Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Συναγερμός στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Πρώτο κρούσμα κορωνοϊού

Ποια ομάδα "χτυπήθηκε"

3 Ιουλίου 2020 22:15
Συναγερμός στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Πρώτο κρούσμα κορωνοϊού

Το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού εμφανίστηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο ενώ συνολικά στη χώρα μας σήμερα επιβεβαιώθηκαν 28 νέα κρούσματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του SDNA, μέλος της αποστολής της Ξάνθης (δεν είναι γνωστό ακόμη αν πρόκειται για ποδοσφαιριστής ή άτομο από το τιμ) βρέθηκε θετικός σε Covid-19 έπειτα από τεστ που υποβλήθηκε όλη η ομάδα την Πέμπτη (2/7) ενόψει του σαββατιάτικου αγώνα με τη Λαμία για τα πλέι άουτ, που πρόκειται να αναβληθεί.

Το άτομο που βρέθηκε θετικό τέθηκε σε καραντίνα 14 ημερών, ενώ σε απομόνωση πέντε ημερών τίθεται σύσσωμη η ποδοσφαιρική ομάδα των Ακριτών, σύμφωνα με το ιατρικό πρωτόκολλο. Τα αποτελέσματα των τεστ έγιναν γνωστά στην ομάδα, προτού ταξιδέψει στη Λαμία, σε ξενοδοχείο στην Αγχίαλο Βόλου, όπου έχει καταλύσει η αποστολή. Ο ΕΟΔΥ έχει ενημερωθεί ήδη προκειμένου να μεταβεί κλιμάκιο στο ξενοδοχείο και να κάνει νέα τεστ σε όλη την αποστολή.

Άδεια κυκλοφορίας για φάρμακο κατά του κορωνοϊού - Πράσινο φως για την Ρεμδεσιβίρη από την Κομισιόν

Μια σημαντική απόφαση πήρε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην μάχη κατά του κορωνοϊού δίνοντας «άδεια κυκλοφορίας υπό αίρεση» στο αντιικό φάρμακο ρεμδεσιβίρη για τη θεραπεία ασθενών με σοβαρά συμπτώματα του covid-19. Πριν από λίγο, 11 θετικά κρούσματα κορωνοϊού στα 3.611 που έχουν ελεγχθεί είναι θετικά σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

«Δεν θα φεισθούμε καμίας προσπάθειας να αποκτήσουμε αποτελεσματικές θεραπείες ή εμβόλια κατά του κορωνοϊού», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαία επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου.

«Η σημερινή παροχή άδειας κυκλοφορίας στο πρώτο φάρμακο για την αντιμετώπιση της covid-19 είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στη μάχη κατά αυτού του ιού», πρόσθεσε.

«Δίνουμε την άδεια λιγότερο από ένα μήνα μετά την υποβολή της αίτησης, αποδεικνύοντας ξεκάθαρα την αποφασιστικότητα της ΕΕ να αντιδρά γρήγορα μόλις διατίθενται νέες θεραπείες», επεσήμανε η Κυριακίδου.

«Η προστασία της δημόσιας υγείας είναι βασική προτεραιότητα της Κομισιόν και για τον λόγο αυτό τα στοιχεία για τη ρεμδεσιβίρη εξετάστηκαν σε ένα εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα», εξήγησε η Ευρωπαία επίτροπος.

Η άδεια για τη χρήση της ρεμδεσιβίρης δόθηκε μία εβδομάδα μετά τη σχετική σύσταση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), ενώ κανονικά χρειάζονται 67 ημέρες.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share