Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Θρήνος στη Ρεάλ Μαδρίτης: Πέθανε θρυλικός της ποδοσφαιριστής

Απέραντη θλίψη...

12 Μαΐου 2020 10:26
Θρήνος στη Ρεάλ Μαδρίτης: Πέθανε θρυλικός της ποδοσφαιριστής
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Θρήνος επικρατεί στη Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς θρυλικός της ποδοσφαιριστής έφυγε από τη ζωή, βυθίζοντας στο πένθος, ενώ τη θλίψη έφερε στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο ο θάνατος 20χρονου αθλητή.

Ο Φραντσίς Χαβιέρ Αγκιλάρ Γκαρσία, πιο γνωστός ως Ικο Αγκιλάρ, πέθανε σε ηλικία 71 ετών.

Ο ίδιος γεννήθηκε στο Σανταντέρ το 1949. Υπήρξε κορυφαίος σκόρερ και αγωνίστηκε με την Ρεάλ Μαδρίτης από το 1971 έως το 1979 (190 αγώνες και 50 γκολ).

Πανηγύρισε πέντε πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα, ενώ επίσης μεταξύ άλλων, φόρεσε την φανέλα της Σανταντέρ, Χιχόν και Ράγιο Βαγιεκάνο. Είχε τρεις συμμετοχές με την εθνική Ισπανίας.

Θετικός στον κορωνοϊό διάσημος ποδοσφαιριστής

Σοκ προκάλεσε στον χώρο του ποδοσφαίρου η είδηση πως ένας ακόμη ποδοσφαιριστής νοσεί από κορωνοϊό, ενώ μόλις λίγες ημέρες πριν θετικός είχε βρεθεί και ένας ποδοσφαιριστής της Τορίνο.

Ο Γιάνχελ Ερέρα της Γρανάδα είναι ο τρίτος στην σειρά παίκτης στην La Liga, μετά τον Αλεξ Ρεμίρο της Ρεάλ Σοσιεδάδ και τον Ρενάν Λόντι της Ατλέτικο Μαδρίτης, που βρίσκεται θετικός στον κορωνοϊό!

Ο Βενεζουελάνος μέσος των Ανδαλουσιανών ήταν ασυμπτωματικός, ενώ παρόλο που είχε μικρό κίνδυνο να έχει μολυνθεί από τον ιό, οι εξετάσεις που έκανε μεσα στην εβδομάδα, με αφορμή την επικείμενη επανέναρξη του πρωταθλήματος, έδειξαν ότι είναι θετικός στον Covid-19...

Πάντως, όπως αναφέρουν τα ισπανικά ΜΜΕ, ο Ερέρα θα υποβληθεί εκ νέου σε τεστ, για να αποφασιστεί τι μέλλει γενέσθαι με τον ίδιο κα το αν θα επιστρέψει στις προπονήσεις μαζί με τους συμπαίκτες του τις επόμενες ημέρες.

Οριστικό: Επιστρέφει στις 15 Μαΐου η Μπουντεσλίγκα

Η πρώτη και η δεύτερη κατηγορία στη Γερμανία κάνουν την επανεμφάνισή τους στις 15 Μαΐου. Η απόφαση είναι οριστική και για την οποία ενημερώθηκαν νωρίτερα μέσα στη μέρα οι 36 ομάδες.

Την Τετάρτη (6/5) έγινε γνωστό ότι η γερμανική κυβέρνηση άναψε το "πράσινο φως" για την επανέναρξη της Μπουντεσλίγκα. Αργότερα εντός της ημέρας επισημοποιήθηκε η ημερομηνία επιστροφής στη δράση. Αυτό θα γίνει την Παρασκευή (15/5).

Οι 36 ομάδες σε πρώτη και δεύτερη κατηγορία ενημερώθηκαν για την απόφαση της λίγκας. Εκείνη την ημέρα θα ξεκινήσει λοιπόν η 26η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα.

Μετά από 25 αγωνιστικές η Μπάγερν είναι πρώτη με 55 βαθμούς, ενώ δεύτερη είναι η Ντόρτμουντ με 51. Τρίτη η Λειψία με 50 και τέταρτη η Γκλάντμπαχ με 49. Ουραγός είναι η Πάντερμπορν με 16 και προτελευταία η Βέρντερ με 18.

Στη δεύτερη κατηγορία έχουν γίνει κι εκεί 25 αγωνιστικές. Πρώτη είναι η Μπίλεφελντ με 51 βαθμούς, δεύτερη η Στουτγκάρδη με 45 και τρίτο το Αμβούργο με 44.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share