Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Αναβλήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες - Ο κορωνοϊός «έσβησε» την ολυμπιακή φλόγα

Ο κύβος ερρίφθη

24 Μαρτίου 2020 14:43
Αναβλήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες - Ο κορωνοϊός «έσβησε» την ολυμπιακή φλόγα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020, οι οποίοι ήταν προγραμματισμένοι να αρχίσουν τον Ιούλιο στο Τόκιο της Ιαπωνίας, αναβάλλονται λόγω του κορωνοϊού. Με τις φήμες των προηγούμενων ημερών τελικά να επιβεβαιώνουν τα σενάρια αναβολής και η ολυμπιακή φλόγα να «σβήνει».

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε δήλωσε πως οι Αγώνες δεν ακυρώνονται αλλά θα διοργανωθούν το αργότερο το καλοκαίρι του 2021. Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, σύμφωνα με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό, συμφώνησε 100% με την πρόταση για αναβολή ενός χρόνου των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Ιαπωνία θα διοργανώσει, «πλήρεις» Ολυμπιακούς Αγώνες και Παραολυμπιακούς, ως απόδειξη της νίκης απέναντι στον κορωνοϊό, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ιάπωνας πρωθυπουργός.

Κραυγή αγωνίας από την Κατερίνα Στεφανίδη: «Θέλετε να βάλετε την υγεία όλων μας σε κίνδυνο;»

Μεγάλες πιέσεις δέχονται η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και η Ολυμπιακή Επιτροπή της Ιαπωνίας, ώστε οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο να ακυρωθούν για φέτος, αλλά προς το παρόν αμφότερες προτιμούν να παρακολουθήσουν την κατάσταση, παρότι μάλιστα ο πρόεδρος της δεύτερης έχει βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό.

Οι αθλητές, πάντως, επιμένουν πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν πρέπει να γίνουν φέτος και ασκούν ασφυκτική πίεση πια, με την Ελληνίδα Ολυμπιονίκη και παγκόσμια πρωταθλήτρια, Κατερίνα Στεφανίδη, να βγάζει κραυγή αγωνίας εναντίον της ΔΟΕ, ρωτώντας την αν θέλει να επιμείνει να βάζει σε κίνδυνο την υγεία όλων μας, προκειμένου να γίνουν οι Αγώνες.

Η ίδια, παράλληλα, απαντώντας στην ανακοίνωση της ΔΟΕ, επισημαίνει πως δεν έχει καμία σχέση αυτό που συμβαίνει, με το ποια θα είναι η κατάσταση σε 4 μήνες και πρέπει άμεσα να μπει ένα «STOP».

«Δεν έχει να κάνει με το πώς θα είναι η κατάσταση σε 4 μήνες, αλλά με το πώς είναι τώρα. Θέλει η ΔΟΕ να συνεχίσει να βάζει σε κίνδυνο την υγεία μας, την υγεία των οικογενειών μας και τη δημόσια υγεία, για να προπονούμαστε καθημερινά; Μας βάζετε σε κίνδυνο τώρα, σήμερα, όχι σε 4 μήνες», ανέφερε μέσω Twitter η Ολυμπιονίκης.

Παγκόσμιο-σοκ στον αθλητισμό - Θετικός στον κορωνοϊό ο Κέβιν Ντουράντ (photo)

Ακόμα ένα αστέρας του NBA βρέθηκε πως είναι θετικός στον κορωνοϊό που έχει στερήσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους ανά τον κόσμο. Σοκ επικρατεί και στη Γιουβέντους, καθώς δεύτερος παίκτης της διαγνώστηκε με κορωνοϊό

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό 4 παίκτες των Μπρούκλιν Νετς βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και κατά συνέπεια όλη η ομάδα τέθηκε σε καραντίνα ενώ οι τρεις από αυτούς δεν έχουν εκδηλώσει συμπτώματα.

Σύμφωνα, λοιπόν με τον γνωστό έγκριτο Shams Charania, ο ένας εξ αυτών είναι ο Κέβιν Ντουράντ, ο οποίος ανέφερε: «Αισθάνομαι καλά. Όλοι να είστε προσεκτικοί, να προσέχετε τον εαυτό σας και να είστε απομονωμένοι. Θα το ξεπεράσουμε».

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share