Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Super League: Ξάνθη - Ατρόμητος 1-0: Τεράστια νίκη

Γκολ ανάσας

24 Ιουνίου 2020 22:20
Super League: Ξάνθη - Ατρόμητος 1-0: Τεράστια νίκη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

H Ξάνθη νίκησε 1-0 τον Ατρόμητο, στο εξ αναβολής παιχνίδι για την 1η αγωνιστική των πλέι άουτ της Super League, και πήρε σημαντική βαθμολογική ανάσα.

Σαν να μην έγινε το πρώτο ημίχρονο, αφού δεν καταγράφεται καμία αξιόλογη φάση μπροστά στις δύο εστίες, πέρα από ένα σουτ του Νάτσου στις καθυστερήσεις του 45λέπτου, που πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Σάο Μπέντο.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 77', ήρθε η λύτρωση για την Ξάνθη. Έπειτα από κάθετη μπαλιά του Στάρτζεον, ο Μπαριέντος σούταρε στην κίνηση από τα δεξιά, νικώντας τον Μανδά για το 1-0 των γηπεδούχων.

Με τη νίκη αυτή, η Ξάνθη ξεκόλλησε από την προτελευταία θέση και βρίσκεται πλέον στο +4 από τον ουραγό Πανιώνιο και στο +1 από τον προτελευταίο Παναιτωλικό, αυτό που έψαχνε.

ΞΑΝΘΗ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1-0

ΞΑΝΘΗ: Μπέντο - Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Καρασαλίδης - Κοβάτσεβιτς (52' Μουλέν), Τέρκι (52' Καμαρά) - Στάρτζεον, Τζουρίτσκοβιτς (58' Ντε Αμορίμ), Μπαριέντος (90' Θυμιάνης) - Φοσέ (90' Γκαργκαλατσίδης)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μανδάς - Γούτας, Ρισβάνης, Κιβρακίδης, Γκάλο (57' Ενσικουλού), Κατράνης - Μπουσούλατζιτς, Ανδρούτσος (80' Βέλλιος), Νάτσος (80' Ούμπιδες) - Μανούσος (85' Ραμπέλο), Γιακουμάκης (80' Ντε Πο)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βρέσκας (Πιερίας)

ΒΟΗΘΟΙ: Κωνσταντίνου (Πρέβεζας), Κολοσιώνης (Αιτωλοακαρνανίας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπουσούλατζιτς, Τέρκι, Κοβάτσεβιτς, Γκάλο, Στάρτζεον, Ρισβάνης, Κιβρακίδης, Μπαριέντος

Κύπελλο Ελλάδος: ΑΕΚ - Άρης 2-2 - Πέρασε στον τελικό η ΑΕΚ

Ο Άρης προηγήθηκε 2-0 αλλά ο Λιβάγια έστειλε το ματς (2-1) στην παράταση, όπου έγινε και η μεγάλη ανατροπή, δηλαδή το (2-2). Η ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος για 5η συνεχόμενη χρονιά.

Σε ένα από τα πιο δραματικά παιχνίδια της σεζόν, η ΑΕΚ προκρίθηκε για 5η συνεχόμενη χρονιά στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, μετά από 2-2 στην παράταση απέναντι στον Άρη, που βρέθηκε μια αναπνοή από το να πάρει εκείνος το εισιτήριο. Αναμένεται ακόμα ένα μεγάλο ντέρμπι για σήμερα, ανάμεσα στο ΟΣΦΠ και στον ΠΑΟΚ.

Ο Μαντσίνι στο 57’ και ο Ντιγκινί στο 90+3’ είχαν διαμορφώσει το 2-0, όμως ο Μάρκο Λιβάια στο 90+6’ με διπλή προσπάθεια οδήγησε το ματς στην παράταση για να διαμορφώσει το 2-1 στην κανονική διάρκεια, ενώ στο 102’ μετά από έξοχο συνδυασμό Αλμπάνη και Ολιβέιρα έκανε το 2-2 και ουσιαστικά χάρισε την πρόκριση στην Ένωση.

Η ΑΕΚ έπαιξε πάλι με τη φωτιά και την ψυχολογία των οπαδών της, αφού μετά από ένα πρώτο μέρος που είχε τεράστια ευκαιρία στις καθυστερήσεις του, να σκοράρει με τον Ολιβέιρα, βρέθηκε πίσω στο σκορ στην πρώτη ευκαιρία του Άρη. Είχε δοκάρι στο 75’ με τον Σιμόες και βρέθηκε στο 90+3΄ενώ πίεζε ασφυκτικά με 2-0, από το γκολ του Ντιγκινί. Όμως ο Μάρκο Λιβάια στο 90+6’ μετά από φάση διαρκείας και σέντρα του Παουλίνιο, πήρε το ριμπάουντ από την απόκρουση του Κουέστα στη δική του κεφαλιά, έκανε το 2-1 και έστειλε το ματς στην παράταση. Εκεί χρειάστηκαν 12 λεπτά για να χτυπήσει δεύτερη φορά και με άψογο δεξί πλασέ, μετά την έξοχη ενέργεια του Αλμπάνη και την ασίστ (μαγική) του Ολιβέιρα να ισοφαρίσει για να κλειδώσει ουσιαστικά την πρόκριση.

Αυτή θα είναι η 5η συνεχόμενη συμμετοχή της ΑΕΚ σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδος, όπου θα έχει και τον αρχηγό της, ο οποίος πήρε επίτηδες δεύτερη κίτρινη, ώστε να αποβληθεί και να μην χάσει το μεγάλο ματς για την διεκδίκηση του τροπαίου. Η Ένωση ωστόσο έχασε με τραυματισμούς τους Μπακάκη και Λόπες και με αποβολές στα τελευταία λεπτά της παράτασης και τους Σιμόες και Ολιβέιρα που θα είναι απόντες με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

ΑΡΗΣ - ΑΕΚ 2-2

Γήπεδο: «Κλεάνθης Βικελίδης»

Σκόρερ: 58΄Μαντσίνι, 90+3 Ντιγκινί - 90+5, 102΄ Λιβάγια

Διαιτητής: Μακέλι (Ολλανδία)

Κόκκινες κάρτες: Σάσα - Μάνταλος, Σιμόες, Ολιβέιρα

Κίτρινες κάρτες:

Οι συνθέσεις

ΑΡΗΣ (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ροζ, Δεληζήσης, Σάσα, Κόρχουτ, Τόνσο, Ματίγια, Μπρούνο Γκάμα, Φετφατζίδης, Λάρσον, Ιντέγε.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Μπακάκης, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Μάνταλος, Σιμόες, Κρίστιτσιτς, Βέρντε, Λιβάγια, Ολιβέιρα.

Πηγή: sport-fm.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share