Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Παρελθόν ο Γιάννης Μπουρούσης για την Εθνική: «Δεχτήκαμε μείωση 50% στα συμβόλαια»

Οριστική η απόφαση του

13 Απριλίου 2020 20:37
Παρελθόν ο Γιάννης Μπουρούσης για την Εθνική: «Δεχτήκαμε μείωση 50% στα συμβόλαια»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Γιάννης Μπουρούσης έκανε ξεκάθαρο πώς θα αποχωρήσει από την Εθνική ομάδα, μιλώντας και για τη μείωση που δέχτηκε στο συμβόλαιο λόγω του κορωνοϊού.

Ο Έλληνας σέντερ αναφέρθηκε αρχικώς στην κατάσταση που επικρατεί στην Ισπανία εν μέσω πανδημίας: «Οι Ισπανοί πήραν τα μέτρα λίγο αργά ενώ στην Ελλάδα ήμασταν σωστοί σε αυτή τη διαδικασία. Τώρα βρισκόμαστε σε μια καμπύλη που μπορεί να σταθεροποιηθεί όμως υπάρχουν ακόμη κρούσματα που προκύπτουν κάθε μέρα. Δεν έχει γίνει άρση περιορισμών, αντίθετα σήμερα μας ενημέρωσαν πως θα μείνουμε στο σπίτι ως τις 27 Απριλίου. Εδώ στην Ισπανία και στο Λας Πάλμας δεν μπορείς να βγεις από το σπίτι ούτε με μήνυμα, απαγορεύεται η κυκλοφορία». Να υπενθυμίσουμε ότι όλοι οι αθλητικές οργανώσεις έχουν "παγώσει", όπως και το Ευρωμπάσκετ, που πήρε αναβολή μέχρι το 2022!

Όσον αφορα τη φήμη ότι η ισπανική λίγκα θα συνεχιστεί στα Κανάρια Νησιά, ο Μπουρούσης είπε στην κάμερα της ΕΡΤ: «Θεωρώ ότι είναι κάτι τρελό, γιατί να το σκέφτονται και γιατί να γίνει; Υπάρχει πανδημία, κακώς το σκέφτονται, το πρωτάθλημα θα έπρεπε να είχε ήδη διακοπεί οριστικά. Δεχθήκαμε μείωση 50% στα συμβόλαια για τους μήνες που έχουν απομείνει, κάτι το οποίο αποδεχθήκαμε και είναι φυσιολογικό. Για εμάς δεν είναι και το τέλος του κόσμου».

Αναφορικά στην Εθνική ομάδα, την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων και το αν ξανασκέφτηκε να φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο, είπε: «Η απόφαση μου να αποχωρήσω από την Εθνική ομάδα είναι οριστική. Θα προσπαθήσω να παίξω ακόμα έναν χρόνο αν οι συνθήκες είναι καλές. Να τελειώσουμε όσο μπορούμε καλύτερα, αυτό που προέχει τώρα είναι η υγεία».

Champions και Europa League - Τον Αύγουστο με μονά ματς

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει αφήσει στον "αέρα" και το ποδόσφαιρο και η UEFA δίνει προτεραιότητα στις εθνικές Λίγκες για να ολοκληρωθούν μέχρι τον Ιούλιο, και μετά οι δικές της διοργανώσεις.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ισπανικού δικτύου «Cadena Ser», η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία έχει ως πλάνο να οργανώσει μέσα σε δύο βδομάδες του Αυγούστου όλα τα εναπομείναντα ματς σε Champions και Europa League, που βρίσκονται σε επ'αορίστον αναβολή μετά από απόφαση.

Δηλαδή, μέσα σε αυτό το διάστημα να παιχτούν οι ρεβάνς των «16», τα προημιτελικά, ημιτελικά και οι τελικοί. Μόνο που αυτά τα ραντεβού η UEFA θέλει να είναι μονές αναμετρήσεις, χωρίς κοινό και σε ουδέτερο γήπεδο, εάν και εφόσον το επιτρέψει η πανδημία του Covid-19.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share