Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Παγκόσμιος θρήνος στο μπάσκετ - Πέθανε ο Μάικ Στόρεν

Σοκ

8 Μαΐου 2020 14:25
Παγκόσμιος θρήνος στο μπάσκετ - Πέθανε ο Μάικ Στόρεν
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Παγκόσμιος θρήνος ξέσπασε στο μπάσκετ με τον Μάικ Στόρεν, o οποίος διετέλεσε επίτροπος της Αμερικανικής Ένωσης Μπάσκετ (ΑΒΑ) στη δεκαετία του 1970, να φεύγει χθες από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών. Επίσης, στο πένθος βύθισε τον ελληνικό αθλητισμό και ο αιφνίδιος θάνατος του νεαρού αθλητή Αλέξανδρου Μπαμπίλη.

Η κόρη του, Χάναχ Στορεν (ESPN), δήλωσε ότι ο πατέρας της πέθανε στην Ατλάντα λόγω επιπλοκών από καρκίνο. Μεταξύ των πρώτων αθλητικών θέσεων του Στόρεν ήταν στη διοίκηση των Ιντιάνα Πέισερς, ως ο πρώτος γενικός διευθυντής τους που ξεκίνησε το 1967.

«Είναι αδύνατο να μη σημειώσουμε τον αντίκτυπο που είχε ο Storen στην ομάδα μας και την Αμερικανική Ένωση Μπάσκετ, την οποία αργότερα θα υπηρετούσε ως επίτροπος. Άνοιξε τον δρόμο για την ενδεχόμενη είσοδο των Πέισερς. Τα πιο ειλικρινά συλλυπητήρια στην οικογένειά του» ανέφεραν, μεταξύ άλλων, οι Πέισερς.

Ο Στόρεν έγινε συνιδιοκτήτης και γενικός διευθυντής των Kentucky Colonels της ABA το 1969, προτού αναλάβει τον ρόλο του Επιτρόπου της ABA το 1973. Αργότερα ήταν ιδιοκτήτης των Memphis Sounds, ενώ ανέλαβε πρόεδρος και γενικός μάνατζερ των Ατλάντα Χοκς τα 1977.

Θρήνος: Πέθανε μυθική μορφή του ποδοσφαίρου

Θρήνος ξέσπασε στον παγκόσμιο αθλητισμό, αφού ένας μυθικός προπονητής του ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή το πρωί της Δευτέρας (4/5).

Ο λόγος γίνεται για τον Ντον Σούλα, τον προπονητή με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία του αμερικανικού ποδοσφαίρου (σ.σ. το αποκαλούν football στην χώρα, ενώ το δικό μας ποδόσφαιρο αποκαλείται soccer) σε ηλικία 90 ετών. Πριν από λίγο καιρό, μάλιστα, ένας μεγάλος τεχνικός πάλευε με τον κορωνοϊό.

Ο Σούλα είχε γράψει ιστορία με τους Μαϊάμι Ντόλφινς, με την ομάδα να ενημερώνει για το θάνατο του επί 33 ετών πρώτου προπονητή σε επίπεδο NFL, έχοντας κατακτήσει μαζί τους δύο τίτλους και έχοντας νικήσει σε 347 παιχνίδια.

«Ήταν ο πατριάρχης της ομάδας μας. Έφερε την νοοτροπία νικητή και μας έβαλε στον παγκόσμιο χάρτη. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας πάνε στη γυναίκα του, Μέρι Αν, και τα παιδιά του Ντέιβ, Ντόνα, Σάρον, Αν και Μάικ», αναφέρει η ανακοίνωση των «Δελφινιών», με τον προπονητή τους κάποτε να τους έχει οδηγήσει σε ένα απίστευτο ποσοστό 81.7% σε νίκες στην επταετία 1970-1976, ενώ είχε προπονήσει και τους Μπάλτιμορ Κολτς.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share