Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Παγκόσμια ποδοσφαιρική «βόμβα» - Ομάδα κήρυξε πτώχευση λόγω κορωνοϊού

Σοκ

12 Μαΐου 2020 21:18
Παγκόσμια ποδοσφαιρική «βόμβα» - Ομάδα κήρυξε πτώχευση λόγω κορωνοϊού
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Η ομάδα της κινεζικής Σούπερ Λιγκ, Τιανγίν Τιανχάϊ, η οποία είχε στις τάξεις μεγάλα αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου κήρυξε πτώχευση εξαιτίας του κορωνοϊού. Ενώ, θρήνος επικρατεί στη Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς θρυλικός της ποδοσφαιριστής έφυγε από τη ζωή.

Ο κινεζικός σύλλογος που ιδρύθηκε το 2006 κήρυξε πτώχευση, λόγω της οικονομικής κρίσης που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού. Επίσης, η Τιανγίν δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις οικονομικές απαιτήσεις μετά τη σύλληψη και τη φυλάκιση του πρώην ιδιοκτήτη της, Σου Γιουχούϊ.

«Δεδομένης της μη βιώσιμης οικονομικής κατάστασης, ο σύλλογος δεν είναι πλέον σε θέση να διατηρήσει τις κανονικές του δραστηριότητες. Έπειτα από έντονο προβληματισμό, ο σύλλογος δεν έχει άλλη επιλογή από το να ανακοινώσει επίσημα ότι η Τιανγίν Τιανχάϊ διαλύεται» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η κινεζική ομάδα τράβηξε πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας σε όλο τον κόσμο όταν απέκτησε τον Βέλγο μέσο, Άξελ Βίτσελ, τον Βραζιλιάνο επιθετικό, Αλεσάντρε Πάτο, ενώ στον πάγκο της ήταν για κάποια περίοδο και ο Φάμπιο Καναβάρο.

Το 2017, η Τιανγίν τερμάτισε στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος και εξασφάλισε για πρώτη φορά τη συμμετοχή της στο ασιατικό Champions League, αλλά μετά το σκάνδαλο του ιδιοκτήτη της (καταδικάστηκε σε εννέα χρόνια φυλάκισης), άλλαξε επωνυμία σε Τιανγίν Τιανχάϊ.

Θρήνος: Πέθανε 19χρονος ποδοσφαιριστής

Ο 19χρονος ποδοσφαιριστής της Αταλάντα Αντρέα Ρινάλντι δεν τα κατάφερε και πέθανε μετά από ένα ανεύρυσμα εγκεφάλου κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης στο σπίτι του. Ακόμη ένα σοκ στην παγκόσμια αθλητική κοινότητα μετά τον χαμό θρυλικού επίσης ποδοσφαιριστή.

«Ο Αντρέα ήταν ένα αγόρι που όλοι αγαπούσαν. Συναντηθήκαμε πριν από λίγες μέρες, τηλεφωνώ σε όλα τα αγόρια μία φορά την εβδομάδα και ήταν καλά. Μου είπε ότι πηγαίνει στον κήπο για προπόνηση. Αστειευτήκαμε και ήταν χαρούμενος, χαμογελούσε , δεν είχε κανένα πρόβλημα», είπε ο τελευταίος του προπονητής, Τζιοβάνι Κουσάτις.

Παγκόσμιος θρήνος στο μπάσκετ - Πέθανε ο Μάικ Στόρεν

Παγκόσμιος θρήνος ξέσπασε στο μπάσκετ με τον Μάικ Στόρεν, o οποίος διετέλεσε επίτροπος της Αμερικανικής Ένωσης Μπάσκετ (ΑΒΑ) στη δεκαετία του 1970, να φεύγει χθες από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών. Επίσης, στο πένθος βύθισε τον ελληνικό αθλητισμό και ο αιφνίδιος θάνατος του νεαρού αθλητή Αλέξανδρου Μπαμπίλη.

Η κόρη του, Χάναχ Στορεν (ESPN), δήλωσε ότι ο πατέρας της πέθανε στην Ατλάντα λόγω επιπλοκών από καρκίνο. Μεταξύ των πρώτων αθλητικών θέσεων του Στόρεν ήταν στη διοίκηση των Ιντιάνα Πέισερς, ως ο πρώτος γενικός διευθυντής τους που ξεκίνησε το 1967.

«Είναι αδύνατο να μη σημειώσουμε τον αντίκτυπο που είχε ο Storen στην ομάδα μας και την Αμερικανική Ένωση Μπάσκετ, την οποία αργότερα θα υπηρετούσε ως επίτροπος. Άνοιξε τον δρόμο για την ενδεχόμενη είσοδο των Πέισερς. Τα πιο ειλικρινά συλλυπητήρια στην οικογένειά του» ανέφεραν, μεταξύ άλλων, οι Πέισερς.

Ο Στόρεν έγινε συνιδιοκτήτης και γενικός διευθυντής των Kentucky Colonels της ABA το 1969, προτού αναλάβει τον ρόλο του Επιτρόπου της ABA το 1973. Αργότερα ήταν ιδιοκτήτης των Memphis Sounds, ενώ ανέλαβε πρόεδρος και γενικός μάνατζερ των Ατλάντα Χοκς τα 197

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share