Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κύπελλο Ελλάδος: Σαρωτικός Ολυμπιακός πέρασε στον τελικό! (video)

Άνετη πρόκριση επί του ΠΑΟΚ

24 Ιουνίου 2020 23:40
Κύπελλο Ελλάδος: Σαρωτικός Ολυμπιακός πέρασε στον τελικό! (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όπου τον... πετύχει! Με εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός κυριάρχησε και επικράτησε του ΠΑΟΚ με 2-0, ανέτρεψε το 3-2 του πρώτου αγώνα και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μετά από τέσσερα χρόνια, όπου θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ, η οποία απέκλεισε σε θρίλερ τον Άρη στην παράταση!

MVP ο Καμαρά, που είχε μία ασίστ και ένα γκολ και «καθάρισε» ξανά για τον Ολυμπιακό. Αρχικά, στο 65ο λεπτό με εξαιρετική σέντρα βρήκε τον Μασούρα, ο οποίος άνοιξε το σκορ με κεφαλιά-ψαράκι και στο 85’ μετά την κάθετη του Φορτούνη έκανε την... μπούκα στην περιοχή και με πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Πασχαλάκη για το τελικό σκορ. Ένα γκολ που αμφισβητήθηκε έντονα από τους φιλοξενούμενους, αφού θεώρησαν πως ο Φορτούνης μπήκε παράνομα στο ματς, έκλεψε την μπάλα και έδωσε την ασίστ για το 2-0. Ωστόσο, ο Παπαπέτρου τού είχε δώσει την εντολή να μπει στον αγωνιστικό χώρο, όπως φάνηκε και από το ριπλέι.

Την... πάτησε ο Φερέιρα, ο οποίος είχε κατεβάσει εξαιρετικά την ομάδα του για μία ώρα, αλλά μόλις αποφάσισε να κάνει τριπλή αλλαγή και πιο αμυντικό τον ΠΑΟΚ, δέχτηκε το πρώτο τέρμα από τον Φορτούνη! Φοβικοί στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι, έφτιαξαν μόλις μία φάση στο 83ο λεπτό αλλά ο Σα δεν τους επέτρεψε να ισοφαρίσουν και να γίρουν την πλάστιγγα υπέρ τους.

Μετά από 4 χρόνια στον τελικό ο Ολυμπιακός, θα... ανταμώσει ξανά με την ΑΕΚ όπως στην τελευταία του παρουσία!

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-3-3 παρέταξε και με μία αλλαγή σε σχέση με το περασμένο ματς με τον Παναθηναϊκό, παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Σα ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Ομάρ, Σεμέδο, Μπα και Τσιμίκα στην τετράδα της άμυνας. Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης και Καμαρά στον άξονα, με τους Λοβέρα και Μασούρα να πλαισιώνουν τον Ελ Αραμπί στην επίθεση.

Ίδιο σχηματισμό επέλεξε ο Άμπελ Φερέιρα για τον ΠΑΟΚ. Ο Πασχαλάκης στην υπεράσπιση της εστίας, με τους Μάτος, Ίνγκασον, Βαρέλα και Γιαννούλη στην άμυνα. Ο Εσίτι σε ρόλο κόφτη, έχοντας μπροστά του τους Μαουρίτσιο και Ελ Καντουρί. Ο πιτσιρικάς Τζόλης στο ένα άκρο, ο Λημνιός στο άλλο και στην κορυφή της επίθεσης ο Άκπομ.

Το ματς

Νευρικό ξεκίνημα από τις δύο ομάδες. Το ματς πήγε στη δύναμη, οι μονομαχίες ήταν πολλές όπως και τα λάθη από τις δύο πλευρές, κάτι που δεν βοηθούσε να αποκτηθεί ρυθμός και να δούμε παραγωγικό ποδόσφαιρο και ευκαιρίες στις δύο εστίες. Ο ΠΑΟΚ έδινε χώρο στον Ολυμπιακό, τον περίμενε στο μισό γήπεδο και προσπαθούσε να χτυπήσει στην κόντρα-επίθεση. Παράλληλα, η τριάδα στα χαφ του ΠΑΟΚ είχε περιορίσει το κάθετο παιχνίδι των Πειραιωτών και έβγαλε εκτός αγώνα κυρίως τον Καμαρά και στη συνέχεια τους Μπουχαλάκη, Γκιγέρμε. Μία κίτρινη κάρτα στον Μπουχαλάκη για σκληρό μαρκάρισμα στον Άκπομ ήταν το μοναδικό αξιοσημείωτο συμβάν στο πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ έδειχνε να πατάει καλύτερα και να απορροφά την πίεση που προσπαθούσε να ασκήσει ο Ολυμπιακός και ορισμένες φορές ξεθάρρευε και έβγαινε ταχύτατα στην αντεπίθεση. Σε μία από αυτές έφτιαξε την πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα, αλλά ο Λημνιός σπατάλησε το εξαιρετικό γύρισμα του Τζόλη και δεν κατάφερε να βρει εστία ένα μέτρο μέσα από την περιοχή. Ο Εσίτι «κιτρινίστηκε» και αυτός στο 33’, με τον Ολυμπιακό να φτιάχνει την πρώτη του φάση στο παιχνίδι ένα λεπτό μετά αλλά ο Ίνγκασον είχε τοποθετήσει σωστά το σώμα του στην κεφαλιά του Ελ Αραμπί και παραχώρησε κόρνερ. Μπουχαλάκης και Εσίτι έκαναν από ένα μαρκάρισμα στο όριο της κάρτας, αλλά ο Κάιπερς δεν... συγκινήθηκε, αφήνοντας το παιχνίδι να συνεχιστεί κανονικά.

