Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Τέλος εποχής στην Φενέρμπαχτσε: Παρελθόν ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς

Είδηση βόμβα!

24 Ιουνίου 2020 08:05
Τέλος εποχής στην Φενέρμπαχτσε: Παρελθόν ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είναι επίσημο: Η Φενέρμπαχτσε ανακοίνωσε πως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν θα επιστρέψει στον πάγκο της. Ηρθε λοιπόν το τέλος εποχής για τον Σέρβο τεχνικό και τον τουρκικό σύλλογο. Μετά από επτά χρόνια (κυρίως) επιτυχιών, οι δρόμοι τους χωρίζουν. Ο απολογισμός άκρως θετικός: μια EuroLeague, τέσσερα πρωταθλήματα, τρία κύπελλα, καλό μπάσκετ και η Φενέρ στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ με τη σφραγίδα του πολυνίκη και κορυφαίου Ευρωπαίου προπονητή.

Τα πρώτα σημάδια για το επερχόμενο διαζύγιο πάντως είχαν διαφανεί όταν τις προηγούμενες ημέρες, οι δυο πλευρές δεν είχαν κατορθώσει να έρθουν σε συμφωνία λόγω του κατά πολύ μειωμένου μπάτζετ. Κάτι που επιβεβαιώθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο το βράδυ της Τρίτης (23/6). Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι ο Ομπράντοβιτς φέρεται αποφασισμένος να μείνει εκτός πάγκων για ένα χρόνο, όπως είχε πράξει και μετά την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό.

Η ανακοίνωση της Φενέρμπαχτσε αναφέρει: «Οπως ήταν γνωστό ο αξιότιμος προπονητής μας Ζέλικο Ομπράντοβιτς την περασμένη εβδομάδα συναντήθηκε με τον Αλί Κοτς και τον Σεμίχ Οζσόι για το σχεδιασμό της νέας σεζόν. Μετά τις διαπραγματεύσεις ο προπονητής γύρισε στη χώρα του και ήθελε να πάρει την τελική απόφαση μετά από τη συνάντηση με την οικογένειά του. Δυστυχώς θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σήμερα ότι ο προπονητής έστειλε την απάντησή του στην ομάδα μας και αποφάσισε να μείνει χωρίς ομάδα για ένα χρόνο».

Και προσθέτει: «Ως ο αρχιτέκτονας των αμέτρητων επιτυχιών που ήλθε στην οικογένεια της Φενέρμπαχτσε τη σεζόν 2013-14 και κατέκτησε την Euroleague το 2017 πρέπει να σεβαστούμε την απόφασή του, καθώς έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στη ιστορία του συλλόγου. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ένας θρύλος της Φενέρμπαχτσε, θα συνεχίσει να είναι μέλος της οικογένειάς μας για πάντα, με τα επιτεύγματα και απερίγραπτη χαρά που μας έφερε»...

Με τη Φενέρμπαχτσε ο Ομπράντοβιτς κατέκτησε μία Euroleague (2017) απέναντι στον Ολυμπιακό, τέσσερα πρωταθλήματα Τουρκίας (2014, 2016, 2017, 2018) και τρία Κύπελλα (2016, 2019, 2020), ενώ λατρεύτηκε από τους φανατικούς οπαδούς του συλλόγου.

Οσο για τον διάδοχό του, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ο άλλοτε παίκτης του στον Παναθηναϊκό, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους αποτελεί τον εκλεκτό της διοίκησης της Φενέρμπαχτσε.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share