Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ιταλία: Άρχισε προπονήσεις η Βίρτους αγνοώντας την απειλή του κορωνοϊού

Παρά τους νεκρούς στην χώρα

21 Μαρτίου 2020 19:55
Ιταλία: Άρχισε προπονήσεις η Βίρτους αγνοώντας την απειλή του κορωνοϊού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς επέστρεψαν στις προπονήσεις, παρά τους νεκρούς που σημειώνει η Ιταλία από την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο Σέρβος κόουτς ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Γυρίσαμε στη δουλειά έπειτα από αυτό το διάλειμμα. Συνεχίζουμε να δίνουμε στους παίκτες μας ό,τι μπορούμε ώστε να κάνουν τη δουλειά τους και να παραμείνουν σε καλή κατάσταση. Δεν τα παρατάμε. Θα γίνει απολύμανση στις εγκαταστάσεις ώστε να συνεχίσουμε τις προπονήσεις. Ελπίζω ότι η σεζόν θα συνεχιστεί. Εύχομαι να τα πούμε ξανά σύντομα και να παίξουμε ωραίο μπάσκετ».

Όπως αναφέρουν στην Ιταλία, οι προπονήσεις της Βίρτους θα διεξάγονται με μάξιμουμ δυο παίκτες κάθε φορά: ένας στη σάλα κι ένας στην αίθουσα με τα βάρη. Κάθε αθλητής θα χρησιμοποιεί διαφορετικά αποδυτήρια, στις εγκαταστάσεις θα γίνει απολύμανση ενώ οι μπάλες και ο εξοπλισμός θα καθαρίζονται έπειτα από τη χρήση.

Πριν από τη διακοπή, η Βίρτους ήταν πρώτη στην ιταλική Serie A και είχε μπροστά της τους προημιτελικούς του EuroCup με την Ούνικς Καζάν. Μάλιστα οι θάνατοι που καταγράφονται ξεπερνάνε τα όρια της πραγματικότητας, μιας και ο αριθμός είναι εξωπραγματικός, όπως θα δείτε εδώ.

Συγκίνησε όλους ο Σωτήρης Τσιόδρας - " Το εάν θα έχουμε λιγότερους θανάτους μπορεί να αλλάξει"

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, μίλησε για τους ανθρώπους που βρίσκονται στις ευπαθείς ομάδες για τον νέο κορωνοϊό και συγκινημένος καθήλωσε όλη την Ελλάδα.

Αναφέρθηκε στην Ιταλία, που πλέον η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου, όπου λόγω έλλειψης κλινών γίνεται επιλογή ασθενών για να ενταχθούν στις ΜΕΘ και οι γιατροί διαλέγουν τους νεότερους με περισσότερες πιθανότητες να σωθούν, ο κ. Τσιόδρας είπε: «Το θαύμα της ιατρικής επιστήμης του 2020 είναι η παράταση της ποιοτικής επιβίωσης των μανάδων και των πατεράδων μας. Άλλοι είναι γιαγιάδες και παππούδες. Τους σεβόμαστε όλους. Τους προστατεύουμε όλους. Δεν μπορούμε να υπάρχουμε χωρίς αυτούς. Το εάν θα έχουμε λιγότερους θανάτους μπορεί να αλλάξει γρήγορα».

Μάλιστα μας ενημέρωσε, όπως και κάθε μέρα, για την κατάσταση στην Ελλάδα, και για τα νέα κρούσματα που θα τα δείτε εδώ.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share