Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αδιανόητο: Η Νάπολι επιστρέφει στις προπονήσεις στις 25 Μαρτίου εν μέσω... κορωνοϊού

Απίστευτο

21 Μαρτίου 2020 16:07
Αδιανόητο: Η Νάπολι επιστρέφει στις προπονήσεις στις 25 Μαρτίου εν μέσω... κορωνοϊού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τη στιγμή που η Ιταλία μετράει 47.000 κρούσματα και θρηνεί πάνω από 4.000 νεκρούς από την πανδημία του κορωνοϊού η διοίκηση της Νάπολι (των Κώστα Μανωλά και Ορέστη Καρνέζη) πήρε μία απίστευτη απόφαση, καλώντας επισήμως το βράδυ της Παρασκευής (20/3) τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας να επιστρέψουν στις προπονήσεις από την προσεχή Τετάρτη 25 Μαρτίου.

Μία κίνηση που έκανε αντίστοιχα στη Γερμανία και η Λειψία, ξεκινώντας προπονήσεις στο αθλητικό κέντρο της από το απόγευμα της Παρασκευής.

«Η Νάπολι ανακοινώνει ότι η ομάδα, θα επανέλθει στις προπονήσεις στο προπονητικό κέντρο της, την Τετάρτη 25 Μαρτίου, με πρωινό πρόγραμμα εκγύμνασης».

Μέσα σε 22 λέξεις η διοίκηση του Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, αποφάσισε να τραβήξει τον δικό της... δρόμο στο θέμα των προπονήσεων, παρά το γεγονός πως υπάρχει αναστολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας μέχρι την 4η Απριλίου, με απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης και της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Ο ιδιοκτήτης της Νάπολι και ο πρόεδρος της Λάτσιο, Κλαούντιο Λοτίτο ήταν οι μοναδικοί ανάμεσα στους ισχυρούς άνδρες των ομάδων της Serie A, που ήθελαν (εδώ και μέρες) να επιστρέψουν στα γήπεδα οι ποδοσφαιριστές ρους πριν από την 4η Απριλίου.

Παρά τις αντίθετες «φωνές» των αρχών, των γιατρών, αλλά και του προέδρου της ένωσης Ιταλών ποδοσφαιριστών, Νταμιάνο Τομάζι, ο οποίος μόλις το μεσημέρι της Παρασκευής (20/03) τόνισε σε δηλώσεις του πως οποιαδήποτε προπόνηση πριν τις πρώτες ημέρες του Απρίλη, μπορεί να θέσει σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή των αθλητών και των προπονητών.

Υπέροχη κίνηση του Φρανκ Ριμπερί: Δίνει 50.000 ευρώ σε νοσοκομεία της Φλωρεντίας για τον κορωνοϊό

Σε μια υπέροχη κίνηση προχώρησε ο Φρανκ Ριμπερί, ο οποίος συνδράμει στην προσπάθεια της Φιορεντίνα να μαζέψει χρήματα για να τα αποστείλει στα νοσοκομεία της Φλωρεντίας, με σκοπό την αναχαίτιση του κορωνοϊού, πρόσφερε σε γενναιόδωρη δωρεά του το ποσό των 50 χιλιάδων ευρώ.

Τα χρήματα αυτά θα δοθούν στα νοσοκομεία Καρέτζι και Σάντα Μαρία Νουόβα τα οποία υποδέχονται αποκλειστικά ασθενείς με κορωνοϊό. Δείτε, παράλληλα, τι δηλώνει για την καραντίνα ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

«Ευχαριστούμε τον Ριμπερί για την χειρονομία του. Η κατάσταση όσο πάει και χειροτερεύει. Πρέπει να στηρίξουμε τα νοσοκομεία μας, να μείνουν όρθια. Συγκεντρώσαμε ήδη 420.000 ευρώ και φτάνουμε στον στόχο των 500.000 που αρχικά είχαμε θέσει», δήλωσε ο πρόεδρος της Φιορεντίνα Ρόκο Κομίσο.

Θυμίζουμε πως θετικοί σε κορωνοϊό βρέθηκαν οι συμπαίκτες του Φρανκ Ριμπερί, Πάτρικ Κουτρόνε, Ντούσαν Βλάχοβιτς και Χερμάν Πεσέλα. Ο Ριμπερί δεν είναι φυσικά ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει προχωρήσει σε τέτοιες χειρονομίες. Μέσα Ενημέρωσης της Αιγύπτου αναφέρουν πως ο Μοχάμεντ Σαλάχ πρόσφερε ένα εκατομμύριο ευρώ στην Αίγυπτο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share