Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τέλος η Euroleague - Oριστική η διακοπή της σεζόν

Βόμβα

25 Μαΐου 2020 14:09
Τέλος η Euroleague - Oριστική η διακοπή της σεζόν
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Τέλος στη φετινή σεζόν της Euroleague! Οι ομάδες της διοργάνωσης συμφώνησαν με την πρόταση του CEO Τζόρντι Μπερτομέου, που πρότεινε να ακυρωθεί η σεζόν, αλλά και με τους παίκτες, οι οποίοι είχαν ζητήσει να μην επανεκκινήσει η Euroleague υπό τον κίνδυνο τραυματισμών.

Οι έντεκα ομάδες με συμβόλαιο τύπου Α (ΤΣΣΚΑ, Φενέρ, Εφές, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια, Ζαλγκίρις, Αρμάνι, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Μακάμπι) συμφώνησαν με τον Μπερτομέου και πλέον η σεζόν ακυρώνεται.

Ανάλογη είναι η εξέλιξη και για το Eurocup, όπου ο Προμηθέας είχε φτάσει μέχρι την προημιτελική φάση.

Στο πάνθεον και ο Βασίλης Σπανούλης: Συμπλήρωσε τη δεκάδα των κορυφαίων της Euroleague για τη 10ετία

Στο πάνθεον βρίσκεται, πια, και ο Βασίλης Σπανούλης για την Euroleague, με τον ηγέτη του Ολυμπιακού να μπαίνει στην κορυφαία δεκάδα της 10ετίας, συμπληρώνοντας το σχετικό... ρόστερ που ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή.

Μετά τους Δημήτρη Διαμαντίδη, Γιώργο Πρίντεζη, Κάιλ Χάινς, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, Λούκα Ντόντσιτς, Μίλος Τεόντοσιτς, Νάντο Ντε Κολό, Σέρχιο Γιουλ και Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς ο αρχηγός του Ολυμπιακού είδε το όνομά του να προστίθεται στην καλύτερη ομάδα της Ευρωλίγκας για την περίοδο 2010-2020.

Ο 36άχρονος γκαρντ, που μάλιστα πρόσφατα συμμετείχε σε ντοκιμαντέρ του Παναθηναϊκού για τον Παύλο Γιαννακόπουλο, έχει παίξει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της γηραιάς ηπείρου και με τον Παναθηναϊκό, έχει κατακτήσει τρεις φορές τον τίτλο (2009, 2012, 2013) μαζί με το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη του Φάιναλ Φορ, ενώ το 2013 αναδείχθηκε MVP και στην κανονική περίοδο. Το 2012, το 2013 και το 2015 ήταν μέλος της καλύτερης πεντάδας και το 2006, το 2009, το 2011, το 2014 και το 2018 μέλος της δεύτερης καλύτερης πεντάδας.

Πηγή: Basketa.gr

TAGS
 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share