Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σε μύθο του ελληνικού μπάσκετ η σορός που βρέθηκε στα Βοτσαλάκια

Μόλις αποκαλύφθηκε

11 Ιουλίου 2020 00:31
Σε μύθο του ελληνικού μπάσκετ η σορός που βρέθηκε στα Βοτσαλάκια
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Είδηση, που προκαλεί θλίψη σε όλο τον ελληνικό αθλητισμό, και δη τον χώρο του μπάσκετ, είναι αυτός που προέρχεται για τη σωρό του ανθρώπου, που βρέθηκε στα Βοτσαλάκια του Πειραιά. Ο λόγος γίνεται για τον Παναγιώτη Μανιά, που πέθανε σε ηλικία 87 ετών, έχοντας βρεθεί στο σημείο με μια σακούλα στο κεφάλι.

Το πτώμα έμενε αταυτοποίητο για δύο ημέρες, αλλά τελικά αναγνωρίστηκε από τη γυναίκα και την κόρη του, ολοκληρώνοντας το σκηνικό μιας τραγωδίας, η οποία τις τελευταίες ώρες συγκλόνισε την Ελλάδα. Ο ίδιος, μάλιστα, φέρεται να είχε προγραμματίσει το θάνατό του, αφού την προηγούμενη ημέρα από το μοιραίο βράδυ πήρε ένα ταξί από την Αθήνα και ζήτησε από τον ταξιτζή να τον πάει στον Πειραιά να «αυτοκτονήσει». Ο ταξιτζής φοβήθηκε και τον πήγε στο αστυνομικό τμήμα Δραπετσώνας. Ο αξιωματικός υπηρεσίας ενημέρωσε φίλους οι οποίοι έτρεξαν αμέσως στο αστυνομικό τμήμα, τον παρέλαβαν και τον πήγαν στο σπίτι του στην πλατεία Κολιάτσου ωστόσο ο 88χρονος ήταν αποφασισμένος να κάνει πράξη το απενονοημένο διάβημα.

Το επόμενο βράδυ, βέβαια, έγινε το εν λόγω συμβάν, το οποίο αυτή την φορά δεν απετράπη, με τον Παναγιώτη Μανιά να βρίσκεται τελικά νεκρός στα Βοτσαλάκια.

Ο Μανιάς ήταν μεγάλος αθλητής του Πανελληνίου, συμμετέχοντας στη λεγόμενη «Χρυσή Πεντάδα» που κατέκτησε 3 πρωταθλήματα Ελλάδας (1953, 1955, 1957) και το Ευρωπαϊκό κύπελλο. Το 1953 κατέκτησε το πρωτάθλημα χωρίς ήττα ενώ το 1955 με διαφορά 84 πόντους μέσο όρο. Με την Εθνική Ελλάδος σε 24 αγώνες και σημείωσε 183 πόντους. (7,6 μ.ο.). Συμμετείχε στο Ευρωμπάσκετ 1951, στους Μεσογειακούς Αγώνες 1951 και 1955 και στην Ολυμπιάδα του 1952.

Αργότερα, υπήρξε μέλος της εθνικής ομάδας και στο αγώνισμα του μπριτζ, ενώ διακρίθηκε και ως αθλητής στίβου. Μπον βιβέρ, ευγενής, γνωστός στην κοσμική Αθήνα και με θητεία στο UCLA αλλά και σπουδές στις ΗΠΑ. Έκανε δύο γάμους και απέκτησε μία κόρη και έναν γιο.

Πηγή: Basketa.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share