Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

"Βόμβα" στον Παναθηναϊκό - Παραιτήθηκε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης

Τι συνέβη;

23 Ιουνίου 2020 12:11

"Βόμβα" μεγατόνων έσκασε στον Παναθηναϊκό καθώς όπως όλα δείχνουν με την πόρτα της εξόδου "φλερτάρει" ο Φραγκίσκος Αλβέρτης.

Η αποχώρηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από τα διοικητικά δρώμενα του Παναθηναϊκού δημιουργεί ντόμινο σε όλα τα επίπεδα. Όπως αναφέρθηκε στον ΣΠΟΡ FΜ, οι «πράσινοι» θα ολοκληρώσουν την συνεργασία τους με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη, καθώς έχει ήδη παρθεί η απόφαση για «διαζύγιο» με τον άλλοτε εμβληματικό αρχηγό του συλλόγου.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση από την πλευρά των έξι φορές πρωταθλητών Ευρώπης, αλλά η φημολογία δείχνει πως ο «Φράγκι» θα αποτελέσει παρελθόν από τον σύλλογο.

Ο Αλβέρτης αποτελεί μία από τις «σημαίες» του Παναθηναϊκού, αφού αγωνίστηκε στην ομάδα για περίπου είκοσι χρόνια (1990-2009), ενώ στη συνέχεια υπηρέτησε τον σύλλογο από διαφορετικές θέσεις, έχοντας μάλιστα και μία μικρή θητεία ως head coach.

Στάση αναμονής για Μάνο Παπαδόπουλο

Ερωτηματικό υπάρχει γύρω από τον Μάνο Παπαδόπουλο. Όπως αναφέρθηκε, ο πολύπειρος παράγοντας του «τριφυλλιού» βρίσκεται επίσης κοντά στην πόρτα της εξόδου, ωστόσο η υπόθεσή του είναι διαφορετική από αυτή του Αλβέρτη.

Για την περίπτωσή του, η κατάσταση είναι εξαιρετικά σύνθετη και παρότι η φημολογία δίνει και παίρνει από χθες (22/6) το βράδυ, φαίνεται πως θα πρέπει να περιμένουμε τις όποιες εξελίξεις.

Παναθηναϊκός: Αυτός είναι ο νέος τεχνικός του «τριφυλλιού»

Ο Γιώργος Βόβορας είναι ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού, για την νέα σεζόν, με τον Έλληνα προπονητή να απολαμβάνει πλήρως την εμπιστοσύνη όλων στο «στρατόπεδο» του «τριφυλλιού». Επίσης, «ψήνεται» επιστροφή «βόμβα» στον Παναθηναϊκό μετά την αποχώρηση Γιαννακόπουλου.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως head coach του «τριφυλλιού» ο Γιώργος Βόβορας τόνισε στο paobc.gr: «Αποτελεί μεγάλη τιμή και τεράστια ευθύνη για μένα να βρίσκομαι στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού. Είμαι πολλά χρόνια μέλος αυτής της μεγάλης οικογένειας και αντιλαμβάνομαι το βάρος της ευθύνης που αναλαμβάνω. Δεν μου αρέσουν τα πολλά λόγια. Υπόσχομαι πως μαζί με τους συνεργάτες μου θα εργαστούμε σκληρά προκειμένου να πετύχει η ομάδα τους στόχους της και να δικαιώσουμε τη διοίκηση για την εμπιστοσύνη της».

Ο Γιώργος Βόβορας γεννήθηκε στις 18/1/1977 στην Αθήνα και είναι απόφοιτος της Γυμναστικής Ακαδημίας. Πραγματοποίησε τα πρώτα του προπονητικά βήματα στη Χαλκίδα ως βοηθός προπονητή (2000-02), ενώ ακολούθησαν ο Άλιμος (2002-03), ο Μίλωνας (2003-05) και ο Δούκας (2005-07).

Τη σεζόν 2007-2008 βρέθηκε για πρώτη φορά σε πάγκο ομάδας της Α1 καθώς ήταν συνεργάτης του Αργύρη Πεδουλάκη στο Ρέθυμνο, ενώ στη συνέχεια οι δυο τους βρέθηκαν μαζί και στον ΠΑΟΚ (2008-09).

Το 2009 ο Βόβορας ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ πανηγυρίζοντας μαζί του την άνοδο στην Α2, ενώ ακολούθως επέστρεψε στην Α1 ως βοηθός προπονητή στα Τρίκαλα.

Η διετία 2010-2012 τον βρήκε εκ νέου δίπλα στον Αργύρη Πεδουλάκη, αυτή τη φορά στο Περιστέρι.

Το καλοκαίρι του 2012 οι δυο τους ήρθαν στον Παναθηναϊκό, πριν μετακινηθούν στη Ρωσία και την Unics Kazan. Από εκεί ο Γιώργος Βόβορας πήγε στο ΑΠΟΕΛ ως πρώτος προπονητής κατακτώντας το Κυπριακό Κύπελλο και το 2016 επέστρεψε ξανά στον Παναθηναϊκό πάλι μαζί με τον Αργύρη Πεδουλάκη.

O Γιώργος Βόβορας παρέμενε μέχρι σήμερα στο «τριφύλλι» από το πόσο του βοηθού προπονητή στο πλευρό των Τσάβι Πασκουάλ, Ρικ Πιτίνο και Αργύρη Πεδουλάκη, ενώ διετέλεσε υπηρεσιακός προπονητής σε τρεις περιόδους (Οκτώβριος 2016, Δεκέμβριος 2018 και Νοέμβριος 2019).

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του ως head coach των «πράσινων» τη σεζόν 2019-2020 σε δύο ματς της Euroleague μέτρησε ισάριθμες εκτός έδρας νίκες επί των Zalgiris Kaunas και FC Bayern Munich.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share