Ο Μαρτίνς έβλεπε τα πράγματα να μην πηγαίνουν καλά, έβγαλε από το γήπεδο τον Μπουχαλάκη και έβαλε τον Φορτούνη, γυρίζοντας παράλληλα τον Καμαρά πιο πίσω και στο πλάι του Γκιγέρμε. Στο φινάλε του πρώτου μέρους οι Πειραιώτες έφτιαξαν την καλύτερή τους ευκαιρία, όταν ο Φορτούνης έκανε την κάθετη στον Τσιμίκα, αυτός το γύρισμα στον Μασούρα, αλλά το τελείωμα που επιχείρησε από πλεονεκτική θέση ήταν κάκιστο. Μία ακόμη διορθωτική κίνηση από τον Μαρτίνς πριν ξεκινήσει το δεύτερο μέρος, με τον... άφαντο Λοβέρα να αποχωρεί και να δίνει τη θέση του στον Ραντζέλοβιτς.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με τα «μπούνια» στο δεύτερο μέρος, πίεσε φουλ και απείλησε με σουτ του Μασούρα, το οποίο μπλόκαρε ο Πασχαλάκης, ενώ ο πορτιέρε του ΠΑΟΚ έκανε τρομερή επέμβαση σε γυριστή κεφαλιά του Ελ Αραμπί, κρατώντας «όρθια» την ομάδα του. Ο Φερέιρα έβλεπε τον Ολυμπιακό να έχει πάρει πολλά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να πιέζει και προσπάθει να δώσει ανάσες στην ομάδα του, κάνοντάς την παράλληλα πιο αμυντική. Έβγαλε τον Λημνιό και πέρασε τον Ροδρίγο παίζοντας με δύο μπακ στα δεξιά, ώστε να περιορίσει τα ανεβάσματα του Τσιμίκα, ενώ έβγαλε τον Άκπομ και πέρασε τον Σφιντέρσκι για να έχει έναν παίκτη για τις στατικές φάσεις, αλλά και έναν φορ που μπορεί να κρατήσει μπάλα και να την σπάσει στους συμπαίκτες του.

Η απόφαση αυτή, όμως, τού γύρισε... μπούμερανγκ αφού δύο λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 65΄ είδε τον Μασούρα να σκοράρει με κεφαλιά-ψαράκι μετά την σέντρα πάρε-βάλε του Καμαρά. Ο Φερέιρα ζούσε έναν... εφιάλτη και ο Μαρτίνς ένα όνειρο, αφού ήταν έτοιμος να βγάλει τον Μασούρα και να βάλει τον Χασάν. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ έπρεπε να αντιδράσει και έκανε νέες αλχημείες στην ενδεκάδες, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τα επιθετικά του όπλα και συγκεκριμένα τους Στοχ και Μπίσεσβαρ. Οι φιλοξενούμενοι ήταν φοβικοί, δεν μπορούσαν να βγάλουν φάσεις αλλά λίγο έλειψε στο 85ο λεπτό να... τεζάρουν τους Πειραιώτες. Ήταν το 83’ όταν ο Στοχ εκτέλεσε το φάουλ, η άμυνα του Ολυμπιακού έχασε τον Βαρέλα, αλλά ο Σα «έβγαλε» την γυριστή κεφαλιά του. Και στην εξέλιξη της φάσης και στην κόντρα-επίθεση, ο Ελ Αραμπί έχασε το... άχαστο αφού έκανε τσαφ από το ύψος του πέναλτι σε μια φάση που δεν μας έχει συνηθίσει!

Δύο λεπτά αργότερα, όμως, η σεμνή τελετή έλαβε τέλος αφού ο Φορτούνης που ήταν εκτός αγωνιστικού χώρου για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, μπήκε σε αυτόν με την άδεια των διαιτητών όπως φάνηκε και από το ριπλέι, έκλεψε την μπάλα και έδωσε στον Καμαρά που έκανε την... μπούκα, πήρε παραμάζωμα τον Μαουρίτσιο και σκόραρε με ωραίο πλασέ για το 2-0.

Σκορ το οποίο παρέμεινε μέχρι το φινάλε, αφού ο Σα στο 90’ κατάφερε να πει «όχι» και στον Σφιντέρσκι, με τον ΠΑΟΚ να ολοκληρώνει το παιχνίδι με 10 παίκτες λόγω σωστής αποβολής του Ελ Καντουρί (σσ. χάνει το ματς με τον Άρη ) με δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Καφού, που του είχε τσιμπήσει την μπάλα και έφευγε στην αντεπίθεση.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαούι, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης (41? Φορτούνης), Καμαρά, Μασούρας (79? Καφού), Λοβέρα (46? Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (88? Χασάν).

ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος (74? Μπίσεσβαρ), Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Εσίτι (74? Στοχ), Μαουρίτσιο, Ελ Καντουρί, Τζόλης (63? Ροδρίγο), Λημνιός (63? Λάμπρου), Άκπομ (63? Σφιντέρσκι).

Διαιτητής: Μπιον Κάιπερς (Ολλανδία)

Πηγή: sport-fm.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share