Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Θρήνος στον παγκόσμιο αθλητισμό: Πέθανε μυθικός αθλητής της Formula 1

Πένθος...

12 Απριλίου 2020 14:02
Θρήνος στον παγκόσμιο αθλητισμό: Πέθανε μυθικός αθλητής της Formula 1
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θρήνος ξέσπασε στον παγκόσμιο αθλητισμό, αφού ένας από τους καλύτερους οδηγούς της ιστορίας της Formula 1 έφυγε από τη ζωή, βυθίζοντας άπαντες στο πένθος.

Ο λόγος γίνεται για τον Στέρλινγκ Μος, ο οποίος μετά από μακροχρόνια μάχη με βαριά ασθένεια, πέθανε σήμερα (12/4) σε ηλικία 90 ετών. Δείτε και ποιος κορυφαίος αθλητής βρέθηκε νεκρός από πυροβολισμούς.

Ο Μος, γεννημένος στις 17/9/1929, θεωρείται από τους «θρύλους» της Formula 1, ενώ έχει μείνει στην ιστορία ως ο καλύτερος οδηγός που δεν στέφθηκε ποτέ παγκόσμιος πρωταθλητής. Στην καριέρα του, που είχε διάρκεια 6 ετών, ταυτίστηκε κυρίως με την ομάδα της Μερσεντές, ενώ οδήγησε ακόμα για την Λότους και την Μαζεράτι.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού του έχει απονείμει μετάλλιο για την αφοσίωσή του στο άθλημα και το 1990 εισήχθη στο Hall of Fame, ενώ το 2000 στέφθηκε Ιππότης, από τον Πρίγκιπα Κάρολο, ως ο άνθρωπος που έβαλε τη Βρετανία στον χάρτη των μηχανοκίνητων σπορ.

Απέραντη θλίψη: Πέθανε από κορωνοϊό ο γιος ιστορικού ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού

Απέραντη θλίψη ξέσπασε στον ελληνικό αθλητισμό, με το γιο ιστορικού ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού να χάνει τη μάχη του με τον κορωνοϊό και να πεθαίνει.

Ο λόγος γίνεται για τον 46χρονο γιο του Μίλτου Κουμαριά, Δημήτρη, ο οποίος ήταν οικονομικός ελεγκτής σε κρουαζιερόπλοια ξένης εταιρίας και σύμφωνα με όσα υποστήριξε η σύζυγός του, προσβλήθηκε από τον ιό σε πλοίο στο Μαϊάμι. Αργότερα, μετέβη στο Μεξικό, όπου μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, δίνοντας σκληρή μάχη με τον ιό, όμως δεν τα κατάφερε και κατέληξε πριν από 4 ημέρες. Δείτε και ποιος διάσημος ποδοσφαιριστής πήγε εσπευσμένα στο νοσοκομείο εξαιτίας του ιού.

Σημειώνεται πως η σύζυγός του είχε εμφανιστεί σε δελτία ειδήσεων και ζητούσε βοήθεια για τον Δημήτρη Κουμαριά που είχε πραγματοποιήσει ταξίδι από την Ισπανία για το Μαϊάμι.

Ο Μίλτος Κουμαριάς, πέρα από ποδοσφαιριστής των «ερυθρολεύκων», ήταν για αρκετά έτη σκάουτερ της ομάδας και προπονητής στις ακαδημίες.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share