Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Super League: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 0-2 - Έβαλαν «φωτιά» στη μάχη της 2ης θέσης οι κιτρινόμαυροι

Νίκη για Champions League

1 Ιουλίου 2020 23:02
Super League: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 0-2 - Έβαλαν «φωτιά» στη μάχη της 2ης θέσης οι κιτρινόμαυροι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η ΑΕΚ πήρε μεγάλο «διπλό» στην Τούμπα επικρατώντας με 0-2 του ΠΑΟΚ και ξανά μπήκε στο κόλπο της κατάληψης της 2ης θέσης της Super League. Νωρίτερα, ο Παναθηναϊκός πέτυχε την πρώτη του νίκη στα play off.

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης η Ενωση, η οποία είχε καλό σουτ με τον Κρίστιτσιτς στο 7', πήρε τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου και είχε κατοχή μπάλας, εκμεταλλευόμενη και τα εύκολα λάθη που έκαναν οι Θεσσαλονικείς. Ο ρυθμός του παιχνιδιού, βέβαια, δεν ήταν γρήγορος, αλλά αυτό μάλλον δεν ενοχλούσε τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι δεν ένιωθαν κάποια απειλή και παράλληλα προσπαθούσαν να απειλήσουν.

Τα λάθη που έκαναν οι γηπεδούχοι ακόμη και κοντά στην άμυνα τους θα μπορούσε να δώσει στην ομάδα του Μάσιμο Καρέρα τις ευκαιρίες που ήθελε, αλλά τελικά το κέρδος ήταν οι συνεχείς στημένες φάσεις. Και σε μία από αυτές, τελικά, οι κιτρινόμαυροι πέτυχαν τον στόχο τους.

Συγκεκριμένα, στο 42' ο Λιβάια εκτέλεσε κόρνερ και ο Τσιγκρίνσκι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη, ο οποίος ένα λεπτό νωρίτερα είχε κάνει μεγάλη επέμβαση σε φάουλ του Κροάτη, στέλνοντας τις ομάδες στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-1.

Οταν επέστρεψαν από αυτά, ο Αμπέλ Φερέιρα έκανε τέσσερις αλλαγές μέχρι το 56ο λεπτό, προσπαθώντας να βρει τη λύση για να βελτιωθεί η εικόνα του ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς όντως ήταν πιο «ζωντανοί» σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, χωρίς όμως να καταφέρουν να γίνουν απειλητικοί, με εξαίρεση τη φάση του 60' με το πλασέ του Μπίσεσβαρ που έφυγε άουτ.

Η κούραση σιγά-σιγά άρχισε να κάνει την εμφάνιση της και αυτό επηρέασε και τις δύο ομάδες, αλλά περισσότερο τους γηπεδούχους, οι οποίοι δεν είχαν καθαρό μυαλό και έκαναν λάθη. Σαν κι αυτό του Μιχαηλίδη που ανέτρεψε στο 81' τον Βέρντε, με τον διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι μετά την εξέταση του VAR, για να γράψει τελικά το 0-2 ο Λιβάια.

Έτσι, η ΑΕΚ πήρε μια μεγάλη νίκη, η οποία τη φέρνει ισόβαθμη με τον ΠΑΟΚ στη 2η θέση και η μάχη για την έξοδο στο Champions League... πήρε φωτιά!

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Γιαννούλης, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μάτος (46' Ροντρίγκο), Εσίτι (46' Μπίσεσβαρ), Ελ Καντουρί, Μαουρίσιο, Τζόλης (56' Μιχαηλίδης), Στοχ (74' Λάμπρου), Σφιντέρσκι (56' Άκπομ).

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Λόπες, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Παουλίνιο, Σιμόες, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος, Λιβάια, Αλμπάνης (62' Βέρντε), Ολιβέιρα (87' Αραούχο).

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share