Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Ποια η ακριβής ημερομηνία έναρξής τους;

Οριστικό!

29 Μαρτίου 2020 10:42
Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Ποια η ακριβής ημερομηνία έναρξής τους;
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Η οριστική αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω κορωνοϊού αποφασίστηκε με οριστική ημερομηνία έναρξης την 23η Ιουλίου του 2021 και λήξης την 8η Αυγούστου. Ωστόσο, μια "κατάρα" φημολογείται πως υπάρχει σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ιαπωνίας.

Ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε ανακοίνωσε την Τρίτη την αναβολή των αγώνων για περίπου έναν χρόνο, έπειτα από συζήτησή του με τον πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ.

Αυτή είναι η πρώτη αναβολή στη σύγχρονη ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων έπειτα από 124 χρόνια, αν κι έχουν ακυρωθεί εξαιτίας πολέμων αρκετές φορές, όπως εκείνοι του 1940, που επρόκειτο επίσης να διεξαχθούν στο Τόκιο.

Η αναβολή χαρακτηρίζεται βαρύ πλήγμα για την Ιαπωνία, η οποία έχει επενδύσει περίπου 12 δισεκατομμύρια δολάρια για την προετοιμασία τους, ωστόσο οι αγορές αρχικά πανηγύρισαν την απόφαση, καθώς αρκετοί επενδυτές προεξοφλούσαν την ακύρωση της διοργάνωσης.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιασουτόσι Νισιμούρα δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση, η οποία ετοιμάζει πακέτο μέτρων για την τόνωση της οικονομίας που ο Σίνζο Άμπε υπογράμμισε πως θα είναι το μεγαλύτερο που έχει υπάρξει ποτέ στην Ιαπωνία, θα λάβει υπόψη της πως η αναβολή των αγώνων θα μειώσει κατά τρισεκατομμύρια γεν (δισεκατομμύρια δολάρια) τη ζήτηση τόσο φέτος όσο και το 2021, ως τη διεξαγωγή της διεθνούς αθλητικής διοργάνωσης.

«Θα το λάβουμε υπόψη μας» στην κατάρτιση των μέτρων τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας, διαβεβαίωσε ο Νισιμούρα κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σε τηλεοπτική εκπομπή.

Παραδόθηκε «κεκλεισμένων των θυρών» και έφυγε για Τόκιο η Ολυμπιακή Φλόγα

Με τις κερκίδες του Παναθηναϊκού Σταδίου να είναι άδειες, γεγονός είναι η παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας μέσω της σχετικής τελετής, προς την εκπρόσωπο της Οργανωτικής Επιτροπής «Τόκιο 2020», με την Φλόγα να ταξιδεύει στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας.

Μέσα σε ένα σκηνικό αμφιβολίας, ως προς τι θα συμβεί τελικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που είναι προγραμματισμένοι για το προσεχές καλοκαίρι, οι «χρυσοί» Κατερίνα Στεφανίδη και Λευτέρης Πετρούνιας ήταν οι τελευταίοι λαμπαδηδρόμοι, σε μία εκδήλωση…παράξενη λόγω συνθηκών. Δείτε, επίσης, τις τελευταίες φήμες που κυκλοφορούν για τη διοργάνωση.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας μπήκε με την Δάδα στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο και παρέδωσε το Ολύμπιο Φως στην Κατερίνα Στεφανίδη. Η «βασίλισσα των αιθέρων» άναψε τον βωμό με τους ελάχιστους προσκεκλημένους να χειροκροτούν.

Την Ολυμπιακή Φλόγα παρέδωσε ο Σπύρος Καπράλος στη Ναόκο Ιμότο, παλαιά αθλήτρια της κολύμβησης με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα (1996), και υπεύθυνη εκπαίδευσης της UNICEF στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ακούστηκε και το μήνυμα που έστειλε, μέσω video, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «Τόκιο 2020» Γιορσίρο Μόρι. Ο Ιάπωνας αξιωματούχος ενδέχεται να έχει νοσήσει από τον κορωνοϊό διότι συμμετείχε σε συνεδρίαση με νοσούντα.

Η Ολυμπιακή φλόγα θα φτάσει στο ιαπωνικό έδαφος την Παρασκευή (20/3) στο αεροδρόμιο Ματουσίμα, και θα υπάρξει μία τελετή υποδοχής με ελάχιστους θεατές.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share