Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Super League: Σκέτη απελπισία ο ΠΑΟΚ!

Χαρίζει το "σεντόνι"

4 Ιουλίου 2020 23:42
Super League: Σκέτη απελπισία ο ΠΑΟΚ!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο ΠΑΟΚ του Άμπελ Φερέιρα επιβεβαίωσε και στην Κρήτη ότι έχει παραδώσει πνεύμα και η σάρκα είναι εξίσου ασθενής. Ο ΟΦΗ πήρε το 2-2 και τον στέλνει ολοταχώς προς την 3η θέση...
Πριν τη σέντρα της αναμέτρησης, τα δεδομένα ήταν συγκεκριμένα...

Ο ΟΦΗ αντιμετώπιζε το ματς ως μία ακόμη πρόκληση, κάτι που ήταν σαφές και στο παιχνίδι του, εμφανώς πιο απελευθερωμένος, πόνταρε στον εκνευρισμό του αντιπάλου του και στη δεδομένη πίεση για αποτέλεσμα.

Στην αντίπερα όχθη, ο ΠΑΟΚ βρισκόταν στα σχοινιά, γνωρίζοντας πως ο κλοιός γύρω του σφίγγει ολοένα και περισσότερο. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως οι φιλοξενούμενοι αν και είδαν το ματς να ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς, ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Λημνιό να βγαίνει στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και να «σερβίρει» για τον Μπίσεσβαρ που έγραψε το 0-1, δεν μπόρεσαν να το εκμεταλλευτούν, δίνοντας δικαιώματα που πλήρωσαν ακριβά.

Ο Γιώργος Σίμος επέμεινε να... φωνάζει προς το Βαζ και δικαιώθηκε από τον Πορτογάλο, ο οποίος μόλις «απεγκλωβίστηκε» δημιούργησε ουκ ολίγα προβλήματα στους Θεσσαλονικείς, έχοντας ακόμη και δοκάρι (17'). Αυτή, ωστόσο, ήταν η πρώτη προειδοποίηση των Κρητικών, οι οποίοι «χτύπησαν» ένα λεπτό αργότερα με τον Νέιρα, ο οποίος με ωραίο συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Πασχαλάκη για το 1-1.

Στο 28', ο Κουτρουμπής, ως ο τελευταίος αμυνόμενος του ΟΦΗ, αντίκρισε την κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Σφιντέρσκι -που φαινόταν να βγαίνει σε προφανή θέση για γκολ- προκαλώντας την «έκρηξη» των ασπρόμαυρων που φώναζαν για κόκκινη, ωστόσο, η απόφαση δεν άλλαξε ούτε με την... επίσκεψη Κουμπαράκη στο VAR.

Παρά την πίεση του Δικεφάλου, η ουσία ανήκε και πάλι στους Κρητικούς, οι οποίοι έφτασαν στην ανατροπή για το 2-1 με τον Φιγκεϊρέδο που έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά την εξαιρετική συνεργασία Βαζ - Μπράουν, στήνοντας με την πλάτη στον τοίχο την ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα.

Με την έναρξη του β΄μέρους, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ φρόντισε να ανακατέψει την τράπουλα, ολοκληρώνοντας και τις πέντε αλλαγές του μέχρι το 62' της αναμέτρησης, κάτι που -βάσει εικόνας- απέδωσε, με τους φιλοξενούμενους να έχουν εξ ολοκλήρου τον έλεγχο του αγώνα χωρίς όμως ουσιαστικό αντίκρισμα για μεγάλο διάστημα.

Μάλιστα, ο ΟΦΗ βρέθηκε για κάτι παραπάνω από 30 λεπτά παιχνιδιού και με αριθμητικό μειονέκτημα μετά την αποβολή του Κουτρουμπή, ωστόσο, και πάλι ο ΠΑΟΚ αδυνατούσε να διασπάσει την άμυνα των Κρητικών που αναγκάστηκαν να τρέξουν περισσότερο αλλά έδειχναν να διαχειρίζονται με μαεστρία το σκορ.

Χρειάστηκε το ρολόι να σημαδέψει το 76ο λεπτό για να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να φέρει το ματς στα ίσα (2-2) χάρη στην υπέροχη εκτέλεση φάουλ του Μιχαηλίδη. Ο ΠΑΟΚ πάτησε γκάζι, πήρε ψυχολογία και δεν έδειξε να πτοείται ούτε από την αποβολή του Εσίτι στο 81' , δημιουργώντας ευκαιρίες που δεν μεταφράστηκαν σε γκολ.

ΟΦΗ και ΠΑΟΚ, στο παρά ένα της αναμέτρησης, λίγο έλειψαν να... σκοτώσουν ο ένας τον άλλον, με τον Νέιρα να αναγκάζει τον Πασχαλάκη να διώξει με τα ακροδάχτυλα στην επέμβαση του αγώνα και τον ΠΑΟΚ να απαντά με το ίδιο νόμισμα καθώς λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ ο τερματοφύλακας του Δικεφάλου που πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε παράλληλα με την εστία.

Το 2-2 ήταν το σκορ που σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων, με το βαθμό της ισοπαλίας να βαραίνει σαφώς τους Θεσσαλονικείς δεδομένου πως δείχνουν -εκ του αποτελέσματος- πως αδυνατούν να σηκώσουν κεφάλι στη «μάχη» που έχουν μπροστά τους με φόντο τη δεύτερη θέση.

Πηγή: sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share