Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Volley League: Καρυδάτος Παναθηναϊκός, break και έτοιμος για Πρωταθλητής! (videos)

Εύκολο διπλό μέσα στο Ρέντη!

9 Ιουλίου 2020 20:43
Volley League: Καρυδάτος Παναθηναϊκός, break και έτοιμος για Πρωταθλητής! (videos)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μέσα σε 88 λεπτά, ο Παναθηναϊκός με συγκέντρωση, πλάνο και μάγκικη νοοτροπία πέρασε από το Ρέντη (0-3 σετ) και θέλει μια νίκη την Κυριακή κόντρα στον ΟΣΦΠ για να στεφθεί πρωταθλητής!

Ο Παναθηναϊκός έκανε εξαιρετικό ματς, είχε πάνω από 50% στην επίθεση και έφτασε τελικά στη νίκη. Οι φιλοξενούμενοι είχαν σε εξαιρετική μέρα τους Ράπτη, Ρανγκέλ, ο Γιάκομπσεν έκανε πολύ καλό μοίρασμα και η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου έκανε το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη δεν βρήκε τα καλά σερβίς, έχασε στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ και τον Φίνγκερ ενώ υπέπεσε σε πολλά λάθη. Ο Μουνιόθ δεν πήρε πολλά πράγματα από τους Χουσάι, Κουμεντάκη και η ομάδα του Πειραιά καλείται να πάει στο Μαρούσι για να ισοφαρίσει την σειρά των τελικώ.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τη σύνθεση που αγωνίστηκε και στους αγώνες των ημιτελικών. Για την ομάδα του Πειραιά άρχισαν το ματς οι Τερβαπόρτι, Φίνγκερ, Πετρέας, Βουλκίδης, Χουσάι, Κουμεντάκης και λίμπερο ο Ζήσης.

Η ομάδα του Ανδρεόπουλου ξεκίνησε με μία αλλαγή σε σχέση με την σειρά των ημιτελικών με τον Πελεκούδα να παίρνει θέση αντί του Πανταλέων. Από εκεί πέρα ο Παναθηναϊκός είχε στο αρχικό σχήμα τους Γιάκομπσεν, Ανδρεόπουλο, Τσάτσιτς, Ράπτη, Πελεκούδα, Ρανγκέλ και λίμπερο τον Ζήση.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο ματς με ξεκάθαρη τακτική στο σερβίς τους. Αυτό οδήγησε σε πολλά λάθη από την τελική γραμμή με τους δύο φιναλίστ να πηγαίνουν μαζί στο σκορ για αρκετούς πόντους. Με τον Ανδρεόπουλο στην γραμμή του σερβίς ο Παναθηναϊκός μπόρεσε να χτίσει σερί και έφτασε στο 11-15 με μπλοκ του Ρανγκέλ.

Ο Ολυμπιακός έκανε την αντεπίθεσή του και με άσο του Τερβαπόρτι πλησίασε για το 17-18. Δύο σερί λάθη όμως από Γκέργκι και Χουσάι ήταν αρκετά ώστε η ομάδα του Ανδρεόπουλου να ξεφύγει και πάλι με να πάρει τελικά το σετ με 19-25 μετά από χαμένο σερβίς του Βουλκίδη.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε φουριόζος στο δεύτερο σετ και προηγήθηκε με δύο πόντους με άσο του Ράπτη. Οι Πειραιώτες ισοφάρισαν σε 12-12 με άσο του Βουλκίδη με τους φιλοξενούμενους να φτάνουν και πάλι στο +3 (12-15) με μπλοκ του Πελεκούδα στον Γκέργκι.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ τραυματίστηκε ο Φίνγκερ με τον Ασπιώτη να παίρνει τη θέση. Ο Έλληνας διαγώνιος πήρε επιθέσεις και ισοφάρισε σε 16-16 για τον Ολυμπακό που φαινόταν άνευρος στην επίθεση και χωρίς ρυθμό. Στην τελική ευθεία του σετ ο Παναθηναϊκός με το καλό του μπλοκ και τον Ράπτη στην επίθεση έφτασε στα πέντε σετ μπολ για το 19-24 με μπλοκ άουτ του Τσάτσιτς.

Διαδοχικά λάθη από Πελεκούδα και Τσάτσιτς έδωσαν την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να μείνει στο σετ. Ο έμπειρος Μαυροβούνιος ακραίος όμως με μπλοκ άουτ έδωσε το σετ στο τριφύλλι που έκανε το 2-0 και έδειχνε να έχει το πάνω χέρι για τη νίκη.

Ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος στο πρώτους πόντους του τρίτου σετ. Παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός έφτασε στο 6-8 με άουτ επίθεση του Χουσάι. Ο Αλβανός ακραίος ήταν από τους αρνητικούς πρωταγωνιστές του ματς. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο +3 (7-10) με μπλοκ του Πελεκούδα και στο +4 (9-13) με άσο του Ράπτη.

Οι Πειραιώτες μπήκαν και πάλι στο (12-13) με άσο του Γκέργκι αλλά συνέχισαν τα λάθη. Κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 13-17 με άσο του Ρανγκέλ λίγο πριν την τελική ευθεία του σετ. Ο Τσάτσιτς έδωσε σημαντικές βοήθειες και με πρώτο χρόνο του Ρανγκέλ ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη.

Τα σετ 0-3 (19-25, 22-25, 19-25)

Το πρόγραμμα των τελικών
09/7, 19.00, Γυμν. Ρέντη (ΕRT Sports): Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Παναθηναϊκός Α.Ο. 0-3 (19-25, 22-25, 19-25)
12/7, 18.30, Γυμν. Αγίου Θωμά Αμαρουσίου (ΕRT Sports): Παναθηναϊκός Α.Ο. - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
15/7, 19.00, Γυμν. Ρέντη (ΕRT Sports): Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Παναθηναϊκός Α.Ο.

  • Ο τίτλος θα κριθεί στις δύο νίκες

Πηγή: sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share