Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020

Συνεχίζεται κανονικά η Euroleague!

Τι αποφασίστηκε

25 Μαρτίου 2020 18:17
Συνεχίζεται κανονικά η Euroleague!
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Follow us on Google News

Κανονικά αποφασίστηκε να συνεχιστεί η Euroleague έπειτα από την τηλεδιάσκεψη που έγινε ανάμεσα σε όλα τα μέλη. Όσον αφορά την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν αυτό θα εξαρτηθεί από την εξάπλωση του κορωνοϊού κι αφού βέβαια επιβεβαιωθεί πως άπαντες χαίρουν άκρας υγείας και δεν υπάρχει κίνδυνος. Ωστόσο, όσον αγορά το Ευρωμπάσκετ υπάρχει πιθανότητα να αναβληθεί για το 2022.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ευρωλίγκας:


- Οι διοργανώσεις θα αρχίσουν και πάλι μόλις το επιτρέψει η κατάσταση ώστε να υπάρχουν και πάλι οι καλύτερες συνθήκες υγείας και ασφάλειας για όλους τους συμμετέχοντες, σύμφωνα με τις συστάσεις των αρμόδιων υγειονομικών αρχών και των τοπικών κυβερνήσεων.

- Προτεραιότητα είναι να ολοκληρωθεί η Ευρωλίγκα για την σεζόν 2019-20 με το υπάρχον φορμάτ της, με τους αγώνες της κανονικής περιόδου, τα Playoffs και το Final 4. Αυτό πιθανότατα σημαίνει ότι θα ολοκληρωθεί μετά τις αρχικά προγραμματισμένες ημερομηνίες του Μαΐου. Η συχνότητα των παιχνιδιών ενδέχεται να συμπυκνωθεί, εάν κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο. Το ίδιο ισχύει και για το EuroCup.

- Θα συνεχιστεί η ανάλυση εναλλακτικού συστήματος διεξαγωγής που θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί μόνο εάν το απαιτήσει η κατάσταση.

- Θα προταθούν κοινές πολιτικές και αρχές στην Ένωση Παικτών Ευρωλίγκας, όπως και στο Προεδρείο των Προπονητών, οι οποίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την πιθανή επιστροφή παικτών και προπονητών στις πόλεις της χώρας τους, συμπεριλαμβανομένης της προσαρμογής των μισθών κατά τη διάρκεια των αναστολών των αγώνων.

- Οι κανονισμοί για το Financial Stability & Fair Play θα γίνουν πιο ευέλικτοι έως ότου υπάρξει μεγαλύτερη βεβαιότητα σχετικά με τη μελλοντική εξέλιξη της οικονομικής κατάστασης.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share