Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Ραγδαίες εξελίξεις: Ομόφωνα πρωταθλητής στο μπάσκετ ο Παναθηναϊκός

Αποφασίστηκε στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ

21 Μαΐου 2020 20:28
Ραγδαίες εξελίξεις: Ομόφωνα πρωταθλητής στο μπάσκετ ο Παναθηναϊκός
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ραγδαίες ήταν οι εξελίξεις, που προέκυψαν από το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, με τον Παναθηναϊκό να αναδεικνύεται ομόφωνα σήμερα (21/5) σε πρωταθλητή Ελλάδας.

Οι «πράσινοι», που μέχρι τη διακοπή βρίσκονταν +2 νίκες από την ΑΕΚ και +5 νίκες από το Περιστέρι, ενώ αγωνιούν και για τις εξελίξεις με το Νικ Καλάθη, θα κατακτήσουν με αυτό τον τρόπο το 39ο πρωτάθλημα Ελλάδας στην ιστορία τους.

Να σημειωθεί πως οι ομάδες της Basket League ψήφισαν ομόφωνα υπέρ αυτής της πρότασης και το «τριφύλλι» θα κατακτήσει τον τίτλο.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να μείνουν στα «σαλόνια» του ελληνικού μπάσκετ ο ΠΑΟΚ και ο Άρης.

Από εκεί και πέρα, το διοικητικό συμβούλιο έβγαλε ειδήσεις σε όλα τα μέτωπα. Από εδώ και στο εξής κάθε ομάδα θα πρέπει να δίνει 60.000 ευρώ για την εγγυητική και άλλα 140.000 ευρώ στο ταμείο του ΕΣΑΚΕ. Ταυτόχρονα, το κατώτατο μπάτζετ θα είναι στα 800.000 ευρώ, με την ευελιξία να μετατραπεί αυτό το ποσό μέχρι και σε 600.000 ευρώ.

Επιπλέον, κατατέθηκε πρόταση για Super Cup με τις τέσσερις πρώτες ομάδες στην αρχή της νέας σεζόν.

Περιμένει για Καλάθη ο Ολυμπιακός!

Το μέλλον του Νικ Καλάθη στον Παναθηναϊκό είναι αβέβαιο, καθώς οι «πράσινοι» αναμένεται να προβούν σε περικοπές στο μπάτζετ που μπορεί να φτάσουν και το 35-40%.

Σύμφωνα με την Live Sport, ο Ολυμπιακός παρακολουθεί τις εξελίξεις στη συγκεκριμένη υπόθεση και εφόσον προκύψει ζήτημα αποχώρησης του διεθνούς γκαρντ από το «τριφύλλι», δεν αποκλείεται να μπει στο κόλπο.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αποφασίσει να ενισχυθούν με δύο γκαρντ υψηλού επιπέδου και σκοπεύουν να διαθέσουν το μεγαλύτερο κομμάτι του μπάτζετ για αυτές τις δύο προσθήκες. Κώστας Σλούκας και Μάλκολμ Ντιλέινι είναι εδώ και καιρό ψηλά στη λίστα, αλλά είναι δεδομένη η αδυναμία που έχει ο Γιώργος Μπαρτζώκας στον Νικ Καλάθη.

Πάντως η υπόθεση μόνο απλή δεν είναι. Κι αυτό αφενός μεν γιατί ακόμη εκκρεμεί να αποσαφηνιστεί η κατάσταση του Καλάθη με τον Παναθηναϊκό, καθώς το συμβόλαιό του λήγει το 2021. Κι αφετέρου γιατί οι απολαβές του είναι 2,3 εκατ. δολάρια και στη διεκδίκησή του, εφόσον γίνει διαθέσιμος, θα μπουν ομάδες με μεγάλο πορτοφόλι, όπως η ΤΣΣΚΑ, η Ρεάλ και όχι μόνο. Σε κάθε περίπτωση, δε, υπάρχουν ζωηρές αμφιβολίες αν ο Καλάθης θα δεχόταν ποτέ να αλλάξει… στρατόπεδο στους «αιωνίους», με όσα αυτό συνεπάγεται.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share