Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Super League play-out: Έμεινε όρθιος στη Λάρισα ο Πανιώνιος

Με 10 παίκτες

6 Ιουλίου 2020 21:45
Super League play-out: Έμεινε όρθιος στη Λάρισα ο Πανιώνιος
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Super League: Ο Πανιώνιος συνέχισε την αήττητη πορεία του στα πλέι-άουτ (που τον έχει επαναφέρει σε τροχιά... παραμονής), μένοντας όρθιος και στη Λάρισα. Ενώ, χθες χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το ντέρμπι «αιωνίων», ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Οι Νεοσμυρνιώτες αν και αγωνίστηκαν για περισσότερο από μία ώρα με δέκα παίκτες (αποβολή Ντομίνγκες με δεύτερη κίτρινη στο 29'), απέσπασαν «λευκή» ισοπαλία απέναντι στην ΑΕΛ και συνεχίζουν να ελπίζουν για τη 13η θέση που οδηγεί (με τα σημερινά δεδομένα) σε μπαράζ ή ακόμη και για τη 12η που δίνει την απευθείας παραμονή.

Η ΑΕΛ είχε την κατοχή στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και μετά το ημίωρο, ανέβασε κι άλλο την πίεσή της προκειμένου να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημά της.

Ο Πανιώνιος, ωστόσο, ήταν εκείνος που έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 35' με τον Λυμπεράκη να πλασάρε εξ επαφής (μετά από λάθος του Κρίστινσον) και τον Μπέρτο να σώζει την εστία της ομάδας του από βέβαιη παραβίαση.

Στο 39' ο Παπαζογλου είχε πλασέ που κόντραρε πάνω στον Ευαγγέλου, με τη μπάλα να χτυπάει ακολούθως και στο δοκάρι του Κότνικ και να φεύγει άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να διαφυλάξουν τα νώτα τους και τον πολύτιμο βαθμό, με τη «φλύαρη» ΑΕΛ να δημιουργεί μόλις μία καλή ευκαιρία στο 75', όταν ο Κότνικ αντέδρασε εξαιρετικά στη γωνία του σε πολύ ωραίο φάουλ του Τόρζε.

ΑΕΛ (Μ. Γρηγορίου): Kρίστινσον, Μπέρτος, Μάρκοβιτς, Ζίζιτς, Φιλίπ (79' Μούζεκ), Σεσέροβιτς, Αλί Γκαζάλ (46' Ηλιάδης), Βινίσιους (59' Πινάκας), Μιλοσάβλιεβιτς, Τόρζε, Παπάζογλου.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Λ. Βόκολος): Κότνικ, Ρέντζας, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Σαραμαντάς, Παπανικολάου, Κόρμπος, Οικονομίδης (34' Ευαγγέλου), Μαξίμοβιτς (82' Παπαγεωργίου), Λυμπεράκης (61' 'Αρτσε), Τσιλούλης.

Super League 1 Play offs, Άρης-ΑΕΚ 1-4: Μεγάλο προβάδισμα

Η ΑΕΚ με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ολιβέιρα (2 γκολ) πέρασε εύκολα από το «Κλεάνθης Βικελίδης» κερδίζοντας τον Άρη με 4-1, πήγε στο +2 από τον ΠΑΟΚ και πήρε κεφάλι στη μάχη της 2ης θέσης.

Αρης και ΑΕΚ συναντήθηκαν για 6η διαδοχική φορά την φετινή σεζόν ως αντίπαλοι στην Super League. Το αποψινό παιχνίδι ήταν το τρίτο μέσα σε διάστημα (μόλις) 15 ημερών. Μετά από την μεγάλη νίκη έναντι στον ΠΑΟΚ, ήρθε ακόμα μια για τον δικέφαλο.

Συγκριτικά με τις προηγούμενες φορές, η σημερινή αναμέτρηση είχε μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα ήθελε το τρίποντο για να ξεφύγει (με δύο βαθμούς) από τον ΠΑΟΚ και να εδραιωθεί στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, εκμεταλλευόμενη το χθεσινό στραβοπάτημα του Δικεφάλου στην Κρήτη. Από την άλλη ο ελλιπής Αρης των 14άρων ποδοσφαιριστών δεν είχε κανένα βαθμολογικό όφελος από το παιχνίδι.

Το κίνητρο της νίκης ήταν φανερό για την Ένωση και εντός αγωνιστικού χώρου. Είναι χαρακτηριστικό πως το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους φιλοξενούμενους να έχουν δέκα τελικές στην εστία, έναντι μόνο μιας που είχαν οι γηπεδούχοι. Κι όμως, ο Αρης στην μοναδική φορά που απείλησε την εστία του Μπάρκα, βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Γκάμα (29') να ισοφαρίζει το γκολ που είχε πετύχει νωρίτερα ο Ολιβέιρα (24'). Βέβαια, εν αντιθέσει με το γκολ που προηγήθηκε η ΑΕΚ, ο συμπατριώτης του Ολιβέιρα, ήταν πολύ τυχερός, αφού στο μακρινό σουτ που επιχείρησε η μπάλα κόντραρε πάνω στον Τσιγκρίνσκι και άλλαξε πορεία πριν καταλήξει στα δίχτυα του Μπάρκα.

Η ΑΕΚ που είχε συντριπτικά υπέρ της την κατοχή της μπάλας, πίεσε ασφυκτικά τον Αρη, ειδικά στο διάστημα από το 35' μέχρι και το 45' δημιουργώντας την μία φάση πίσω από την άλλη, όμως οι Κίτρινοι είχαν και πάλι σε εκπληκτική ημέρα τον Χουλιάν Κουέστα που είπε «όχι» σε Μάνταλο, Σβάρνα και Ολιβέιρα που άγγιξαν το γκολ.

Τη λύση που απεγνωσμένα ζητούσε η ΑΕΚ για να πάρει «κεφάλι» στο σκορ την έδωσε και πάλι ο κορυφαίος του γηπέδου, Νέλσον Ολιβέιρα, που βρήκε τον τρόπο να νικήσει για δεύτερη φορά τον Κουέστα, επτά λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Το γκολ αυτό «ξεκλείδωσε» την άμυνα του Αρη και έκανε πολύ πιο εύκολη την ζωή των παικτών του Καρέρα, με τους φιλοξενούμενος, με αρκετή δόση τύχης (γκολ που θύμισε το αντίστοιχο του Γκάμα) να βρίσκουν και τρίτο τέρμα με τον Σιμόες (η μπάλα βρήκε στον Σάσα κι άλλαξε πορεία). Κάπου εκεί τα πάντα, είχαν κριθεί, με τον Αρη (που δεν είχε λύσεις) να ξεμένει και από δυνάμεις. Στροφές μπορεί να έριξε και η Ενωση, όμως, έστω και έτσι η ομάδα του Καρέρα, βρήκε και τέταρτο γκολ με σκόρερ τον Σιμάνσκι (84'). Με την νίκη της αυτή η ΑΕΚ έκανε έκανε το back to back στη Θεσσαλονίκη, κερδίζοντας μετά την Τούμπα και στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και έγινε πλέον το απόλυτο φαβορί για να είναι αυτή που θα τερματίσει στην 2η θέση της βαθμολογίας.

Πηγή: Snda.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share