Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ανακοινώθηκε από την Μπαρτσελόνα ο Νικ Καλάθης

Επίσημο!

9 Ιουλίου 2020 18:35
Ανακοινώθηκε από την Μπαρτσελόνα ο Νικ Καλάθης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είναι επίσημο. Ο Νικ Καλάθης είναι παίκτης της Μπαρτσελόνα με τους Καταλανούς να ανακοινώνουν την απόκτησή του.

Ο διεθνής γκαρντ υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας και αύριο Παρασκευή (10/7) θα βρίσκεται στη Βαρκελώνη ώστε να περάσει από ιατρικά τεστ.

Τυπικά, ο Νικ Καλάθης αποτελεί την πρώτη μεταγραφή στην εποχή Γιασικεβίτσιους στην Μπαρτσελόνα, με τον παίκτη ωστόσο να έχει συμφωνήσει εδώ και αρκετές ημέρες με τους «μπλαουγκράνα».

Έπειτα από πέντε χρόνια στον Παναθηναϊκό, στη δεύτερη θητεία του στην ομάδα, ο Καλάθης θα αποτελέσει τον βασικό άσο στα χέρια του Σάρας στη Βαρκελώνη.

Στα 31 του ο Καλάθης θεωρείται ένας από τους καλύτερους γκαρντ στην Euroleague, και με την απόκτησή του η Μπαρτσελόνα ενισχύεται με έναν άριστο γνώστη του «pick and roll» και εξαιρετικό αμυντικό, όπως σημειώνει και στην ανακοίνωσή της.

Η Μπαρτσελόνα που έχει αποδεσμέυσει τον Άντε Τόμιτς, έχει συμφωνήσει για την παραμονή τους στην ομάδα με τους Οριόλα, Κάιλ Κούριτς και Μπράντον Ντέιβις.

Μπαμ με Νεμάνια Νέντοβιτς ο Παναθηναϊκός!

Ο Νέμανια Νέντοβιτς είπε το "ναι" στην πρόταση του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, αφού διευθετήθηκαν κι οι τελευταίες λεπτομέρειες, κι είναι ο νέος γκαρντ (1,91 μ.) του τριφυλλιού.

Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και ο Νέμανια Νέντοβιτς έφτασαν σε συμφωνία. Μετά την αποκάλυψη του πράσινου ενδιαφέροντος για τον πρώην παίκτη της Αρμάνι Μιλάνο και τις προχωρημένες συζητήσεις των δύο πλευρών (από χθες, Δευτέρα, είχαμε αναφέρει πως απέμεναν κάποιες τυπικές λεπτομέρειες), οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια, με τον 29χρονο γκαρντ να μετακομίζει από το Μιλάνο στην Αθήνα.

Μετά από μια διετία στην Αρμάνι Μιλάνο, ο Νέμανια Νέντοβιτς θα φορέσει τα πράσιν για να αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα όπλα του Γιώργου Βόβορα την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ο Νέμανια Νέντοβιτς έχει αγωνιστεί σε Ερυθρό Αστέρα, Λιέτουβος Ρίτας, Βαλένθια, Ουνικάχα Μάλαγα και Αρμάνι Μιλάνο στην Ευρώπη, με ένα μικρό πέρασμα από το ΝΒΑ για λογαριασμό των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς. Στη διάρκεια της καριέρας του, έχει αγωνιστεί έξι σεζόν στην EuroLeague, έχοντας 10.8 πόντους (με 34.9% στα τρίποντα), 2.8 ασίστ και 1.6 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Η φετινή σεζόν δεν ήταν πάντως καλή για εκείνον αφού οι τραυματισμοί δεν του επέτρεψαν να έχει μεγάλο χρόνο συμμετοχής, με αποτέλεσμα να πέσουν οι μέσοι όροι του (7.9 πόντου και 1.7 ασίστ ανά 16'31'').

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share