Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Παραδόθηκε «κεκλεισμένων των θυρών» και έφυγε για Τόκιο η Ολυμπιακή Φλόγα

Άγνωστο το τι θα γίνει μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες

19 Μαρτίου 2020 13:42
Παραδόθηκε «κεκλεισμένων των θυρών» και έφυγε για Τόκιο η Ολυμπιακή Φλόγα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με τις κερκίδες του Παναθηναϊκού Σταδίου να είναι άδειες, γεγονός είναι η παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας μέσω της σχετικής τελετής, προς την εκπρόσωπο της Οργανωτικής Επιτροπής «Τόκιο 2020», με την Φλόγα να ταξιδεύει στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας.

Μέσα σε ένα σκηνικό αμφιβολίας, ως προς τι θα συμβεί τελικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που είναι προγραμματισμένοι για το προσεχές καλοκαίρι, οι «χρυσοί» Κατερίνα Στεφανίδη και Λευτέρης Πετρούνιας ήταν οι τελευταίοι λαμπαδηδρόμοι, σε μία εκδήλωση…παράξενη λόγω συνθηκών. Δείτε, επίσης, τις τελευταίες φήμες που κυκλοφορούν για τη διοργάνωση.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας μπήκε με την Δάδα στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο και παρέδωσε το Ολύμπιο Φως στην Κατερίνα Στεφανίδη. Η «βασίλισσα των αιθέρων» άναψε τον βωμό με τους ελάχιστους προσκεκλημένους να χειροκροτούν.

Την Ολυμπιακή Φλόγα παρέδωσε ο Σπύρος Καπράλος στη Ναόκο Ιμότο, παλαιά αθλήτρια της κολύμβησης με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα (1996), και υπεύθυνη εκπαίδευσης της UNICEF στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ακούστηκε και το μήνυμα που έστειλε, μέσω video, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «Τόκιο 2020» Γιορσίρο Μόρι. Ο Ιάπωνας αξιωματούχος ενδέχεται να έχει νοσήσει από τον κορωνοϊό διότι συμμετείχε σε συνεδρίαση με νοσούντα.

Η Ολυμπιακή φλόγα θα φτάσει στο ιαπωνικό έδαφος την Παρασκευή (20/3) στο αεροδρόμιο Ματουσίμα, και θα υπάρξει μία τελετή υποδοχής με ελάχιστους θεατές.

Κραυγή αγωνίας από την Κατερίνα Στεφανίδη: «Θέλετε να βάλετε την υγεία όλων μας σε κίνδυνο;»

Μεγάλες πιέσεις δέχονται η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και η Ολυμπιακή Επιτροπή της Ιαπωνίας, ώστε οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο να ακυρωθούν για φέτος, αλλά προς το παρόν αμφότερες προτιμούν να παρακολουθήσουν την κατάσταση, παρότι μάλιστα ο πρόεδρος της δεύτερης έχει βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό.

Οι αθλητές, πάντως, επιμένουν πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν πρέπει να γίνουν φέτος και ασκούν ασφυκτική πίεση πια, με την Ελληνίδα Ολυμπιονίκη και παγκόσμια πρωταθλήτρια, Κατερίνα Στεφανίδη, να βγάζει κραυγή αγωνίας εναντίον της ΔΟΕ, ρωτώντας την αν θέλει να επιμείνει να βάζει σε κίνδυνο την υγεία όλων μας, προκειμένου να γίνουν οι Αγώνες.

Η ίδια, παράλληλα, απαντώντας στην ανακοίνωση της ΔΟΕ, επισημαίνει πως δεν έχει καμία σχέση αυτό που συμβαίνει, με το ποια θα είναι η κατάσταση σε 4 μήνες και πρέπει άμεσα να μπει ένα «STOP».

«Δεν έχει να κάνει με το πώς θα είναι η κατάσταση σε 4 μήνες, αλλά με το πώς είναι τώρα. Θέλει η ΔΟΕ να συνεχίσει να βάζει σε κίνδυνο την υγεία μας, την υγεία των οικογενειών μας και τη δημόσια υγεία, για να προπονούμαστε καθημερινά; Μας βάζετε σε κίνδυνο τώρα, σήμερα, όχι σε 4 μήνες», ανέφερε μέσω Twitter η Ολυμπιονίκης.

