Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πρόεδρος της FIFA προς τους Ιταλούς: " Το ποδόσφαιρο μετά τον ιό θα είναι τελείως διαφορετικό"

Η ώρα του ποδοσφαίρου θα επιστρέψει

2 Απριλίου 2020 16:47
Πρόεδρος της FIFA προς τους Ιταλούς:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το μήνυμα του έστειλε ο Τζιάνι Ινφαντίνο για την Ιταλία και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, που βιώνουν πρωτόγνωρες στιγμές λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

«Η ιταλική καρδιά μου σκίζεται από τις τρομερές εικόνες πόνου, που περιγράφουν το πένθος των οικογενειών στη χώρα μας. Πρέπει να σκεφτόμαστε πώς θα προσφέρουμε ανακούφιση σε εκείνους που υποφέρουν, πρέπει να ακολουθούμε τους κανόνες», τόνισε ο πρόεδρος της FIFA για τις δύσκολες στιγμές.

«Η ώρα του ποδοσφαίρου θα επιστρέψει και μαζί θα γιορτάσουμε την έξοδο από έναν εφιάλτη. Ένα μάθημα όμως, πρώτα για εμένα, που πρέπει να το καταλάβετε μαζί μου: το ποδόσφαιρο μετά τον ιό θα είναι τελείως διαφορετικό, πιο κοινωνικό και υποστηρικτικό, δεμένο με την περιοχή και ταυτόχρονα πιο παγκόσμιο, λιγότερο φιλόδοξο και πιο φιλόξενο. Μόνο ένα πράγμα θα μείνει το ίδιο: η χαρά του γκολ και η αγκαλιά που εκφράζει αυτή τη χαρά. Θα είμαστε καλύτεροι, πιο ανθρώπινοι και πιο προσεκτικοί στις πραγματικές αξίες», κατέληξε.

Να υπενθυμίσουμε ότι αγώνες και events έχουν ακυρωθεί παγκοσμίως, ενώ δυνατές ομάδες ποδοσφαίρου σκέφτονται να πουλήσουν πολλούς από τους παίκτες τους, για να ανακάμψουν οικονομικά.

Πέθανε ο Πίρσον Τζόρνταν από κορωνοϊό

Ο παλιός σπρίντερ Πίρσον Τζόρνταν, ο οποίος εκπροσώπησε τα Μπαρμπάντος στα 100μ και τα 4x100μ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1976, απεβίωσε σε ηλικία 70 ετών, μετά την προσβολή του από κορωνοϊό.

Είναι ο πρώτος αθλητής, που συμμετείχε σε Ολυμπιακούς Αγώνες, και έχασε τη ζωή του από τον COVID-19. Πριν από λίγες ημέρες θύμα του κορωνοϊού έπεσε πρώην πρόεδρος ομάδας.

«Το σώμα του είχε γίνει γκρι, οι επόμενες 72 ώρες είναι κρίσιμες» - Σοκάρει η μαρτυρία για τον τερματοφύλακα με κορωνοϊό

Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται ο πασίγνωστος τερματοφύλακας, ο οποίος πάσχει από κορωνοϊό, με τη μαρτυρία της γυναίκας του να είναι συγκλονιστικά για τις δύσκολες ώρες που περνά.

Η σύζυγός του Ρουστού Ρετσμπέρ, Ισίλ Ρετσμπέρ μίλησε για την κατάσταση του αλλά και για τα συμπτώματα τα οποία εμφάνισε, εξαιτίας του κορωνοϊού.

Παρ' όλα αυτά εξέφρασε την αισιοδοξία της, ευχαριστώντας τους γιατρούς για την βοήθεια τους.

«Οι προηγούμενες 72 ώρες ήταν εξαιρετικά δύσκολες, αλλά ελπίζω από 'δω και πέρα η κατάσταση να είναι καλύτερη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι μας βοηθούν και είναι στο πλευρό μας» είπε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Eίναι μια μάχη ζωής, μια μάχη ενός ανθρώπου κόντρα σε έναν νέο ιό άγνωστο ως τώρα. Είναι απαραίτητη η έγκαιρη διάγνωση, διότι ο κορωνοϊός φτάνει γρήγορα στους πνεύμονες. Ο Ρουστού είχε πυρετό επί μέρες, ήταν εξαιρετικά αδύναμος και χωρίς όρεξη. Το δέρμα του είχε γίνει γκρι, ανέπνεε με δυσκολία και είχε έντονο βήχα. Δεν μπορούσε καν να μιλήσει».

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share