Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βόμβα: Ανακοίνωσε Γιασικεβίτσιους η Μπαρτσελόνα

Είναι πλέον επίσημο!

2 Ιουλίου 2020 12:41
Βόμβα: Ανακοίνωσε Γιασικεβίτσιους η Μπαρτσελόνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είναι πλέον επίσημο: ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ανέλαβε την Μπαρτσελόνα του τεράστιου μπάτζετ και των πολλών αστέρων με στόχο να την οδηγήσει στην κορυφή της Ευρώπης!

Συμβόλαιο μέχρι το 2023 υπέγραψε ο Σάρας. Done deal και με τη... βούλα! Όπως ανακοινώθηκε, ο Σάρας ύστερα από έξι χρόνια στη Ζαλγκίρις (ένα ως assistant και πέντε ως head coach) φεύγει από το Κάουνας και ανοίγει τα «προπονητικά φτερά» του σε μία από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

Ο Γιασικεβίτσιους ήταν στην 1η θέση των «θέλω» της Μπαρτσελόνα και μέσα σε λίγες ώρες μετά το «διαζύγιο» με τον Σβέτισλαβ Πέσιτς, οι Καταλανοί κατάφεραν να συμφωνήσουν μαζί του για συμβόλαιο τριών σεζόν. Φυσικά, το πρότζεκτ που του έβαλαν πάνω στο τραπέζι ήταν πολύ, πολύ ελκυστικό.

Η «Μπάρτσα» διαθέτει έναν από τους κορυφαίους παίκτες της Euroleague (Νίκολα Μίροτιτς), φημολογείται πως θα πάρει έναν από τους καλύτερους πλέι μέικερ της Ευρώπης (Νικ Καλάθης) και έχει τρομερό βάθος στο ρόστερ της, με ποιότητα σε κάθε θέση και παίκτες υψηλής αξίας, όπως οι Τομά Ερτέλ, Κόρι Χίγκινς, Άλεξ Αμπρίνες και Μπράντον Ντέιβις. Το brand name των «μπλαουγκράνα» είναι τεράστιο και η πρόκληση για τον Σάρας είναι μεγάλη.

Ο Γιασικεβίτσιους ως παίκτης της Μπαρτσελόνα κατέκτησε την πρώτη από τις τέσσερις Euroleague της καριέρας του (2003) και πλέον καλείται να φτάσει στην ίδια επιτυχία, με την ίδια ομάδα, ως προπονητής της. Οι Καταλανοί βρίσκονται δέκα χρόνια μακριά από την ευρωπαϊκή κορυφή, καθώς ο τελευταίος τίτλος τους ήταν στο Παρίσι στο Final Four του 2010 κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ο Σάρας, λοιπόν, ταξιδεύει από την Λιθουανία για την Ισπανία με μια... βαλίτσα όνειρα και έναν ξεκάθαρο στόχο: τον τίτλο της κορυφαίας ομάδας στη Γηραιά Ήπειρο.

Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε το mega - deal με μία φωτογραφία του Σάρας, στην οποία φιλάει το σήμα της ομάδας, ενώ στη συνέχεια ετοίμασε ένα ωραίο σκίτσο. Παράλληλα, η Ζαλγκίρις τον αποχαιρέτησε, ευχαριστώντας τον για όλα όσα πέτυχε στην αγαπημένη του ομάδα.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share