Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Οριστικό: Τέλος η σεζόν λόγω κορωνοϊού στα εθνικά πρωταθλήματα του μπάσκετ

Φινάλε από την ΕΟΚ

4 Μαΐου 2020 15:55
Οριστικό: Τέλος η σεζόν λόγω κορωνοϊού στα εθνικά πρωταθλήματα του μπάσκετ
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Οριστικά τέλος παίρνει η σεζόν στα εθνικά πρωταθλήματα του μπάσκετ λόγω κορωνοϊού, με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης να ανακοινώνει, ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει τη συνέχισή τους, ύστερα από τον τελευταίο αγώνα που διεξήχθη, γενικά, στις 8 Μαρτίου.

Πριν από λίγες ώρες εστάλη το υπόμνημα που έστειλαν οι ομάδες της Α2 στην ΕΟΚ, ζητώντας ουσιαστικά να σταματήσει το πρωτάθλημα, και να επικυρωθεί η βαθμολογία, ενώ και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης επισημοποίησε πως το μπάσκετ θα αργήσει αρκετά. Πολύ πιθανό, μάλιστα, είναι να γίνουν «κεκλεισμένων των θυρών» όλοι οι αγώνες για 18 μήνες, σε μια κατάσταση πρωτοφανή, εφόσον αυτή επικρατήσει.

Έτσι, οι ομάδες των Εθνικών κατηγοριών (Α2, Β’ Εθνική, Γ’ Εθνική, Α1 Γυναικών, Α2 Γυναικών) ενημερώθηκαν ότι η σεζόν ολοκληρώθηκε, και πως το μόνο που απομένει είναι το τι μέλει γενέσθαι με το Πανελλήνιο Εφήβων, και αυτό αφορά τα μόρια κατάταξης. Έτσι, και ανάλογα με τις εξελίξεις αυτό το σενάριο θα ξανά εξεταστεί.

Πλέον, και στον επόμενο χρόνο θα πρέπει να επικυρωθούν οι βαθμολογίες, ώστε να μπούνε οι ομάδες στον προγραμματισμό της επόμενης σεζόν, με την Basket League επίσης να αναμένεται να ακυρωθεί.

Πηγή: Basketa.gr

Θρήνος στο ΝΒΑ: Πέθανε θρυλικός μπασκετμπολίστας

Θλίψη επικρατεί στον χώρο του μπάσκετ, καθώς θρηνεί την απώλεια του Μαρκ ΜακΝαμάρα, σε ηλικία 60 ετών ενώ μόλις λίγες ώρες πριν θρήνος επικρατούσε και στο χώρο της μουσικής, δείτε εδώ ποιος διάσημος ντράμερ "έφυγε" από τη ζωή.

Ο εκλιπών πρώην NBAer και παίκτης των Μούρθια και Ρεάλ Μαδρίτης στη αρχή της δεκαετίας ’90 αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια καρδιακά και αναπνευστικά προβλήματα.

Στην καριέρα του στον «μαγικό κόσμο», ο ΜακΝαμάρα φόρεσε τη φανέλα των Σίξερς, Σπερς, Κινγκς, Λέικερς και Μάτζικ, ενώ είχε και ένα πέρασμα από τον κινηματογράφο, καθώς λόγω του ύψους του (σ.σ. 2,11μ.) υποδύθηκε τον ρόλο του «Τσουμπάκα» στην πασίγνωστη ταινία του Star Wars, «Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται», του 1980.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share