Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Θρήνος στον αθλητισμό - Πέθανε κορυφαίος αθλητής της Βρετανίας

Θλίψη

21 Απριλίου 2020 20:00
Θρήνος στον αθλητισμό - Πέθανε κορυφαίος αθλητής της Βρετανίας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα από τα επιφανή στελέχη του υψηλού αθλητισμού της ομοσπονδίας στίβου της Βρετανίας μέχρι και πέρσι έχασε την ζωή του.

Μόλις 60 ετών ο αθλητής στίβου Νιλ Μπλακ βύθισε σε θλίψη τον αθλητικό κόσμο. «Ο βρετανικός αθλητισμός είναι σοκαρισμένος και λυπημένος που επιβεβαιώνει την απώλεια του φίλου μας και πρώην συναδέλφου μας Νιλ Μπλακ, ο οποίος πέθανε ξαφνικά το Σαββατοκύριακο», αναφέρει ανακοίνωση της UKA και προσθέτει: «Ο Νιλ αγαπούσε το στίβο και αφιέρωσε τη ζωή του στην υποστήριξε των αθλητών, ως φυσιοθεραπευτής παγκόσμιας κλάσης, ως επικεφαλής της αθλητικής επιστήμης και στη συνέχεια τα τελευταία χρόνια ως διευθυντής επιδόσεων για τη Βρετανική Ομοσπονδία».

Ο Μπλακ παραιτήθηκε από τη θέση του τον περασμένο Οκτώβριο, μετά από επτά χρόνια, όταν η Βρετανία κατέκτησε μόνο πέντε μετάλλια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα, που ήταν η μικρότερη συγκομιδή από το 2005.

Το 2017 είχε επίσης βρεθεί σε δυσχερή θέση, μετά την τετραετή τιμωρία που επέβαλε ο Αμερικανικός Οργανισμός Αντι-Ντόπινγκ (USADA) στον προπονητή Αλμπέρτο Σαλαζάρ, ο οποίος ήταν σύμβουλος στην UKA και είχε την υποστήριξη του Μπλακ.

Παρά το γεγονός ότι αποχώρησε από την ομοσπονδία το 2019, η UKA είπε ότι ο Μπλακ συνέχισε να υποστηρίζει πολλούς αθλητές και προπονητές ως σύμβουλος. Μάλιστα σοκ προκάλεσε και ο θάνατος 22χρονου ποδοσφαιριστή, κάτι που έχει συγκλονίσει ακόμα περισσότερο τον κόσμο του αθλητισμού.

«Ερχόταν παντού μαζί μου και μεριμνούσε για τη σωματική και διανοητική καλή κατάσταση που βρισκόμουν. «Τόσα πολλά είναι τα πράγματα που θέλω να πω... Θα μου λείψεις για πάντα Νιλ Μπλακ», έγραψε στο Twitter η Βρετανίδα επταθλήτρια και Ολυμπιονίκης Κέλι Σόθερτον.

Σοκ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο - Πέθανε θρυλικός ποδοσφαιριστής από κορωνοϊό (photo)

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Νόρμαν Χάντερ με μεγάλη καριέρα στη Λιντς άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα στην ηλικία των 76 ετών νικημένος από τον κορωνοϊό. Πένθος επικρατεί και στον Παναθηναϊκό καθώς έφυγε από τη ζωή πρώην παίκτης τους

Την τραγική είδηση έκανε γνωστή ο εκπρόσωπος της Λιντς με τον Νόρμαν Χάντερ να έχει φορέσει τη φανέλα της αγγλικής ομάδας για 15 χρόνια. Ο παλαίμαχος άσος είχε κατακτήσει το Κύπελλο Αγγλίας και το Λιγκ Καπ το 1972, αλλά και τα πρωταθλήματα στην Division 1 το 1969 και το 1974.

Μάλιστα, μέχρι και η UEFA έκανε tweet για τον θάνατο του Νόρμαν Χάντερ που είχε και 28 συμμετοχές με την Εθνική Αγγλίας.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share