Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ανείπωτη θλίψη στον χώρο του αθλητισμού: Πέθανε Έλληνας Ολυμπιονίκης

Θρήνος!

1 Μαΐου 2020 17:38
Ανείπωτη θλίψη στον χώρο του αθλητισμού: Πέθανε Έλληνας Ολυμπιονίκης

Ανείπωτη θλίψη σκόρπισε στο χώρου του αθλητισμού η είδηση του θανάτου του Έλληνα Ολυμπιονίκη της ιστιοπλοΐας, Γιώργου Ζαΐμη. Παράλληλα, θρήνος επικρατεί και στο χώρο της μουσικής, δείτε εδώ ποιος διάσημος ντράμερ "έφυγε" ξαφνικά από τη ζωή.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εξέφρασε με ανακοίνωσή της τη βαθιά της θλίψη για την απώλεια του Ζαΐμη. Αναλυτικά:

«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για την απώλεια του Ολυμπιονίκη της ιστιοπλοΐας Γιώργου Ζαΐμη σε ηλικία 83 ετών. Ο εκλιπών γεννήθηκε στον Πειραιά στις 28 Ιουλίου του 1937 και υπήρξε σπουδαίος αθλητής αλλά και καταξιωμένος παράγοντας, προσφέροντας ανεκτίμητες υπηρεσίες στον αθλητισμό, τον οποίο υπηρέτησε καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Αναδείχθηκε Χρυσός Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης το 1960, με το σκάφος "Νηρεύς" στην κατηγορία Dragon, με πλήρωμα τον τότε Διάδοχο Κωνσταντίνο και τον Οδυσσέα Εσκιντζόγλου. Το 1964 κατέκτησε την 8η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο με τους Εσκιντζόγλου και Μαγουλά, ενώ είχε λάβει μέρος και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικό το 1968.

O Γιώργος Ζαΐμης ήταν ιδρυτικό στέλεχος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, ενεργό μέλος στην Ένωση Συμμετασχόντων στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μέλος του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, ενώ διετέλεσε και Πρόεδρος στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς.

Επίσης καταξιώθηκε και στον επαγγελματικό τομέα, ως επιχειρηματίας στη ναυτιλία έχοντας δημιουργήσει μια από τις πρώτες και σημαντικότερες εταιρείες yachting στη χώρα μας.

H απώλεια του Γιώργου Ζαΐμη αφήνει ένα πολύ μεγάλο κενό στον ελληνικό Ολυμπισμό και αθλητισμό».

Σοκ: Πέθανε πασίγνωστος ηθοποιός του Game of Thrones

οκ προκαλεί στον καλλιτεχνικό κόσμο ο θάνατος πασίγνωστου ηθοποιού του Game of Thrones, ο οποίος έφυγε από τη ζωή.

Ο λόγος γίνεται για τον Μπι Τζέι Χογκ, που πέθανε σε ηλικόα 65 ετών, έχοντας παίξει στη σειρά τον ρόλο του Ser Addam Marbrand. Χθες (30/4), μάλιστα, ένας άλλος αγαπημένος ηθοποιός έχασε τη ζωή του.

Την είδηση έκαναν γνωστή οι συνάδελφοί του από την θεατρική ομάδα «Give My Head Peace, the Hole in the Wall gang», με ανάρτησή στα social media.

«Ήταν ένας σπουδαίος ηθοποιός, εξαιρετικός συνάδελφος και ένας πραγματικός φίλος. Οι σκέψεις μας είναι με την σύζυγό του, Έλις, τον γιο του, Νέιθαν και την κόρη του, Άμπιγκεϊλ», ανέφερε η ανακοίνωση.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία του θανάτου του Μπι Τζέι Χογκ.

Στο Game Of Thrones τον είδαμε να ενσαρκώνει τον Ser Addam Marbrand, ιππότης του οίκου των Marbrand και ηγέτης των ιπποτών του Tywin Lannister. Είχε επίσης συμμετάσχει σε πολλές παραγωγές του BBC, όπως το The Fall, αλλά και σε αρκετές βρετανικές κωμωδίες.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share