Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020

Ανατροπή βόμβα: Με κόσμο οι αγώνες της ελληνικής Super League

Θετική εξέλιξη

29 Μαΐου 2020 09:01
Ανατροπή βόμβα: Με κόσμο οι αγώνες της ελληνικής Super League
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Follow us on Google News

Σε μία από τις προηγούμενες συνεδριάσεις της Super League, ο Ηλίας Πουρσανίδης είχε θέσει ως θέμα συζήτησης το να διεξάγονται τα παιχνίδια των Play Off και Play out της Super League με την παρουσία φιλάθλων που θα ισούται με το 20% της χωρητικότητας των γηπέδων των ομάδων. Μια πρόταση που ο ίδιος επανέφερε στο Δ.Σ. της Πέμπτης, με αποτέλεσμα να συζητηθεί σε πιο σοβαρή βάση.

Ολες οι ομάδες αναφέρθηκαν στο θέμα και σημείωσαν ότι εφόσον αυτό μπορεί να συμβεί, θα είναι ιδανικό. Μάλιστα, επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, Τάκης Αγραφιώτης, ο οποίος επεσήμανε με νόημα πως: «Πρέπει όλοι να δείξουμε ότι κάνουμε σωστή επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, με παρουσία θεατών, έχοντας επιπρόσθετη ασφάλεια των φιλάθλων».

Super League

Η πρόταση έγινε αποδεκτή με τη θετική ψήφο όλων των ομάδων και πλέον περνάει στην επόμενη φάση.

Η Λίγκα θα τη σχηματοποιήσει και θα την καταθέσει στην Κυβέρνηση, ώστε να αποφασιστεί εάν θα γίνει αποδεκτή. Πάντως αυτό που γνωρίζουν και οι ίδιες οι ομάδες και συζήτησαν στην τηλεδιάσκεψη, είναι ότι η Κυβέρνηση και η υγειονομική επιτροπή δύσκολα θα κάνουν αποδεκτή την εισήγηση της Λίγκας.

Super League: Τι θα συμβεί σε περίπτωση κρούσματος κορωνοϊού σε ομάδα (Video)

Βγήκε η απόφαση για τα μέτρα που θα ληφθούν σε περίπτωση κρούσματος κορωνοϊού σε παίκτη/παίκτες ή μέλος μίας ομάδας στη Super League.

Όπως αποκαλύπτουν πηγές του «Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων» η απόφαση που πάρθηκε εν τέλει μετά τη χθεσινή (Πέμπτη 14/05) σύσκεψη ανάμεσα στον ΕΟΔΥ και την Υ.Ε.Ε. και μεταφέρθηκε ήδη από το ίδιο βράδυ προς τον διευθυντή αγωνιστικού της Super League, Θεόδωρο Λάιο, ήταν εντέλει μία «ενδιάμεση», αλλά πλήρως στοιχειοθετημένη επιλογή:

-Σε περίπτωση ανίχνευσης επιβεβαιωμένου κρούσματος λοίμωξης του ιού Covid-19, το άτομο που έχει προσβληθεί από τον ιό θα τεθεί σε κατ’ οίκον καραντίνα, ενώ η υπόλοιπη ομάδα θα μπει σε απομόνωση 5 ημερών, σε χώρο που θα είναι προκαθορισμένος είτε από τη διοργανώτρια αρχή (Super League), είτε από την ίδια την ομάδα.

Μπορεί να είναι ένα ξενοδοχείο το οποίο θα έχει δίπλα προπονητήριο ή το προπονητικό κέντρο της ομάδας, εφόσον έχει και ξενώνες, αλλά σίγουρα το περιβάλλον θα πρέπει να είναι «απομονωμένο». Και για 5 μέρες, κανείς δεν θα μπορεί να πάει στην οικεία του ή να μετακινηθεί από μόνος του κάπου αλλού.

-Κατά τη διάρκεια της πενθήμερης απομόνωσης, θα είναι εφικτό να προπονούνται οι παίκτες της ομάδας, αλλά μόνο με το συγκεκριμένο γκρουπ, το οποίο θα έχει «απομονωθεί». Δεν μπορεί δηλαδή να ενταχθεί σε αυτούς κι ένας παίκτης που ήταν εκτός αποστολής ή προπονήσεων πριν βρεθεί το κρούσμα.

-Επίσης σε αυτό το πενθήμερο, θα υπάρξουν δύο σειρές από ιατρικές εξετάσεων ανίχνευσης του ιού Covid-19 και τεστ αντισωμάτων σε όλο το γκρουπ της απομόνωσης. Οι εξετάσεις αυτές θα γίνονται την 3η και την 5η μέρα. Και αν είναι «καθαρές» και δεν έχει εμφανιστεί οποιοδήποτε άλλο σύμπτωμα της νόσου οι παίκτες θα μπορούσαν να επιστρέψουν σε μεικτές προπονήσεις και σε αγώνες, μετά από το «πράσινο φως» του ΕΟΔΥ.

-Τέλος, εάν δεν είναι εφικτός ο μοριακός έλεγχος (PCR), η σύσταση του ΕΟΔΥ και της Υ.Ε.Ε. είναι να επιστρέψουν οι ομάδες σε μεικτές προπονήσεις και αγώνες μετά από απομόνωση 7 ημερών κι αφού πρώτα επιβεβαιωθεί από τους γιατρούς πως δεν έχει εμφανιστεί κανένα άλλο σύμπτωμα κορονοϊού εντός της ομάδας.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share