Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Συναγερμός στη Φενέρ: Έξι κρούσματα σε μέλη της ομάδας!

Τι δηλώνει ο πρόεδρος της ομάδας

25 Μαρτίου 2020 19:27
Συναγερμός στη Φενέρ: Έξι κρούσματα σε μέλη της ομάδας!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συναγερμός σήμανε στη Φενέρμπαχτσε όταν, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της, έξι μέλη της ομάδας βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό.

Ωστόσο, δεν πρόκειται αποκλειστικά για αθλητές και ευτυχώς δεν χρειάστηκε κάποιος να νοσηλευτεί πέραν του τζένεραλ μάνατζερ όπου εισήχθη για καθαρά προληπτικούς λόγους.

Η δήλωση του Αλί Κοτς:

«Θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με την ομάδα μπάσκετ της Φενέρμπαχτσε. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν πως έξι μέλη της βρέθηκαν θετικά στον ιό και δεν είναι όλοι αθλητές. Τα δείγματα έχουν σταλεί ήδη στο υπουργείο Υγείας. Ευτυχώς, κανείς από αυτούς δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο, εκτός από τον τζένεραλ μάνατζερ. Ο Τσενκ Ρέντα είναι στο νοσοκομείο και προληπτικούς λόγους και όχι σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Σύντομα θα είναι κοντά μας».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του συλλόγου ξεκαθάρισε πως δεν θα χαθούν οι μισθοί: «Μέσα σε αυτή τη δύσκολη διαδικασία, το προσωπικό μας δεν πρόκειται να έχει μισθολογικές απώλειες».

Ωστόσο, νωρίτερα, έπειτα από τηλεδιάσκεψη αποφασίστηκε να συνεχιστεί κανονικά η Euroleague!

Κορωνοϊός: Πιθανό να μεταθέσει το Ευρωμπάσκετ για το 2022

Νέες αλλαγές αναμένεται να γίνουν στο παγκόσμιο καλεντάρι του αθλητισμού, μετά την απόφαση για αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω κορωνοϊού, αφού από τη στιγμή που πρέπει να διαφοροποιήσει τις ημερομηνίες διεξαγωγής των προολυμπιακών της τουρνουά, η FIBA λογικά θα χρειαστεί να κάνει το ίδιο και για το Ευρωμπάσκετ 2021.

Συγκεκριμένα, το Ευρωμπάσκετ, την πρόκριση στο οποίο διεκδικεί η Εθνική Ελλάδας μέσω των «παραθύρων» στα προκριματικά, είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί από τις 2 έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2021. Η FIBA πιθανότατα θα κληθεί να βρει λύση, αφού δεν είναι δυνατόν να συμμετέχουν οι κορυφαίοι διεθνείς Ευρωπαίοι παίκτες, εκ των οποίων οι περισσότεροι αγωνίζονται είτε στη Euroleague είτε στο ΝΒΑ, τόσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες όσο και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μέσα σε λίγους μήνες.

Στην ανακοίνωση της ΔΟΕ αναφορικά με την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων επισημαίνεται πως «δεν θα γίνουν αργότερα από το καλοκαίρι του 2021».

Το θετικό είναι πως η FIBA έχει κενό στο καλεντάρι της το έτος 2022, καθώς το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο θα διεξαχθεί το 2023 σε Ινδονησία, Φιλιππίνες και Ιαπωνία. Δεν αποκλείεται, λοιπόν, το Ευρωμπάσκετ να μετατεθεί

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share