Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Εθνική Ελλάδος: Αυτές είναι οι νέες ημερομηνίες για το προολυμπιακό τουρνουά

Δείτε ποιες είναι

14 Μαΐου 2020 21:15
Εθνική Ελλάδος: Αυτές είναι οι νέες ημερομηνίες για το προολυμπιακό τουρνουά

Μετά την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων ανακοινώθηκαν νέες ημερομηνίες τόσο για αυτούς και κατ’ επέκταση για τους προολυμπιακούς αγώνες για την πρόκριση.

Η FIBA ανακοίνωσε σήμερα το νέο χρονοδιάγραμμα για τις τέσσερις διοργανώσεις, που θα λάβουν χώρα σε Βελιγράδι, Κάουνας, Σπλιτ και Βικτόρια.

Έτσι, η Εθνική μας ομάδα θα διεκδικήσει, μέσω Καναδά, την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο διάστημα 29 Ιουνίου-4 Ιουλίου του 2021, ενώ οι Ολυμπιακοί έχουν προγραμματιστεί για τις 23 Ιουλίου.

Μάλιστα, η FIBA εξασφάλισε μικρή παράταση από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή προκειμένου να ολοκληρωθούν τα τουρνουά, με τον γενικό γραμματέα Ανδρέα Ζαγκλή να ευχαριστεί τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ.

Θυμίζουμε τα τέσσερα τουρνουά (29 Ιουνίου-4 Ιουλίου 2021):

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Α’ ΟΜΙΛΟΣ: Σερβία, Δομινικανή Δημοκρατία, Νέα Ζηλανδία

Β’ ΟΜΙΛΟΣ: Ιταλία, Πουέρτο Ρίκο, Σενεγάλη

ΚΑΟΥΝΑΣ

Α’ ΟΜΙΛΟΣ: Λιθουανία, Βενεζουέλα, Νότια Κορέα

Β’ ΟΜΙΛΟΣ: Πολωνία, Σλοβενία, Ανγκόλα

ΣΠΛΙΤ

Α’ ΟΜΙΛΟΣ: Ρωσία, Γερμανία, Μεξικό

Β’ ΟΜΙΛΟΣ: Κροατία, Βραζιλία, Τυνησία

ΒΙΚΤΟΡΙΑ

Α’ ΟΜΙΛΟΣ: Καναδάς, Ελλάδα, Κίνα

Β’ ΟΜΙΛΟΣ: Τσεχία, Τουρκία, Ουρουγουάη

Στην επόμενη φάση προκρίνονται οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο, ενώ το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο θα το πάρει η ομάδα που θα κατακτήσει κάθε τουρνουά.

Η «κατάρα» της Ιαπωνίας από το 1940 με τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, ανακοίνωσε χθες την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού με τη χώρα να έχει αποκτήσει «κατάρα» με την τέλεση της μεγαλύτερης αθλητικής διοργάνωσης.

Η ΔΟΕ και το Τόκιο, έπειτα από πολλές αντιδράσεις, αναγκάστηκαν να πάρουν αυτή την απόφαση, με τους Αγώνες να παίρνουν παράταση για έναν χρόνο και να διεξάγονται στη «Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου» το καλοκαίρι του 2021.

Η Ιαπωνία, ωστόσο, φαίνεται πως έχει μία... κατάρα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς υπάρχει και η αναβολή του 1940. Οι Ιάπωνες το 1936 πήραν το χρίσμα για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 1940, ωστόσο ο πόλεμος με την Κίνα και η έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου οδήγησαν στην οριστική αναβολή.

Το 1938, με την Ιαπωνία να χρειάζεται πόρους για τις μάχες με την Κίνα (σ.σ. γνωστός και ως Β΄ Σινοϊαπωνικός Πόλεμος), ήρθε η απόφαση από το Τόκιο για την παραίτησή του από τη διοργάνωση των Αγώνων, ενώ έως τότε οι Ιάπωνες υποστήριζαν πως οι Ολυμπιακοί θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Έτσι, λοιπόν, η ΔΟΕ αποφάσισε να αναθέσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ελσίνκι, ωστόσο η έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή τους και αναβλήθηκαν οριστικά, όπως συνέβη και με τους επόμενους Αγώνες του 1944 στο Λονδίνο.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share