Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Super League: Οριστική αναβολή στα πλέι οφ λόγω κορωνοϊού

Εξελίξεις

12 Μαρτίου 2020 18:59
Super League: Οριστική αναβολή στα πλέι οφ λόγω κορωνοϊού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε την αναβολή της πρεμιέρας των πλέι οφ της Super League ως μέτρο πρόληψης για τον κορωνοϊό. Απίστευτα είναι και τα όσα γίνονται στο παγκόσμιο μπάσκετ, που έχει υποστεί σοκ από την εξάπλωση του κορωνοϊού, με κορυφαίο σταρ να προσβάλλεται επίσης από τον φονικό ιό, έχοντας «κολλήσει» από τον συμπαίκτη του.

Το υπουργείο Υγείας αποφάσισε προ ημερών την διεξαγωγή όλων των αθλητικών εκδηλώσεων κεκλεισμένων των θυρών, ωστόσο η έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού οδήγησε την διοργανώτρια αρχή στην απόφαση να αναβάλει οριστικά την πρεμιέρα των πλέι οφ της Super League.

Την Παρασκευή (13/3) θα πραγματοποιηθεί Δ.Σ στην Super League για την επικύρωση της απόφαση επειδή δεν υπάρχει ομοφωνία ως προς την απόφαση, ενώ την Δευτέρα θα επανεξεταστεί η κατάσταση ώστε να παρθεί απόφαση αναφορά με την επόμενη αγωνιστική των πλέι οφ.

Super League: Αναβλήθηκαν και τα πρωταθλήματα υποδομών

«Ανακοινώνεται ότι σε συνέχεια της Κ.Υ.Α. ΔΙα/ΓΠ.οικ. 16838/2020 (ΦΕΚ 783/Β/10-3-2020) για προσωρινή απαγόρευση της λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας (σχολεία, πανεπιστήμια, φροντιστήρια κ.τ.λ.) για 14 ημέρες, με αυξημένο αίσθημα ευθύνης για την προστασία της υγείας των ποδοσφαιριστών – μαθητών που αγωνίζονται στα Πρωταθλήματα Υποδομής της Super League Ελλάδα (Super League K19, Super League K17, Super League K15), των οικογενειών τους και κατ’ επέκταση της Δημόσιας Υγείας, η Super League εναρμονίζεται με την ως άνω υπουργική απόφαση και αναστέλλει τη διεξαγωγή των Πρωταθλημάτων Υποδομής για 14 ημέρες (ήτοι έως 25/3/2020)».

Europa League: Ανατροπή από την UEFA - Κανονικά το Ολυμπιακός-Γουλβς παρά τον κορωνοϊό!

Σε δημιουργική… ασάφεια εξελίχθηκε η προσπάθεια της UEFA να αποφασίσει, αν τελικά θα ανέβαλλε τα παιχνίδια που είναι προγραμματισμένα για σήμερα (12/3) στο Europa League εξαιτίας του κορωνοϊού, έχοντας σκεφτεί να σταματήσει τις διοργανώσεις της για το επόμενο διάστημα. Αυτό, όπως μάθατε από εδώ, το έκανε και η Euroleague.

Το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Γουλβς, όμως, όπως υπάρχει η ενημέρωση προς το παρόν στην ελληνική ομάδα, θα γίνει κανονικά. Μπορεί ο ισχυρός άνδρας των «ερυθρολεύκων», Βαγγέλης Μαρινάκης, να έχει διαγνωστεί με τον ιό και οι Άγγλοι να έχουν ζητήσει εδώ και μέρες την αναβολή, αλλά τελικά το «λουκέτο» μάλλον θα μπει από αύριο (13/3) στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αφορώντας τόσο το Champions όσο και το Europa League.

Η «Marca» ήταν αυτή νωρίτερα, που είχε ξεσηκώσει όλη τη «σκόνη» γύρω από το θέμα, αναφέροντας πως η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία σκεφτόταν την άμεση αναβολή των αγώνων όλων των διοργανώσεών της, αλλά η UEFA τελικά έμεινε… αδρανής. Πέταξε αρχικά το «μπαλάκι» στους συλλόγους και τώρα προσανατολίζεται στο να σταματήσει να διεξάγει παιχνίδια από αύριο.

Την ίδια στιγμή η UEFA κάλεσε σε τηλεδιάσκεψη στις 17 Μαρτίου τόσο συλλόγους όσο και Ομοσπονδίες, με σκοπό να αποφασιστεί από κοινού το τι ακριβώς θα γίνει. Η διάσκεψη αυτή, βέβαια, θα αφορά και το προσεχές Euro, το οποίο επίσης βρίσκεται σε κίνδυνο εξαιτίας όλων των τελευταίων εξελίξεων, με τον αθλητισμό φυσικά να «νεκρώνεται» τις τελευταίες ώρες, ενώ δεν είναι καν γνωστό αν η Ολυμπιακή φλόγα φτάσει στο Τόκιο για τους αγώνες.

Στο… ελληνικό ζήτημα για σήμερα, πάντως, προς το παρόν φαίνεται πως το ματς του Ολυμπιακού με τη Γουλβς θα γίνει, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται πάντα σε εγρήγορση για τυχούσες νέες αποφάσεις.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share