Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Super League play-out: Έφυγε με βαθμό από τη Λαμία η Ξάνθη

Στάθηκε όρθια

6 Ιουλίου 2020 21:54
Super League play-out: Έφυγε με βαθμό από τη Λαμία η Ξάνθη
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Η Λαμία και η Ξάνθη αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0 στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας, σε αναμέτρηση για την 5η αγωνιστική των πλέι άουτ της Super League που είχε αναβληθεί (ήταν να διεξαχθεί το περασμένο Σάββατο) λόγω του κρούσματος κορονοϊού σε μέλος των φιλοξενούμενων, που πάντως είχε αποκλειστεί από την αποστολή. Επίσης, ο Πανιώνιος συνέχισε την αήττητη πορεία του στα πλέι-άουτ (που τον έχει επαναφέρει σε τροχιά... παραμονής), μένοντας όρθιος και στη Λάρισα.

Σε ένα κακό πρώτο ημίχρονο, που διεξήχθη υπό βροχή, η Ξάνθη είχε ένα καλό μόλις άουτ σουτ του Ντε Αμορίμ στο 13΄ και μια κεφαλιά του Λισγάρα που είχε την ίδια τύχη, στο 40΄. Στα αξιοσημείωτα των πρώτων 45 λεπτών η αποβολή του Βλαχομήτρου με δύο κίτρινες κάρτες σε τέσσερα λεπτά!

Οι Ακρίτες προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το πλεονέκτημα, ο Καραγεωργίου έκανε αλλαγές για να «φρεσκάρει» την ομάδα του, αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να «χτίσουν» παιχνίδι και να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία του Επασί. Το δεύτερο μισό ήταν ακόμη χειρότερο από το πρώτο, με τα δυνατά μαρκαρίσματα να έχουν τον πρώτο λόγο και το θέαμα να απουσιάζει, παντελώς.

Στο δια ταύτα, η Ξάνθη έφυγε με βαθμό και διατήρησε τη διαφορά του ενός βαθμού από τον Πανιώνιο, δυο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση των πλέι οφ.

ΛΑΜΙΑ (Γιώργος Πετράκης): Επασί, Βάντερσον, Σκόνδρας, Τζανετόπουλος, Βύντρα, Ρόμανιτς, Μπεχαράνο, Μπουλούλης (89΄ Πλιάτσικας), Καραμάνος (82΄ Ασίγκμπα), Βλαχομήτρος, Σάλιακας (58΄ Βασιλόγιαννης).

ΞΑΝΘΗ (Νίκος Καραγεωργίου): 'Αμπάντ, Ντε Αμορίμ, Κοβάτσεβιτς (46΄ Γκαργκαλατζίδης), Στάρτζεον (62΄ Τζουρίτσκοβιτς), Φοσέ (62΄ Κάστρο), Μουλέν, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Τερκί (88΄ Φασίδης), Καρασαλίδης (77΄ Σόσα), Κασάδο.

Super League: Μαχητικός Παναθηναϊκός νίκησε Κομίνη, έμεινε ισόπαλος με Ολυμπιακό!

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το σημερινό ντέρμπι «αιωνίων», ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, για την 6η αγωνιστική των play off της Super League 1, με το 0-0 να «σφραγίζει» τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Προσπάθειες πάντως που πέρασαν σε… δεύτερη μοίρα, καθώς πρωταγωνιστής της αναμέτρησης κατάφερε να γίνει ο -ούτως ή άλλως «λίγος»- διαιτητής Κομίνης, με τις λανθασμένες αποφάσεις του που επιβεβαίωσαν ότι… ντέρμπι -για να μην πούμε... όλα τα ματς ανεξαιρέτως- στην Ελλάδα χωρίς ξένους διαιτητές, απλά... δεν γίνεται!

