Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Θρήνος: Πέθανε μύθος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου

Απέραντη θλίψη...

28 Απριλίου 2020 11:39
Θρήνος: Πέθανε μύθος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Θρήνος ξέσπασε στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, με ένα μύθο του αθλήματος να φεύγει από τη ζωή, χάνοντας τη μάχη του με τον καρκίνο μετά από πολλά χρόνια.

Ο Μάικλ Ρόμπινσον, σπουδαίος αθλητής της Λίβερπουλ, πέθανε σήμερα (28/4), όπως ανακοινώθηκε, στα 61 του χρόνια, με ένα μήνυμα στο Twitter να επιβεβαιώνει το γεγονός. Την ίδια ώρα, ποδοσφαιριστής παλεύει στην εντατική με τον κορωνοϊό.

«Αφήνει τεράστιο κενό, αλλά και σπουδαίες αναμνήσεις, γεμάτες από την αγάπη που του έδειξαν οι οπαδοί. Δεν περπάτησε μόνο του», αναφέρθηκε στο σχετικό «τιτίβισμα», με αναφορά στο γνωστό σύνθημα των οπαδών της Λίβερπουλ.

Τι είχε πει ο ίδιος για το θέμα;

Ο ιστορικός στράικερ της Εθνικής Ιρλανδίας και των «Κόκκινων», που είναι παράλληλα διάσημος και στην Ισπανια, είχε μιλήσει για το θέμα του το Δεκέμβριο του 2018, αρνούμενος ότι είχε πεθάνει, αφού εκείνη την εποχή είχε υπάρξει δημοσιεύμα του ισπανικού Τύπου, που ανέφερε πως είχε χάσει τη ζωή του.

Αυτό, τελικά, έγινε σχεδόν ενάμιση χρόνο αργότερα. «Ευχαριστώ όλους σας που με ρωτάτε. Συνεχίζω να παλεύω. Όπως το τραγουδάτε, λοιπόν, ποτέ δεν περπάτησα μόνος μου. Εύχομαι κουράγιο για τον κορωνοϊό», είχε πει ο ίδιος προ ημερών σε μήνυμά του προς τους φαν του.

Ο ίδιος, μάλιστα, είχε μιλήσει σε ισπανικό ραδιόφωνο, όπου τόνισε ότι θα νικήσει τον καρκίνο. Δυστυχώς, όμως, η μάχη χάθηκε και ο ίδιος πέρασε στην ιστορία, αν και με τις καλύτερες αναμνήσεις για τους οπαδούς του ποδοσφαίρου σε όλο τον κόσμο.

Σοκ στην Ρωσία: Πέθανε 22χρονος ποδοσφαιριστικής που κατέρρευσε στη προπόνηση

Θλίψη έχει προκαλέσει στη Ρωσία η είδηση του θανάτου του 22χρονου Ινοκέντι Σαμοκβάλοφ, ποδοσφαιριστή της Καζάνκα, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή αφού κατέρρευσε κατά την διάρκεια προπόνησης. Τον θάνατό του γνωστοποίησε η Λοκομοτίβ Μόσχας, την ίδια στιγμή που συγκλονίζει και ο θάνατος διάσημου ηθοποιού.

«Ο ποδοσφαιριστής αρρώστησε κατά τη διάρκεια ατομικής προπόνησης. Ο Σαμοκβάλοφ άφησε πίσω του μία σύζυγο κι ένα γιο. Η Λοκομοτίβ είναι σοκαρισμένη από αυτό που συνέβη. Είναι μια τεράστια λύπη για την οικογένεια μας» ανέφερε στην ανάρτηση γνωστοποίησης του θανάτου του η Ρωσική ομάδα, από τις ακαδημίες της οποίας ξεκίνησε ο Σαμοκβάλοφ.

Μέχρι στιγμής τα αίτια του θανάτου δεν έχουν γίνει γνωστά καθώς θα ακολουθήσει ιατροδικαστική έρευνα. Ο Σαμοκβάλοφ αγωνιζόταν τα τελευταία δυο χρόνια στην Καζάνκα, και έχει άλλα δυο αδέρφια, τους δίδυμους Βασίλι και Νικίτα που είναι επίσης ποδοσφαιριστές και αγωνίζονται στις χαμηλές κατηγορίες του Ρωσικού πρωταθλήματος.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share