Παγκόσμιο-σοκ στον αθλητισμό - Θετικός στον κορωνοϊό ο Κέβιν Ντουράντ (photo)

Ακόμα ένα αστέρας του NBA βρέθηκε πως είναι θετικός στον κορωνοϊό που έχει στερήσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους ανά τον κόσμο. Σοκ επικρατεί και στη Γιουβέντους, καθώς δεύτερος παίκτης της διαγνώστηκε με κορωνοϊό

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό 4 παίκτες των Μπρούκλιν Νετς βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και κατά συνέπεια όλη η ομάδα τέθηκε σε καραντίνα ενώ οι τρεις από αυτούς δεν έχουν εκδηλώσει συμπτώματα.

Σύμφωνα, λοιπόν με τον γνωστό έγκριτο Shams Charania, ο ένας εξ αυτών είναι ο Κέβιν Ντουράντ, ο οποίος ανέφερε: «Αισθάνομαι καλά. Όλοι να είστε προσεκτικοί, να προσέχετε τον εαυτό σας και να είστε απομονωμένοι. Θα το ξεπεράσουμε».

Κορωνοϊός: Αναβάλλονται τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα

Ραγδαία επίδραση φαίνεται να έχει ο κορωνοϊός και στον τομέα της γυμναστικής, μιας και πολλά δρώμενα έχουν ακυρωθεί και άλλα έχουν αναβληθεί.

Από την λίστα δεν θα μπορούσε να λείπουν και τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Σύμφωνα με το αγωνιστικό ημερολόγιο, το ευρωπαϊκό ενόργανης γυναικών θα γινόταν στις 30 Απριλίου - 3 Μαΐου στο Παρίσι, το ευρωπαϊκό τραμπολίνο στις 7-10 Μαΐου στο Γκέτεμποργκ, το αντίστοιχο της ρυθμικής στις 21-24 Μαΐου στο Κίεβο και το ευρωπαϊκό ενόργανης ανδρών στις 27-31 Μαΐου στο Μπακού.

Ωστόσο, η Εκτελεστική Επιτροπή της UEG αποφάσισε, έπειτα από τηλεδιάσκεψη του Προεδρείου στην οποία είχε ενεργή συμμετοχή ως Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ο Θανάσης Βασιλειάδης, να αναβληθούν όλες οι παραπάνω διοργανώσεις γυμναστικής, καθώς οι παρούσες συνθήκες δεν επιτρέπουν την προετοιμασία και διεξαγωγή τους στις προγραμματισμένες ημερομηνίες. Το νέο σχέδιο για την τέλεσή τους στο δεύτερο μισό του έτους, θα γνωστοποιηθεί στα τέλη Απριλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνεδρίαση του Προεδρείου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας επρόκειτο να φιλοξενηθεί στην Αθήνα στα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας, ύστερα από σχετική πρωτοβουλία της Ε.Γ.Ο. και στο περιθώριο της προγραμματισμένης παρουσίας των υψηλών προσκεκλημένων για την Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας, ωστόσο ο αρχικός σχεδιασμός δεν μπόρεσε να υλοποιηθεί λόγω του κορωνοϊού. Ακόμα μια δραστική απόφαση πάρθηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως θα διαβάσετε εδώ.

Έπειτα από την αναβολή των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, η UEG παρέπεμψε στη Διεθνή Ομοσπονδία Γυμναστικής (FIG) τη λήψη της απόφασης για το πώς θα απονεμηθούν τα τελευταία Ολυμπιακά εισιτήρια της «Γηραιάς Ηπείρου» (από ένα εισιτήριο σε ενόργανη ανδρών, ενόργανη γυναικών, ατομικό ρυθμικής και ανσάμπλ), τα οποία επρόκειτο να δοθούν μέσα από τις αντίστοιχες διοργανώσεις σε Παρίσι, Κίεβο και Μπακού, βάσει της κατάταξης των αθλητών, αθλητριών και ομάδων στο σύνθετο.

Αντίθετα, ξεκαθαρίστηκε από την UEG ότι αμετάβλητες παραμένουν κανονικά οι ημερομηνίες διεξαγωγής του 7ου Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους “Golden Age”, που θα φιλοξενηθεί το ερχόμενο φθινόπωρο (4-11 Οκτωβρίου) στο Ρέθυμνο με την συμμετοχή 2.800 αθλουμένων ηλικίας άνω των 50 ετών.

Σε ό,τι αφορά στις διοργανώσεις Γυμναστικής για Όλους “European Gym For Life Challenge” και “EUROGYM 2020”, που είναι προγραμματισμένες να γίνουν τον Ιούλιο στο Ρέικιαβικ, η τελική απόφαση θα ληφθεί προσεχώς και θα ανακοινωθεί μέχρι τις 25 Μαρτίου 2020.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share