Ο ρέφερι από την Θεσπρωτία δεν απέβαλλε τον Μπα με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 41’, καταλόγισε αντί για επιθετικό φάουλ αμυντικό εναντίον του Ανουάρ και… πέναλτι υπέρ του Βαλμπουενά, στο… 47’, με τη χρήση και του VAR, ενώ «ελέγχεται» και για ανατροπή του Καμαρά από τον Κουρμπέλη, στο 17ο λεπτό. Κι όλα αυτά, σε ένα «αδιάφορο» ματς, απο βαθμολογικης πλευράς, έτσι;

Κι αν δεν ήταν η απόκρουση του Διούδη, με τον Βαλμπουενά να αστοχεί από την άσπρη βούλα -για δεύτερη σερί φορά, μετά το ματς με τον ΟΦΗ- στην εκτέλεση του, ενδεχομένως οι νωχελικοί Πειραιώτες να έφευγαν νικητές απέναντι στο «τριφύλλι» που, παρά τα πολλά προβλήματα και το γενικότερο κλίμα, στάθηκε πολύ καλά σε ένα ακόμα «μεγάλο» παιχνίδι.

Την επόμενη αγωνιστική ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται από τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Άρη, επίσης εκτός έδρας, με αμφότερα τα παιχνίδια να διεξάγονται την Τετάρτη 8 Ιουλίου.

Το ματς:

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με τριάδα στα μετόπισθεν και μπήκε με εμφανή διάθεση να πιέσει ψηλά τον αντίπαλό του, για να μην του επιτρέψει να κάνει παιχνίδι και παράλληλα προκειμένου να ελέγξει τον ρυθμό.

Μάλιστα, χάρη σε αυτή την πίεση, οι «πράσινοι» κατέγραψαν δύο καλές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ: αρχικά μόλις στο 2’, όταν ο Μπουζούκης έκλεψε την μπάλα από τον… ράθυμο Μπα, αλλά το σουτ του από θέση μέσα δεξιά πέρασε λίγο άουτ!

Ενώ εννιά λεπτά, η φάση με τον Μακέντα από την πολύ καλή κάθετη πάσα του Μπουζούκη ήταν ακόμα πιο υποσχόμενη, ωστόσο ο Ιταλός επιθετικός, που νίκησε στην μονομαχία τον Μπα δεν μπόρεσε να κάνει σωστά το πλασέ, απέναντι από τον Σα…

Σταδιακά, ο Ολυμπιακός ανέκτησε τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας, την κυκλοφόρησε και προσπάθησε να «χτυπήσει» κυρίως από τα αριστερά, με τον Βαλμπουενά, «σημαδεύοντας» τον άπειρο Θεοχάρη, ενώ στο 17ο λεπτό διαμαρτυρήθηκε για ανατροπή του Καμαρά από τον Κουρμπέλη.

Ωστόσο, παρά το ότι κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά για πρώτη φορά λίγο πριν το ημίωρο. Όταν ο Βαλμπουενά σέντραρε από αριστερά και ο Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά αλλά ο Διούδης μπλόκαρε με ευκολία.

Στη συνέχεια κυριάρχησαν οι… μάχες σώμα με σώμα στον άξονα, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει κάποια άλλη κλασική ευκαιρία, παρά μόνο φάσεις από «στημένες» μπάλες. Δύο διαδοχικά κόρνερ από πλευράς Ολυμπιακού πήγαν χαμένα, για να ακολουθήσουν δύο ανεκμετάλλευτα φάουλ του Μακέντα για τον Παναθηναϊκό, που στο ένα εξ αυτών διαμαρτυρήθηκε για την μη αποβολή του Μπα με δεύτερη κίτρινη κάρτα, στο 41’.

Κι έτσι, φτάσαμε στην φάση του δευτέρου λεπτού των καθυστερήσεων, όταν ο Κομίνης «είδε» φάουλ του Ανουάρ στον Βαλμπουενά, πήγε και στο VAR και καταλόγισε πέναλτι, παρότι η φάση ήταν… ανάποδη.

Ο παίκτης που το κέρδισε ανέλαβε και την εκτέλεση του, αλλά ο Διούδης έπεσε σωστά στην δεξιά του πλευρά και απέκρουσε, στο… 52’, διατηρώντας έτσι το 0-0!

