζάκ πέθανε την Παρασκευή 10 Ιουλίου σε ηλικία 85 ετών, στο σπίτι του στο Νορθάμπερλαντ, με την οικογένεια του στο πλευρό του. Δεν μπορούμε να εκφράσουμε πόσο περήφανοι είμαστε για την εξαιρετική ζωή που έζησε και την ευχαρίστηση που έδωσε σε τόσους πολλούς ανθρώπους σε διαφορετικές χώρες και από όλα τα κοινωνικά στρώματα».

Ο Τσάρλτον ήταν μέλος της ομάδας των «τριών λιονταριών» που κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο «Ζιλ Ριμέ» μετά από τον περιβόητο θρίαμβο με 4-2 επί της Δυτικής Γερμανίας στο Γουέμπλεϊ το 1966. Έπαιξε σε κάθε αγώνα κατά τη διάρκεια του δρόμου της Αγγλίας προς τη δόξα και συνολικά έκανε 35 συμμετοχές με την εθνική. Ήταν από τους κορυφαίους κεντρικούς αμυντικούς, ενώ ως προπονητής, είχε επιτυχία με την Ιρλανδία στο παγκόσμιο κύπελλο το 1986 και το 1996, αλλά και με την Μίντλεσμπρο, την Σέφιλντ Γουένσντεϊ και την Νιούκαστλ.

Σοκ: Πέθανε 24χρονος ποδοσφαιριστής

Σοκαρισμένος είναι ο κόσμος του ποδοσφαίρου καθώς σε ηλικία 24 ετών έχασε την ζωή του ο πρώην ποδοσφαιριστής της Νότιγχαμ Φόρεστ, Ντέρικ Οτίμ. Σοκ έχει προκαλέσει και στην Ισπανία, ο τραγικός θάνατος που βρήκε ποδοσφαιριστής της Λας Πάλμας, όταν πνίγηκε μετά από καταδύσεις που έκανε στη θάλασσα.

Ο νεαρός άσος, όπως αναφέρουν τα αμερικανικά Μέσα, πνίγηκε στην λίμνη Keowee της Νότιας Καρολίνας. Περισσότερα στοιχεία δεν έχουν γίνει γνωστά σχετικά με τις συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος.

Ο Οτίμ γεννήθηκε στην Αγγλία, στο Νότιγχαμ, από Γκανέζους γονείς. Το ταλέντο του σύντομα φάνηκε στις ακαδημίες της Φόρεστ και πήρε προαγωγή στην πρώτη ομάδα. Ωστόσο ο νεαρός, σε ηλικία 20 ετών αποφάσισε να μετακομίσεις στις ΗΠΑ για να σπουδάσει.

Πρόσφατα είχε αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο Xavier και βρισκόταν σε επαφές με ομάδες του MLS για να επιστρέψει ξανά στην αγωνιστική δράση.

Η ανακοίνωση της Νότιγχαμ:

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share