Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Super League: Τι θα συμβεί σε περίπτωση κρούσματος κορωνοϊού σε ομάδα (Video)

Όλες οι πληροφορίες...

15 Μαΐου 2020 15:51
Super League: Τι θα συμβεί σε περίπτωση κρούσματος κορωνοϊού σε ομάδα (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Βγήκε η απόφαση για τα μέτρα που θα ληφθούν σε περίπτωση κρούσματος κορωνοϊού σε παίκτη/παίκτες ή μέλος μίας ομάδας στη Super League.

Όπως αποκαλύπτουν πηγές του «Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων» η απόφαση που πάρθηκε εν τέλει μετά τη χθεσινή (Πέμπτη 14/05) σύσκεψη ανάμεσα στον ΕΟΔΥ και την Υ.Ε.Ε. και μεταφέρθηκε ήδη από το ίδιο βράδυ προς τον διευθυντή αγωνιστικού της Super League, Θεόδωρο Λάιο, ήταν εντέλει μία «ενδιάμεση», αλλά πλήρως στοιχειοθετημένη επιλογή:

-Σε περίπτωση ανίχνευσης επιβεβαιωμένου κρούσματος λοίμωξης του ιού Covid-19, το άτομο που έχει προσβληθεί από τον ιό θα τεθεί σε κατ’ οίκον καραντίνα, ενώ η υπόλοιπη ομάδα θα μπει σε απομόνωση 5 ημερών, σε χώρο που θα είναι προκαθορισμένος είτε από τη διοργανώτρια αρχή (Super League), είτε από την ίδια την ομάδα.

Μπορεί να είναι ένα ξενοδοχείο το οποίο θα έχει δίπλα προπονητήριο ή το προπονητικό κέντρο της ομάδας, εφόσον έχει και ξενώνες, αλλά σίγουρα το περιβάλλον θα πρέπει να είναι «απομονωμένο». Και για 5 μέρες, κανείς δεν θα μπορεί να πάει στην οικεία του ή να μετακινηθεί από μόνος του κάπου αλλού.

-Κατά τη διάρκεια της πενθήμερης απομόνωσης, θα είναι εφικτό να προπονούνται οι παίκτες της ομάδας, αλλά μόνο με το συγκεκριμένο γκρουπ, το οποίο θα έχει «απομονωθεί». Δεν μπορεί δηλαδή να ενταχθεί σε αυτούς κι ένας παίκτης που ήταν εκτός αποστολής ή προπονήσεων πριν βρεθεί το κρούσμα.

-Επίσης σε αυτό το πενθήμερο, θα υπάρξουν δύο σειρές από ιατρικές εξετάσεων ανίχνευσης του ιού Covid-19 και τεστ αντισωμάτων σε όλο το γκρουπ της απομόνωσης. Οι εξετάσεις αυτές θα γίνονται την 3η και την 5η μέρα. Και αν είναι «καθαρές» και δεν έχει εμφανιστεί οποιοδήποτε άλλο σύμπτωμα της νόσου οι παίκτες θα μπορούσαν να επιστρέψουν σε μεικτές προπονήσεις και σε αγώνες, μετά από το «πράσινο φως» του ΕΟΔΥ.

-Τέλος, εάν δεν είναι εφικτός ο μοριακός έλεγχος (PCR), η σύσταση του ΕΟΔΥ και της Υ.Ε.Ε. είναι να επιστρέψουν οι ομάδες σε μεικτές προπονήσεις και αγώνες μετά από απομόνωση 7 ημερών κι αφού πρώτα επιβεβαιωθεί από τους γιατρούς πως δεν έχει εμφανιστεί κανένα άλλο σύμπτωμα κορονοϊού εντός της ομάδας.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share