Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Βόμβα» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Επιβεβαίωσε η ΔΟΕ τα σενάρια για αναβολή

Σοκ!

22 Μαρτίου 2020 22:10
«Βόμβα» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Επιβεβαίωσε η ΔΟΕ τα σενάρια για αναβολή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η ΔΟΕ επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της πως εξετάζεται το σενάριο αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων, με τους Ιάπωνες να λένε πριν λίγες μέρες ότι δεν τίθεται θέμα αναβολής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΟΕ, η κατάσταση στην Ιαπωνία είναι καλύτερα με τον κορωνοϊό αλλά η ραγδαία εξάπλωση του ιού στον υπόλοιπο κόσμο, ενδεχομένως να φέρει αλλαγές όπως και το γεγονός πως ορισμένες εγκαταστάσεις μπορεί να μην είναι διαθέσιμες πλέον.

Σημειώνεται η διαχείριση της κατάστασης είναι δύσκολη αφού υπάρχουν ήδη εκατομμύρια κρατήσεις. Μάλιστα γίνεται λόγος και για αλλαγή του calendar με τα 33 αθλήματα!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η απόφαση θα παρθεί με γνώμονα το συμφέρον των αθλητών και όσων εμπλέκονται στους Αγώνες. Μάλιστα η ΔΟΕ αναφέρει πως βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τις Ολυμπιακές επιτροπές κάθε χώρας αλλά και τις παγκόσμιες ομοσπονδίες κάθε σπορ. Η τελική απόφαση αναμένεται να παρθεί σε 4 εβδομάδες.

Παραδόθηκε «κεκλεισμένων των θυρών» και έφυγε για Τόκιο η Ολυμπιακή Φλόγα

Με τις κερκίδες του Παναθηναϊκού Σταδίου να είναι άδειες, γεγονός είναι η παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας μέσω της σχετικής τελετής, προς την εκπρόσωπο της Οργανωτικής Επιτροπής «Τόκιο 2020», με την Φλόγα να ταξιδεύει στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας.

Μέσα σε ένα σκηνικό αμφιβολίας, ως προς τι θα συμβεί τελικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που είναι προγραμματισμένοι για το προσεχές καλοκαίρι, οι «χρυσοί» Κατερίνα Στεφανίδη και Λευτέρης Πετρούνιας ήταν οι τελευταίοι λαμπαδηδρόμοι, σε μία εκδήλωση…παράξενη λόγω συνθηκών. Δείτε, επίσης, τις τελευταίες φήμες που κυκλοφορούν για τη διοργάνωση.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας μπήκε με την Δάδα στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο και παρέδωσε το Ολύμπιο Φως στην Κατερίνα Στεφανίδη. Η «βασίλισσα των αιθέρων» άναψε τον βωμό με τους ελάχιστους προσκεκλημένους να χειροκροτούν.

Την Ολυμπιακή Φλόγα παρέδωσε ο Σπύρος Καπράλος στη Ναόκο Ιμότο, παλαιά αθλήτρια της κολύμβησης με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα (1996), και υπεύθυνη εκπαίδευσης της UNICEF στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ακούστηκε και το μήνυμα που έστειλε, μέσω video, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «Τόκιο 2020» Γιορσίρο Μόρι. Ο Ιάπωνας αξιωματούχος ενδέχεται να έχει νοσήσει από τον κορωνοϊό διότι συμμετείχε σε συνεδρίαση με νοσούντα.

Η Ολυμπιακή φλόγα θα φτάσει στο ιαπωνικό έδαφος την Παρασκευή (20/3) στο αεροδρόμιο Ματουσίμα, και θα υπάρξει μία τελετή υποδοχής με ελάχιστους θεατές.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share