Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σοκ: Πέθανε 27χρονη αθλήτρια

Θρήνος

20 Ιουνίου 2020 15:53
Σοκ: Πέθανε 27χρονη αθλήτρια
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Την τελευταία της πνοή άφησε η 27χρονη αθλήτρια Jess Leanne Norris, πρωταθλήτρια του pole dancing από την Μεγάλη Βρετανία. Ενώ, σοκ έχει προκληθεί στον παγκόσμιο αθλητισμό από την δολοφονία πασίγνωστου αθλητή.

Σύμφωνα με την βρετανική Sun η Norris αποτελεί μια από της σημαντικότερες αθλήτριες του pole dancing με μεγάλη επιρροή. Η άτυχη γυναίκα κέρδισε τον πρώτο της τίτλο Miss Pole Dance UK το 2011 ενώ το 2015 κέρδισε για ακόμα μια φορά τον τίτλο της καλύτερης αθλήτριας στην Αγγλία.

Σύμφωνα με τη Sun τα αίτια του θανάτου της δεν έχουν ανακοινωθεί. Πλούσια ήταν και η φιλανθρωπική δράση της Jess Leanne Norris αφού από πέρσι ξεκίνησε μια προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων για τη βοήθεια φιλανθρωπικών οργανώσεων ψυχικής υγείας. Ο Kay Penney, ιδρυτής του διαγωνισμού «Miss Pole Dance UK», χαρακτήρισε τη Norris «εθνικό θησαυρό».

Θρήνος στον αθλητισμό - Πέθανε κορυφαίος αθλητής της Βρετανίας

Ένα από τα επιφανή στελέχη του υψηλού αθλητισμού της ομοσπονδίας στίβου της Βρετανίας μέχρι και πέρσι έχασε την ζωή του.

Μόλις 60 ετών ο αθλητής στίβου Νιλ Μπλακ βύθισε σε θλίψη τον αθλητικό κόσμο. «Ο βρετανικός αθλητισμός είναι σοκαρισμένος και λυπημένος που επιβεβαιώνει την απώλεια του φίλου μας και πρώην συναδέλφου μας Νιλ Μπλακ, ο οποίος πέθανε ξαφνικά το Σαββατοκύριακο», αναφέρει ανακοίνωση της UKA και προσθέτει: «Ο Νιλ αγαπούσε το στίβο και αφιέρωσε τη ζωή του στην υποστήριξε των αθλητών, ως φυσιοθεραπευτής παγκόσμιας κλάσης, ως επικεφαλής της αθλητικής επιστήμης και στη συνέχεια τα τελευταία χρόνια ως διευθυντής επιδόσεων για τη Βρετανική Ομοσπονδία».

Ο Μπλακ παραιτήθηκε από τη θέση του τον περασμένο Οκτώβριο, μετά από επτά χρόνια, όταν η Βρετανία κατέκτησε μόνο πέντε μετάλλια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα, που ήταν η μικρότερη συγκομιδή από το 2005.

Το 2017 είχε επίσης βρεθεί σε δυσχερή θέση, μετά την τετραετή τιμωρία που επέβαλε ο Αμερικανικός Οργανισμός Αντι-Ντόπινγκ (USADA) στον προπονητή Αλμπέρτο Σαλαζάρ, ο οποίος ήταν σύμβουλος στην UKA και είχε την υποστήριξη του Μπλακ.

Παρά το γεγονός ότι αποχώρησε από την ομοσπονδία το 2019, η UKA είπε ότι ο Μπλακ συνέχισε να υποστηρίζει πολλούς αθλητές και προπονητές ως σύμβουλος. Μάλιστα σοκ προκάλεσε και ο θάνατος 22χρονου ποδοσφαιριστή, κάτι που έχει συγκλονίσει ακόμα περισσότερο τον κόσμο του αθλητισμού.

«Ερχόταν παντού μαζί μου και μεριμνούσε για τη σωματική και διανοητική καλή κατάσταση που βρισκόμουν. «Τόσα πολλά είναι τα πράγματα που θέλω να πω... Θα μου λείψεις για πάντα Νιλ Μπλακ», έγραψε στο Twitter η Βρετανίδα επταθλήτρια και Ολυμπιονίκης Κέλι Σόθερτον.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share