Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Euroleague: Κοιτάζει… προς το Μάιο για τη διεξαγωγή του Final Four

Τι ανακοίνωσε;

19 Μαρτίου 2020 16:47
Euroleague: Κοιτάζει… προς το Μάιο για τη διεξαγωγή του Final Four
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τη μετάθεση του Final Four σε ημερομηνία μεταγενέστερη του τριημέρου 22-24 Μαΐου, πιθανότατα μέσα στον Ιούνιο, εξετάζει πλέον σοβαρά η Euroleague. Αυτό αναφέρει σε ενημέρωση που παρείχε σχετικά με το σημερινό status της διοργάνωσης μετά τη διακοπή της λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Δείτε, επίσης, το σενάριο της οριστικής διακοπής και μη ύπαρξης πρωταθλητή.

«Σήμερα το σενάριο της διεξαγωγής του φάιναλ φορ στο τέλος Μαΐου παραμένει στο τραπέζι, αλλά κάθε μέρα που περνάει οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο όλο και μικραίνουν. Μαζί με την Κολωνία και τη LANXESS Arena έχουν αρχίσει να αναζητούμε εναλλακτικές ημερομηνίες μετά το τέλος Μαΐου. Προτεραιότητά μας αποτελεί να διατηρήσουμε το σύστημα διεξαγωγής αμετάβλητο, συμπεριλαμβανομένου του φάιναλ φορ, ακόμα κι αν χρειαστεί να το διοργανώσουμε αργότερα».

Είναι προφανές πως στην παρούσα φάση η Ευρωλίγκα εξακολουθεί να εργάζεται προς την κατεύθυνση να ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν και όχι να διακοπεί: «Προτεραιότητά μας αποτελεί η ολοκλήρωση της σεζόν με το εγκεκριμένο σύστημα διεξαγωγής. Να διεξαχθούν οι έξι εναπομείνασες αγωνιστικές της κανονικής περιόδου και τα πλέι οφ, έστω κι αν χρειαστεί να συμπιέσουμε το καλεντάρι, και μετά να γίνει και το φάιναλ φορ. Αυτό πιθανότατα θα προκαλέσει καθυστερημένη λήξη της φετινής σεζόν».

Σε ό,τι αφορά το άλλο καυτό θέμα, τα συμβόλαια των παικτών και πώς αυτοί θα πληρωθούν με βάση τη νέα δεδομένα που διαμόρφωσε η πανδημία, η Ευρωλίγκα ανέφερε πως βρίσκεται σε συζητήσεις με την Ένωση Παικτών, ωστόσο άφησε να εννοηθεί πως οι περικοπές είναι αναπόφευκτες:

«Μετά την προσωρινή διακοπή της Ευρωλίγκας συνεχίζουμε σε θετικό κλίμα τις συζητήσεις προκειμένου να βρούμε λύσεις σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση. Η κατανόηση ότι πρόκειται για μια κατάσταση μοναδική απαιτεί από όλους να κάνουν θυσίες και να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα. Την ίδια συζήτηση κάνουμε και με την Ένωση προπονητών».

Τέλος η Ευρωλίγκα συνιστά στους ξένους παίκτες των ομάδων να παραμένουν στις χώρες των ομάδων τους και να μη φεύγουν: «Δεν έχουμε κανονισμό γι’ αυτό, αν και οι κυβερνήσεις και οι υγειονομικές αρχές κάθε χώρας στην Ευρώπη συνιστούν στους πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια. Γι’ αυτό και η δική μας σύσταση στους παίκτες, προπονητές και εργαζόμενους είναι να παραμείνουν στην πόλη της ομάδας τους. Όσοι παίκτες είναι υποχρεωμένοι ή επιλέγουν να φύγουν από την πόλη της ομάδας τους, πρέπει να εξασφαλίζουν ότι θα είναι διαθέσιμοι και θα επιστρέψουν για να παίξουν στην Ευρωλίγκα όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες».

Πηγή: Basketa.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share