Στην επανάληψη, ο μεν Γιώργος Δώνης δεν προέβη σε αλλαγές, ο δε Πέδρο Μαρτίνς έκανε δύο, με τους Σισέ και Χασάν να αντικαθιστούν Μπα και Μπουχαλάκη αντίστοιχα και το σύστημα των «ερυθρολεύκων» σε 4-4-2.

Το «τριφύλλι» συνέχισε στο ίδιο μοτίβο, ωστόσο, με τους παίκτες του να μην ξεμένουν από δυνάμεις, να υπηρετούν το πλάνο του προπονητή τους που περιλάμβανε πίεση και υπομονή και παράλληλα να ψάχνουν, συντηρητικά, να βρουν το γκολ.

Ένα σουτ του Μπουζούκη στο 50’ κι ένα ακόμα από τον Χατζηθεοδωρίδη στο 61’, δεν στάθηκαν ικανά να νικήσουν τον Σα, ενώ υποψία φάσης υπήρξε κι ενδιάμεσα, με την σέντρα του Θεοχάρη και την αδυναμία του Καμπετσή να μπει στη φάση…

Από το σημείο εκείνο και μετά, ο Ολυμπιακός κατάφερε να εκμεταλλευθεί την δεδομένη πλέον κούραση του αντιπάλου του, με τον Μαρτίνς μάλιστα να κάνει μια ακόμα προσπάθεια να αλλάξει την μέτρια εικόνα της ομάδας του, αλλάζοντας ταυτόχρονα τα άκρα του.

Ελ Αραμπί και Μασούρας ήταν εκείνοι που πρωταγωνίστησαν στις δύο καλύτερες στιγμές των «ερυθρόλευκων», στο 64ο και στο 70ο λεπτό αντίστοιχα, ενώ το ματς άρχισε να «σβήνει» από το 70’ και μετά, με τα πολλά φάουλ και τις συνεπακόλουθες κάρτες να μην επιτρέπουν να δούμε κάτι καλό.

Καθώς ο Καμπετσής «σπατάλησε» την τελευταία, κυριολεκτικά, φάση του παιχνιδιού, με το πλασέ του από το ύψος του πέναλτι να είναι «άψυχο» και να καταλήγει στην αγκαλιά του Σα, με το 0-0 να διατηρείται.

Έτσι, ο μεν Παναθηναϊκός κράτησε την καλή παρουσία για μια ακόμα φορά αρκετών νέων σε ηλικία ποδοσφαιριστών του, όπως του Θεοχάρη ή του Αλεξανδρόπουλου, με τον πρώτο να στέκεται… αξιοπρεπέστατα και τον δεύτερο να κάνει ντεμπούτο ως βασικός. Αλλά και την απόδοση του κορυφαίου, πιθανότατα, Κολοβέτσιου, με τους Ανουαρ-Χατζηθεοδωριδη από... κοντά.

Ενώ ο Ολυμπιακός διατήρησε το αήττητο ρεκόρ του, έκανε ένα ακόμα βήμα προς την ολοκλήρωση της σεζόν χωρίς να χάσει σε κάποιο ματς, αλλά σίγουρα δεν μπορεί να αισθάνεται ικανοποίηση, βάση ρόστερ και φόρμας, για τη σημερινή του εμφάνιση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Παναθηναϊκός (3-4-2-1): Διούδης, Κουρμπέλης, Σένκεφελντ, Κολοβέτσιος, Θεοχάρης, Ανουάρ, Αλεξανδρόπουλος (56’ Καμπετσής), Χατζηθεοδωρίδης, Μπουζούκης (75’ Σερπέζης), Χατζηγιοβάνης (68’ Κολοβός), Μακέντα (76’ Περέα).

Ολυμπιακός (4-3-3): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα (46’ Σισέ), Γκασπάρ, Γκιγέρμε, Καμαρά, Μπουχαλάκης (46’ Χασάν), Φορτούνης (65’ Λοβέρα), Ελ Αραμπί, Βαλμπουενά (64’ Μασούρας).

Διαιτητής: Γεώργιος Κομίνης (Θεσπρωτίας).

Διαιτητής VAR: Εμμανουήλ Σκουλάς (Θεσσαλίας).

Πηγή: sport-fm.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share