Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έγινε το θαύμα: Ο ποδοσφαιριστής Αμπντελάκ Νούρι ξύπνησε από το κώμα μετά από 2 χρόνια και 9 μήνες!

Μια υπέροχη είδηση!

27 Μαρτίου 2020 10:51
Έγινε το θαύμα: Ο ποδοσφαιριστής Αμπντελάκ Νούρι ξύπνησε από το κώμα μετά από 2 χρόνια και 9 μήνες!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το θαύμα φαίνεται πως έγινε και, κάπως έτσι, στο «φώς» ήρθε μια υπέροχη είδηση για τον ποδοσφαιριστή Αμπντελάκ Νούρι, ο οποίος ξύπνησε από το κώμα, όπου είχε πέσει, ύστερα από 2 χρόνια και 9 ολόκληρους μήνες.

Ο άσος του Άγιαξ είχε καταρρεύσει σε εάν φιλικό απέναντι στην Βέρντερ Βρέμης στις 8 Ιουλίου 2017 και από τότε βρίσκονταν σε καταστολή με μόνιμη εγκεφαλική βλάβη. Η οικογένεια του ανακοίνωσε ότι ξύπνησε από το κώμα, επικοινωνεί με το περιβάλλον και μπορεί να τρώει κανονικά. Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, όμως, θρηνεί τον χαμό του Μισέλ Ινταλγκό.

Ο Νουρι βρίσκεται σε ένα ειδικό κέντρο, αρκετά κοντά στο σπίτι της οικογένειας του, ενώ υπάρχει άνθρωπος όλο το 24ώρο να τον φροντίζει. «Πηγαίνει καλά. Τώρα τι σημαίνει το καλά; Είναι ξύπνιος, τρώει, προσπαθεί να μιλήσει αλλά δεν σηκώνεται από το κρεβάτι. Στις καλές ημέρες υπάρχει μία μορφή... επικοινωνίας, κουνάει τα βλέφαρα του. Αλλά αυτό δεν κρατάει για πολύ» δηλώνει ο αδελφός του Αμπντεραχίμ και συμπληρώνει: «Από την στιγμή που βρήκε από το νοσοκομείο, όταν πάνε καλύτερα για όλους μας. Έχει επίγνωση που είναι και ότι είναι δίπλα του η οικογένεια του. Προσποιούμαστε ότι δεν είναι άρρωστος. Του μιλάμε, βλέπουμε ποδόσφαιρο μαζί, παρατηρούμε ότι του αρέσει. Κάποιος φορές είναι συναισθηματικά φορτισμένος, άλλες φορές βλέπουμε ένα χαμόγελο»

Ο πατέρας του άσου του Άγιαξ δεν μπορεί να κρατήσει τα δάκρυα του και ξεσπά όταν τον ρωτάνε για την αποκατάσταση της υγείας του γιου του: «Πιστεύουμε σε ένα θαύμα».

Η συγκινητική υποστήριξη των οπαδών του «Αίαντα»

Όταν ο Νούρι υπέστη αυτή την εγκεφαλική βλάβη και μπήκε σε κώμα, μη όντας φυσικά διαθέσιμος για να βοηθήσει τον Άγιαξ, οι οπαδοί του δεν τον ξέχασαν. Απεναντίας, κάθε μέρα και με κάθε ευκαιρία έβρισκαν τρόπο να δείξουν τη συμπαράστασή τους στον παίκτη και την οικογένειά του, με συγκινητικό τρόπο.

Οι ίδιοι είχαν κάνει ολόκληρη… διαδήλωση για χάρη του έξω από το σπίτι του, με τους φίλους του «Αίαντα» να φτάνουν περίπου τους 10.000 και να συγκλονίζουν, ενώ λίγο αργότερα, σε έναν αγώνα της ομάδας, ετοίμασαν ένα πανό με την εικόνα του σε σκίτσο να δείχνει τον αριθμό της φανέλας του, το νο34.

Όταν, δε, η αναμέτρηση με τη Νις για τις ρεβάνς του 3ου προκριματικού γύρο του Champions League έφτασε στο 34ο λεπτό, το κοινό από τις κερκίδες του ολλανδικού γηπέδου σηκώθηκε και άρχισε να χειροκροτάει.

Αμέσως, οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, παρότι βρίσκονταν έξω από την περιοχή της Νις, με τον Άγιαξ έτοιμο να εκτελέσει επικίνδυνο πλάγιο, σταμάτησαν το παιχνίδι και άρχισαν να συμμετέχουν και αυτοί στο χειροκρότημα.

Μετά από ένα λεπτό, το παιχνίδι άρχισε ξανά, με τη Νις να παίρνει την ισοπαλία 2-2 και συνάμα την πρόκριση στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share