Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Παναθηναϊκός: Αφήνει το ΟΑΚΑ και επιστρέφει στη Λεωφόρο!

Ξανά στην ιστορική του έδρα!

16 Μαρτίου 2020 13:59
Παναθηναϊκός: Αφήνει το ΟΑΚΑ και επιστρέφει στη Λεωφόρο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Παναθηναϊκός εδώ και δύο χρόνια αγωνίζεται στο ΟΑΚΑ, γεγονός που δεν τον έχει βοηθήσει ιδιαίτερα. Δείτε και τη θλίψη που επικράτησε με το θάνατο ιστορικού στελέχους της ΠΑΕ.

Στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού έχει ωριμάσει η ιδέα να μεταφερθεί η έδρα στο στη Λεωφόρο, πράγμα που θέλουν τόσο ο Γιώργος Δώνης όσο και οι παίκτες του Παναθηναϊκού.

Το τριφύλλι επιστρέφει στο σπίτι του και είναι δεδομένο ότι η Λεωφόρος είναι μια έδρα, που μπορεί να βάλει δύσκολα σε κάθε αντίπαλο σε αντίθεση φυσικά με το ΟΑΚΑ.

Μοναδική εκρεμμότητα είναι να τα βρει η ΠΑΕ με τον Ερασιτέχνη αλλά λογικά δεν θα υπάρχει πρόβλημα αφού φαίνεται ότι οι μεταξύ τους σχέσεις είναι σε καλό σημείο.

Τρόμος στο μπάσκετ: Γυρίζει στις ΗΠΑ λόγω κορωνοϊού ο Ρικ Πιτίνο!

Για τις ΗΠΑ θα αναχωρήσει σήμερα (12/3) ο Ρικ Πιτίνο, εκμεταλλευόμενος την αναβολή των αγώνων σε Euroleague και Basket League, έτσι ώστε να βρεθεί δίπλα στην οικογένειά του, με τον φόβο του κορωνοϊού να επισκιάζει και εκείνον. Θυμηθείτε τι ανακοίνωσε νωρίτερα για το ζήτημα ο ΕΣΑΚΕ.

Ο προπονητής Παναθηναϊκού, με αφορμή τη διακοπή της Euroleague -λόγω του κορωνοϊού-αποφάσισε να επιστρέψει στις ΗΠΑ για το προσεχές διάστημα, έτσι ώστε να είναι μαζί με την οικογένειά του σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η ανθρωπότητα.

Το γεγονός μάλιστα ότι ο Ρικ Πιτίνο ανήκει ηλικιακά στις ευπαθείς ομάδες, που είναι πιο ευάλωτες στη νόσο, ήταν κάτι που συνεκτίμησε στην απόφασή του να μεταβεί στις ΗΠΑ και να είναι κοντά στους δικούς του ανθρώπους.

Βόμβα την Euroleague: Μέλος της Ρεάλ Μαδρίτης θετικός σε κορωνοϊό

Η Euroleague ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα την αναβολή όλων των αναμετρήσεων μέχρι νεωτέρας λόγω του κορωνοϊού, προκειμένου να μην μπει σε κίνδυνο η υγεία των παικτών των ομάδων.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα αναφέρουν ΜΜΕ του εξωτερικού και πιο συγκεκριμένα στην Ισπανία, μέλος της Ρεάλ Μαδρίτης βρέθηκε θετικός στο τεστ για τον κορωνοϊό και προσβλήθηκε από τον convid-19.

Η είδηση έγινε γνωστή στην Ισπανία, με το όνομα να μην έχει γίνει γνωστό και να μην είναι σίγουρο αν πρόκειται για παίκτη, αλλά όπως αναφέρεται όλοι οι άνθρωποι της βασίλισσας, από τους παίκτες, μέχρι το προσωπικό και διοικητικά στελέχη έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ισπανικός σύλλογος αναμένεται να προχωρήσει και σε επίσημη ανακοίνωση προκειμένου να επιβεβαιώσει το κρούσμα, αλλά και να ενημερώσει για τις επόμενες κινήσεις και τα τεστ που θα προβούν και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.

Κορωνοϊός: Πότε θα είναι έτοιμο το εμβόλιο που θα βάλει τέλος στον εφιάλτη;

Πλέον ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μιλάει επίσημα για πανδημία!

Ο λόγος που οι επιστήμονες βρίσκονται σε αναστάτωση δεν έχουν να κάνουν με τα συμπτώματα του κορωνοϊού. Η πλειονότητα του κόσμου που θα νοσήσει θα έχει συμπτώματα μιας απλής γρίπης.

