Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ο κορωνοϊός χτύπησε και τον Παναθηναϊκό

Τι συνέβη;

20 Μαρτίου 2020 10:41
Ο κορωνοϊός χτύπησε και τον Παναθηναϊκό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η έλλειψη εσόδων τη νέα χρονιά, δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στον Παναθηναϊκό.

Ο κορωνοϊός έχει μπει στη ζωή μας και έχει αλλάξει την καθημερινότητα μας. Είναι απόλυτο λογικό από αυτό να επηρεαστεί και το ποδόσφαιρο γενικά και ο κάθε σύλλογος ειδικά.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πράσινη», στο τριφύλλι έχουν κάνει ήδη έναν υπολογισμό και η μείωση των εσόδων αναμένεται δραματική τόσο την τρέχουσα όσο και για τη νέα.

Για κάθε ΠΑΕ οι τέσσερις τομείς των εσόδων είναι το τηλεοπτικό συμβόλαιο, τα εισιτήρια, οι χορηγίς και φυσικά οι πωλήσεις του έμψυχου δυναμικού.

Αρχικά, όσον αφορά το τηλεοπτικό συμβόλαιο οι πράσινοι φαίνεται ότι θα μείνουν στη Nova, μιας και δεν θα την αναλάβει ο Βαγγέλης Μαρινάκης, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να πετύχει την ίδια συμφωνία που είχε πέρυσι. Φυσικά, αν η πρόταση είναι πάρα πολύ χαμηλή δεν είναι απίθανο να ακουληθήσει το παράδειγμα του ΠΑΟΚ.

Η δεύτερη πηγή εσόδων είναι τα εισιτήρια. Ήδη με την διακοπή του πρωταθλήματος δημιουργείται μια... τρύπα απ΄ αυτό. Αυτή η απώλεια, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα «Πράσινη», αναμένεται να υπάρχει σίγουρα και το πρώτο τρίμηνο της νέας σεζόν, μιας και ο κόσμος θα φοβάται να πάει μαζικά στα γήπεδα και φυσικά δεν θα αποτελεί προτεραιότητα, το να αγοράσει εισιτήριο.

Επίσης ένα άλλο σημαντικό θέμα είναι οι χορηγοί. Ο κορωνοϊός λοιπόν είναι δεδομένο ότι θα τους επηρεάσει και δεν είναι απίθανο πολλές είτε να κλείσουν είτε να βάλουν πάγο στη συνεργασία τους με το τριφύλλι, όπως με κάθε ομάδα.

Το τελευταίο και σημαντικότερο είναι οι πωλήσεις. Είναι δεδομένο ότι η οικονομική κρίση που θα προκληθεί από τον κορωνοϊό θα επηρεάσει και την αγορά του ποδοσφαίρου. Μην ξεχνάμε ότι ο Παναθηναϊκός πιθανότατα δεν θα μπορεί να υπολογίζει και τα έσοδα από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μιας και θα έχει την απαγόρευση, που δύσκολα θα αρθεί.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share