Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ανατριχίλα: 37 άνθρωποι πέθαναν από κορωνοϊό εξαιτίας του Γιουνάιτεντ-Σίτι

Σοκ!

4 Ιουνίου 2020 13:24
Ανατριχίλα: 37 άνθρωποι πέθαναν από κορωνοϊό εξαιτίας του Γιουνάιτεντ-Σίτι
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ανατριχίλα προκαλεί ένα νέο πόρισμα, σύμφωνα με το οποίο 37 πέθαναν από κορωνοϊό εξαιτίας της διεξαγωγής του ντέρμπι του Μάντσεστερ στην Αγγλία, ανάμεσα σε Γιουνάιτεντ και Σίτι.

Το ματς είχε διεξαχθεί στις 8 Μαρτίου και οι γηπεδούχοι είχαν επικρατήσει με 2-0. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσίευσε ο «Guardian» και διεξήχθη από την εταιρεία συμβούλων «Edge Health», το ντέρμπι της Γιουνάιτεντ με την Σίτι «ευθύνεται» για τον θάνατο τουλάχιστον 37 ανθρώπων στην Αγγλία από Covid-19.

Στο γήπεδο ήταν 76.000 φίλαθλοι και περίπου 35 ημέρες μετά ανακοινώθηκαν 40 θάνατοι ανθρώπων που φαίνεται πως είχαν «σχέση» με τον συγκεκριμένο αγώνα. Πρόκειται για άτομα που είχαν νοσηλευτεί με κορωνοϊό σε νοσοκομεία του Μάντσεστερ, ενώ κοντά στην επανέναρξή της βρίσκεται η Super League 1.

Υπενθυμίζεται, ότι όπως αποκάλυψαν πριν από μερικές εβδομάδες οι «Sunday Times», μετά τον αγώνα του Champions League ανάμεσα στην Λίβερπουλ και στην Ατλέτικο Μαδρίτης, που έγινε στις 11 Μαρτίου, τουλάχιστον 41 άτομα πέθαναν από κορωνοϊό.

Θρήνος: Πέθανε η αδελφή προπονητή σπουδαίας ομάδας

Θρήνος ξέσπασε στον παγκόσμιο αθλητισμό εξαιτίας του θανάτου της αδελφής ενός προπονητή σπουδαίας ομάδας, ο οποίος έχει περάσει και από τα δικά μας μέρη.

Ο λόγος γίνεται για την αδελφή του Τζενάρο Γκατούζο, Φραντζέσκα, η οποία απεβίωσε σε ηλικία 37 ετών σήμερα (2/6). Η εκλιπούσα αντιμετώπιζε σοβαρή ασθένεια από τον περασμένο Φεβρουάριο και νοσηλευόταν τους τελευταίους μήνες σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, ενώ πρόσφατα πέθανε μυθικός τεχνικός του μπάσκετ.

Ο προπονητής της Νάπολι και άλλοτε του ΟΦΗ είχε πληροφορηθεί το σοβαρό πρόβλημα υγείας της αδερφής του στο περιθώριο του αγώνα της ομάδας του με την Σαμπντόρια. Μάλιστα, είχε απουσιάσει από τη συνέντευξη Τύπου για να την επισκεφτεί στο Βαρέζε. Έκτοτε, εκείνη δεν βγήκε ποτέ από την εντατική, για να… καταλήξει σήμερα.

Θρήνος στο μπασκετικό κόσμο - Πέθανε Έλληνας προπονητής

Βυθίστηκε στο πένθος το ελληνικό μπάσκετ, μετά την ανακοίνωση του θανάτου του προπονητή, Δημήτρη Γκίμα, σε ηλικία 55 ετών από ανεύρυσμα.

Ακόμα ένας θάνατος, μετά από αυτόν μιας μυθικής μορφής του ποδοσφαίρου, που έχει συγκλονίσει. Ο Δημήτρης Γκίμας βρέθηκε νεκρός το πρωί του Σαββάτου (16/05) στο σπίτι του, βυθίζοντας σε θλίψη το Πανελλήνιο αλλά προπαντός την οικογένειά του.

Ο Φίλιππος Βέροιας ανέφερε σε ανακοίνωσή του: «Η διοικούσα επιτροπή του μπασκετικού Φιλίππου Βέροιας εκφράζουν την ανείπωτη θλίψη τους για τον αδόκητο θάνατο του Δημήτρη Γκίμα. Καλό ταξίδι κόουτς».

Ο Δημήτρης Γκίμας έπαιξε μπάσκετ στο Φίλιππο από το 1977 μέχρι το 1994 παίρνοντας μέρος σε όλα τα ηλικιακά πρωταθλήματα αλλά και στις εθνικές κατηγορίες με τη φανέλα του Φιλίππου του οποίου διετέλεσε και αρχηγός. Ως προπονητής ασχολήθηκε από το 1987 στις ακαδημίες κοριτσιών του Φιλίππου και στα παιδικοεφηβικά τμήματα, καθώς και στις ακαδημίες αγοριών της Γ.Ε.Β.

Το 1989-90 ήταν προπονητής στη γυναικεία ομάδα του Φιλίππου στη Β’ εθνική (7η) ενώ την ίδια χρόνια με την ομάδα των κορασίδων κέρδισε την 4η πανελλήνια θέση. Το 1993 μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό Βόλου όπου έπαιξε μέχρι το 1999, ενώ ασχολήθηκε και ως προπονητής με τις ομάδες μίνι αγοριών και παμπαίδων του Ολυμπιακού Βόλου.

Από το 1999 επέστρεψε στον Φίλιππο ως προπονητής και έκανε τρεις ανόδους από το Α’ τοπικό μέχρι τη Β’ Εθνική τη σεζόν 2009-10. Την σεζόν 2012-2013 οδήγησε, για πρώτη φορά στην ιστορία της, την ανδρική ομάδα του Φιλίππου στην άνοδο από την Β’ Εθνική στην Α2 κατηγορία.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share