Το άγχος όλων είναι να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του ιού για να αντέξουν τα συστήματα υγείας και να μην γονατίσουν αν πέσουν εκατοντάδες κρούσματα μαζί. Και φυσικά για να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες που κινδυνεύουν περισσότερο.

Οι περισσότεροι επιστήμονες θεωρούν ότι πράγματι τους καλοκαιρινούς μήνες θα υπάρχει μια ύφεση, όμως τον ερχόμενο χειμώνα ο ιός θα επανέλθει. Γι’ αυτό και γίνεται πραγματικά αγώνας δρόμου για το εμβόλιο.

Παρόλα αυτά τα μηνύματα που έρχονται από την επιστημονική κοινότητα δεν είναι πολύ αισιόδοξα. Οι περισσότεροι θεωρούν ότι το εμβόλιο δεν θα είναι διαθέσιμο ούτε το 2021 (για το 2020 δεν γίνεται καν συζήτηση).

Και αυτό γιατί ακόμα και αν βρεθεί μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες δοκιμές ώστε να σιγουρευτούν ότι δεν θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα απ’ όσα θα λύσει, λόγω παρενεργειών, θα περάσει χρόνος.

Η αισιόδοξη πρόβλεψη μιλάει για το 2022. Και αυτό με ερωτηματικό…

Κορωνοϊος: Αυτά είναι τα 13 νοσοκομεία αναφοράς

Γνωστά έκανε το Υπουργείο Υγείας τα 13 νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό.

Συνεχίζεται η εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα, με τις υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας να βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού.

Το Υπουργείο Υγείας έχει ορίσει 13 νοσοκομεία αναφοράς, την ώρα που καταγράφηκε ο πρώτος νεκρός από κορωνοϊό στην Ελλάδα.

Ήταν ο 66χρονος από την Αμαλιάδα (σ.σ. το 9ο επιβεβαιωμένο κρούσμα), ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στην Εντατική. Είχε ταξιδέψει στους Αγίους Τόπους.

Όπως γνωστοποιεί το Υπουργείο Υγείας, στα 13 νοσοκομεία αναφοράς αντιμετωπίζονται κρούσματα ή πιθανά κρούσματα κορωνοϊού. Παράλληλα, το υπουργείο ενημερώνει ότι έχει ξεκινήσει η λειτουργία των isolation boxes.

Πρόκειται για κοντέινερ σε εξωτερικούς χώρους νοσοκομείων ως σημεία διαλογής ύποπτων κρουσμάτων του κορωνοϊού, προκειμένου οι ασθενείς να μην πηγαίνουν στα επείγοντα και να απομονώνονται απευθείας, εφόσον βγουν θετικοί στον επικίνδυνο ιό.

Η λίστα με τα 13 νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό

1η ΥΠΕ: Βασικό: ΓΝ Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», Αναπληρωματικό: ΓΝ Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός»

2η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ «Αττικόν», Αναπληρωματικό: ΓΝ Ελευσίνας «Θριάσιο»

3η και 4η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, Αναπληρωματικά: Πανεπιστημιακό ΓΝ Αλεξανδρούπολης, ΓΝ Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»

5η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Λάρισας, Αναπληρωματικό: ΓΝ Λαμίας

6η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Πατρών «Παναγιά η Βοήθεια», Αναπληρωματικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Ιωαννίνων

7η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Ηρακλείου, Αναπληρωματικό: ΓΝ Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος».

Καμία έλλειψη σε γάντια, μάσκες και στολές στα 13 νοσοκομεία αναφοράς για τον τον κορωνοϊό

Σε αυτά τα υγειονομικά ιδρύματα, καθώς και στα πληρώματα των ασθενοφόρων ΕΚΑΒ και Υγειονομικών Περιφερειών, έχει καταγράφει επάρκεια σε γάντια, ειδικές μάσκες και στολές.

Στο εσωτερικό τους έχουν καθοριστεί ειδικοί θάλαμοι απομόνωσης, ενώ σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια υπάρχει τουλάχιστον ένα νοσοκομείο αναφοράς που διαθέτει θάλαμο αρνητικής πίεσης για ασθενείς με κορωνοϊό.

Το Υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει ότι ασθενείς με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού (πυρετός, βήχας πονόλαιμος, καταρροή, μυαλγίες) και πρόσφατο ταξίδι (έως και 14 ημέρες πριν) σε χώρα υψηλού κινδύνου ή που ήρθαν σε επαφή με κάποιον από εν λόγω ταξιδιωτικό προορισμό, παραμένουν κατ’ οίκον και επικοινωνούν με τον ΕΟΔΥ στη νέα τηλεφωνική γραμμή του Οργανισμού.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share