Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

UEFA: Επίσημο λουκέτο σε Champions League και Europa League

Οριστικό

13 Μαρτίου 2020 12:19
UEFA: Επίσημο λουκέτο σε Champions League και Europa League
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με επίσημη ανακοίνωσή της η UEFA έκανε γνωστό ότι αναβάλλονται τα προγραμματισμένα για την επόμενη εβδομάδα παιχνίδια του Champions Leagueκαι του Europa League.

Όπως έκανε γνωστό η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία δεν θα διεξαχθούν οι ρεβάνς της φάσης των «16» των δύο διασυλλογικών διοργανώσεών της λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού!

Σημειώνεται, επίσης, ότι αναβάλλονται και οι προγραμματισμένες για την επόμενη Παρασκευή κληρώσεις για τα προημιτελικά τόσο του Champions League όσο και του Europa League!

Europa League: Ολυμπιακός μαχητής, αλλά με μειονέκτημα...

Ο Ολυμπιακός αναγκάστηκε να παίξει, λόγω κορωνοϊού, να παίξει δίχως κόσμο στην έδρα του, είδε τον Ρούμπεν Σεμέδο να τον αφήνει με παίκτη λιγότερο από το 28', αλλά έδωσε τη μάχη του με τη Γουλβς, με το 1-1 πάντως να τον φέρνει σε μειονεκτική θέση για τον επαναληπτικό του Europa League, αν και... όποτε αυτός διεξαχθεί. Δείτε την ανατροπή που υπήρξε, για να γίνει τελικά το αποψινό ματς.

Ο Ολυμπιακός λίγο έλειψε να κάνει ένα ακόμη θαύμα απέναντι σε μια εξαιρετική αγγλική ομάδα, προηγήθηκε στο σκορ με τον Ελ Αραμπί παρότι έπαιζε από το 28' με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Ποντένσε, όμως μια κόντρα σε φάουλ του Νέτο ήταν αρκετή για να τη Γουλβς ώστε να βρει το εκτός έδρας γκολ. Αυτό το τελικό 1-1 στο πρώτο ματς της φάσης των «16» του Europa League, με την ομάδα του Μαρτίνς να έχει και πάλι πολύ καλή εικόνα, προφανώς είναι ένα καλό αποτέλεσμα για αυτή τηρουμένων των συνθηκών, σε ένα άδειο Καραϊσκάκη και με 10 παίκτες για μία ώρα. Κοινώς, αν υπάρξει ρεβάνς -ελέω κορωνοϊού- στο «Μολινό» εκεί θα κριθούν τα πάντα, ξεκινώντας από το 50-50...

Το ματς για τον Ολυμπιακό ξεκίνησε πολύ καλά, με άνετη κατοχή και καλή κυκλοφορία της μπάλας, με τους «ερυθρόλευκους» να πιέζουν πολύ έντονα και μαζικά πάνω από τη σέντρα. Γρήγορα η ομάδα του Μαρτίνς πήρε τον έλεγχο του ματς, χωρίς να απειλείται ούτε κατά διάνοια από τη Γουλβς αλλά και χωρίς να βρίσκει χώρο για να πλησιάσει την περιοχή της αγγλικής ομάδας. Σε γενικές γραμμές οι Πειραιώτες είχαν σκοπό να βγουν και να κάνουν το γνωστό παιχνίδι τους και εν πολλοίς τα κατάφεραν, με καλές κινήσεις στον χώρο, καλές επαφές με τη μπάλα και σβέλτες αντιδράσεις, ενώ επέλεξαν να μην πάρουν πολλά ρίσκα επιθετικά, ψάχνοντας τις σωστές πάσες, ώστε να αποφύγουν και την πιθανότητα ο εξαιρετικά γρήγορος αντίπαλος να χτυπήσει στην κόντρα.

Χαρακτηριστικό της εικόνας του ματς ήταν ότι οι «λύκοι» έκαναν την πρώτη τους επίθεσης λίγο πριν το 20λεπτο, ενώ στα μετόπισθεν ήταν πολύ συμπαγείς, φουλ οπισθοχωρημένοι και δίνοντας χώρο στους Πειραιώτες ώστε να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Τελικά, σε μια από αυτές όντως έγινε η ζημιά για τον Ολυμπιακό, όταν ο Ζότα βρέθηκε να παίζει ένας με έναν με τον Σεμέδο και κέρδισε την αποβολή από τον συμπατριώτη του στα μισά του πρώτου μέρους. Από τη στιγμή που οι Άγγλοι βρέθηκαν με παίκτη παραπάνω από νωρίς, στη συνέχεια πίεσαν και κράτησαν μπάλα, όμως ο Ολυμπιακός αμύνθηκε σωστά, δεν έχασε την ψυχραιμία, τη συγκέντρωση και την συνοχή του και ανταποκρίθηκε σε όλες τις περιπτώσεις που χρειάστηκε ως το φινάλε του πρώτου μέρους. Στο 45' το στατιστικό έδειχνε 311 εύστοχες πάσες ο Ολυμπιακός, 112 η Γουλβς, 53% κατοχή μπάλας για τους γηπεδούχους και μια γενικά καλή εικόνα τηρουμένων των αναλογιών.

Στο δεύτερο ημίχρονο πια, οι προθέσεις του Ολυμπιακού και η νέα τακτική προσέγγιση από τον πάγκο του ήταν κάτι παραπάνω από ξεκάθαρη: έλεγχος της μεσαίας γραμμής, ελαχιστοποίηση των κενών στα μετόπισθεν ώστε να διασφαλιστεί τουλάχιστον το «μηδέν» στην άμυνα και και παιχνίδι υπομονής από τη μέση και μπροστά, ψάχνοντας το ένα γκολ που θα του έδινε την ευκαιρία να διαχειριστεί υπό ακόμη καλύτερες συνθήκες το παιχνίδι. Αυτό ακριβώς το βρήκε στο 54' με τον Ελ Αραμπί έπειτα από έξοχη συνεργασία των Καμαρά-Γκιγιέρμε και ασίστ του Βραζιλιάνου, όμως οι «ερυθρόλευκοι» στάθηκαν άτυχοι στη συνέχεια. Μια κόντρα στο πόδι του Μπουχαλάκη σε ένα φάουλ του Νέτο ξεγέλασε τον Σα και ήρθε το 1-1 των Άγγλων, οι οποίοι έστω κι έτσι, βρήκαν το εκτός έδρας γκολ. Ως το φινάλε, ο Ολυμπιακός προσπάθησε τουλάχιστον να διατηρήσει αυτό το 1-1 και τα κατάφερε χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα, αφού και η Γουλβς από την πλευρά της δεν θέλησε να ρισκάρει περισσότερο.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share