Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Euroleague: Συμφωνία Φενέρ και Ομπράντοβιτς με μειωμένο μπάτζετ

Τι θα ισχύσει;

19 Ιουνίου 2020 13:45
Euroleague: Συμφωνία Φενέρ και Ομπράντοβιτς με μειωμένο μπάτζετ
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σε συμφωνία κατέληξαν οι επαφές της Φενέρμπαχτσε με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, με τις δύο πλευρές τελικά να τα βρίσκουν σε μειωμένο μπάτζετ και αποδοχές για τον ίδιο, ώστε να συνεχίσουν μαζί για τουλάχιστον έναν χρόνο ακόμη.

Ο 60χρονος τεχνικός, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, θα παραμείνει στο συγκρότημα της Κωνσταντινούπολης με νέο μειωμένο -σχεδόν κατά το ήμισυ- συμβόλαιο, ύψους 1,6 εκατ. ευρώ, ενώ οι Τούρκοι διοικούντες του διεμήνυσαν παράλληλα πως το μπάτζετ της καινούριας χρονιάς θα ανέρχεται στα είκοσι εκατ. ευρώ, αντί των δεκαπέντε εκατ. ευρώ που είχε προταθεί αρχικά. Φέτος ο προϋπολογισμός ήταν στα 30 εκατ. ευρώ.

Δεν έχουν ξεκαθαριστεί μέχρι στιγμής οι ακριβείς όροι στο συμβόλαιό του, αλλά οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για συμφωνία συνεργασίας δύο ετών, με προοπτική ανανέωσης για ακόμα ένα. Πλέον, ο Σέρβος προπονητής μπορεί να προχωρήσει στο σχεδιασμό της νέας σεζόν, με παίκτες όπως ο Κώστας Σλούκας να καλούνται να πάρουν αποφάσεις αναφορικά με το μέλλον τους. Ο Έλληνας γκαρντ είχε ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να μείνει επί τουρκικού εδάφους εφόσον ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αποχωρήσει, τώρα όμως η παραμονή του θα τεθεί σε άλλη βάση, αν και πρόσφατα είχε ξεκαθαρίσει πως η τουρκική ομάδα είναι η προτεραιότητά του.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς θεωρείται από τους πιο ακριβοπληρωμένους προπονητές, με το κασέ του να είχε ξεπεράσει τα τελευταία χρόνια τα τρία εκατ. ευρώ ετησίως. Η οικονομική κρίση που ακολούθησε την πανδημία του κορονοϊού οδήγησε τη Φενέρμπαχτσε στη μείωση των εξόδων της και την αναπροσαρμογή του μπάτζετ της και τον ίδιο στο «κούρεμα» του μισθού του, προκειμένου οι δύο πλευρές να συνεχίσουν μαζί την πορεία τους που ξεκίνησε το 2013 κι έχει αποφέρει μέχρι στιγμής έναν τίτλο στην Ευρωλίγκα, το 2017.

Ομπράντοβιτς: «Νομίζω ότι ήταν καλή απόφαση που έφυγα από τον Παναθηναϊκό»

Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς παραχώρησε συνέντευξη στην Euroleague και μεταξύ άλλων τόνισε ότι η απόφαση αποχώρησής του από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ ήταν σωστή.

Eνδιαφέρουσες ατάκες έδωσε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στον Τζο Αρλάουκας και το ραδιοφωνικό podcast «The Crossover». Ο πολυνίκης Σέρβος προπονητής αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αποχώρησή του από τον πάγκο του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ το καλοκαίρι του 2012 χαρακτηρίζοντας την απόφασή του αυτή σωστή.

Παράλληλα, μίλησε για τους αδερφούς Γιαννακόπουλου, τον Βασίλη Σπανούλη και την πρώτη επιστροφή του στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά όσα τόνισε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς:

Για τον Παναθηναϊκό και τους αδελφούς Γιαννακόπουλους: «Ο Παναθηναϊκός είναι ένα ιδιαίτερο κλαμπ, με ιδιαίτερους ανθρώπους εκεί. Δυστυχώς ο κύριος Παύλος έφυγε από την ζωή, όπως και οι Θανάσης και Κώστας Γιαννακόπουλος. Μου συμπεριφέρθηκαν σαν να είμαι γιος τους. Είναι δύσκολο να καταλάβεις πως άνθρωποι σε τέτοια ηλικία έρχονται 3-4 φορές κάθε εβδομάδα την νύχτα σε μία προπόνηση και ρωτούν: "Κόουτς, είναι όλα εντάξει;" ¨Εδειχναν αγάπη σε όλους, λάτρευαν τον Παναθηναϊκό με τρέλα.

Αν καταλάβεις την ενέργεια που είχαν ως άνθρωποι ηλικίας 80 ετών. Φυσικά, επίσης και η ενέργεια του κόσμου σε ένα απίστευτο μέρος. Για μένα η Αθήνα είναι σαν την γενέτειρά μου το Τσάτσακ, το μέρος που δεν συγκρίνεται με τίποτα άλλο».

Για τους παίκτες που είχε και τον Σπανούλη: «Ήταν μία διαφορετική γενιά παικτών με τον Αλβέρτη, τον Κουτλουάι και όλους όσους ήρθαν μετά. Πρώτα από όλους ο Διαμαντίδης και οι υπόλοιποι Έλληνες παίκτες με τον Φώτση, τον Τσαρτσαρή, τον Χατζηβρέττα και για μία περίοδο τον Σπανούλη. Ήταν πραγματικά ιδιαίτερο για μένα. Δεν σημαίνει ότι δεν έχω σεβασμό για τον Σπανούλη. Και αυτός και εγώ ξέρουμε την ιστορία. Δεν είναι απαραίτητο να το συζητάμε».

Για την απόφαση αποχώρησης από το «τριφύλλι»: «Η απόφαση να φύγω ήταν πολύ δύσκολη. Πάντα λέω ότι τα εύκολα πράγματα μπορείς να τα καταλάβεις. Τα δύσκολα πρέπει να μένουν στην οικογένεια. Αυτό ήταν το βασικό πράγμα. Όλοι εκεί ξέρουν γιατί έφυγα. Νομίζω ότι ήταν καλή απόφαση που έφυγα. Εύχομαι πάντα τα καλύτερα στον Παναθηναϊκό, σε όλη την ζωή μου. Το επαναλαμβάνω αλλά ο κόσμος δεν καταλαβαίνει πόσο δύσκολο είναι για μένα να παίζω ενάντιά του. Κανείς δεν το καταλαβαίνει όταν πηγαίνω στο ΟΑΚΑ τι συμβαίνει σε μένα. Είμαι προπονητής της Φενέρ όμως. Την πρώτη χρονιά δεν ήταν απλά δύσκολο αλλά κάτι άλλο. Με τα χρόνια είναι λίγο διαφορετικό. Αν με ρωτήσεις όμως, δεν μου αρέσει να παίζω ενάντια στον Παναθηναϊκό σε κρίσιμο αγώνα, στα πλέι οφ και το Final Four. Τους εύχομαι τα καλύτερα, αλλά για μένα είναι δύσκολο».

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share