Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Basketball Champions League: Λουκέτο και στην FIBA

Ο κορωνοιός κέρδισε

12 Μαρτίου 2020 11:55
Basketball Champions League: Λουκέτο και στην FIBA
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

H FIBA ανακοίνωσε την αναβολή μέχρι νεωτέρας σε όλους τους αγώνες των διοργανώσεων που τελούνται υπό την αιγίδα της.

Το ΝΒΑ έκανε την αρχή και το ντόμινο των... αναβολών συνεχίζεται. Η FIBA ανακοίνωσε πως βάζει «λουκέτο» στις διοργανώσεις της από αύριο (13/3) και επ'αόριστον.

«Λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση με την έξαρση του COVID-19 και για να προστατέψει την υγεία και την ασφάλεια των παικτών, των προπονητών, των διοικούντων και των φιλάθλων, η FIBA ανακοινώνει πως όλες οι διοργανώσεις της FIBA αναβάλλονται από αύριο, Παρασκευή 13 Μαρτίου του 2020», αναφέρει μεταξύ άλλων η επίσημη ανακοίνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Σε πρώτη φάση επηρεάζεται η ΑΕΚ, η οποία έχει προκριθεί στα προημιτελικά του Basketball Champions League, που μπαίνει για την ώρα στον... πάγο.

Βάζει λουκέτο και η Euroleague λόγω κορωνοϊού

Μεγάλο είναι το ενδεχόμενο διακοπής της Euroleague λόγω του κορωνοϊού, ο οποίος χτύπησε και το NBA το οποίο και αναβάλλεται!

Με τιτίβισμά της η διοργανώτρια Αρχή κάνει γνωστό ότι λαμβάνει υπόψη της την ανακοίνωση του ΠΟΥ και την... αναβάθμιση σε πανδημία και έτσι εξετάζει να διακόψει τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος.

Για τον λόγο αυτό θα υπάρξει σήμερα μια συνεδρίαση στην οποία θα ληφθεί η απόφαση που με τη σειρά της θα γίνει γνωστή μέσα στην ημέρα.

ΝΒΑ: Ο Γκομπέρ έκανε πλάκα για τον κορωνοϊό πιάνοντας όλα τα μικρόφωνα: 3 μέρες μετά βρέθηκε θετικός

Ο Ρούντι Γκομπέρ είχε προσπαθήσει να κάνει πλάκα την περασμένη Δευτέρα για το θέμα του κορωνοϊού, ακουμπώντας όλα τα μικρόφωνα των δημοσιογράφων.

Ο Ρούντι Γκομπέρ, ο οποίος βρέθηκε θετικός σε έλεγχο για κορωνοϊό με αποτέλεσμα το ΝΒΑ να ανακοινώσει την διακοπή της σεζόν, θέλησε την περασμένη Δευτέρα να κάνει ένα αστείο, το οποίο όμως πλέον δεν έχει την ίδια έννοια.

Με το ΝΒΑ να έχει ανακοινώσει πριν μερικές ημέρες ότι οι δημοσιογράφοι πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση 2 μέτρων από τους παίκτες για λόγους ασφαλείας, ο Γάλλος σέντερ θέλησε να κάνει πλάκα - αλλά και να δείξει συμπαράσταση στους δημοσιογράφους.

Όταν ολοκλήρωσε λοιπόν τις δηλώσεις του, σηκώθηκε προσεκτικά και στην συνέχεια ακούμπησε όλα τα μικρόφωνα και τα μαγνητόφωνα των δημοσιογράφων που είχε μπροστά του πριν αποχωρήσει.

Τρεις ημέρες αργότερα ωστόσο, αυτό δε μοιάζει πλέον τόσο αστείο.

Δείτε το σχετικό βίντεο στο athensmagazine.gr:

Μανώλης Αγιομυργιαννάκης: Αυτός είναι ο πρώτος νεκρός από κορωνοϊό στην Ελλάδα

Ο πρώτος θάνατος ασθενή από κορωνοϊό στην Ελλάδα είναι δυστυχώς γεγονός. Όπως έγινε γνωστό τις τελευταίες ώρες ο 66χρονος Μανώλης Αγιομυργιαννάκης άφησε την τελευταία του πνοή στις 3:15 τα ξημερώματα της Πέμπτης, στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου.

Σύμφωνα με το patrisnews.com, ο περιφερειακός σύμβουλος από την Αμαλιάδα έδινε όλες αυτές τις μέρες την δική του, γενναία «μάχη» για να κρατηθεί στη ζωή, χτυπημένος από τον ιό. Υπενθυμίζεται ότι ήταν ένας από τους εκδρομείς στους Αγίους Τόπους που επέστρεψαν με τον κορωνοϊό από το ταξίδι τους, το οποίο περιλάμβανε πολλές στάσεις.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας: «Ο 66χρονος εισήχθη στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του ΠΓΝ Πατρών στις 2 Μαρτίου 2020 και διασωληνώθηκε στις 6 Μαρτίου 2020. Το πρωί της 10ης Μαρτίου, ο ασθενής παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε, πάρα τις θεραπευτικές παρεμβάσεις που έγιναν, στις 12 Μαρτίου 2020 στις 03:15».

Κρητικός στην καταγωγή, ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο, μέλος πολύτεκνης οικογένειας. Σπούδασε στο μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών. Μετά τη στρατιωτική του θητεία εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αμαλιάδα, τόπο καταγωγής της συζύγου του, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά.

Υπηρέτησε ως καθηγητής και διευθυντής σε σχολεία του Πύργου –Αμαλιάδας-Χαβαρίου Κεραμιδιάς – Γαστούνης και δίδαξε στο Κοινωνικό φροντιστήριο του Δήμου Ήλιδας. Συνταξιοδοτήθηκε μετά από 33 χρόνια εκπαιδευτικής υπηρεσίας.

Εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ το 1974 και από τότε κατείχε πολλές και καίριες εκλεγμένες θέσεις επί σειρά ετών. Παράλληλα, εκλεγόταν επανειλημμένως στα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών. Τον Μάϊο του 2014 εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος στο Νομό Ηλείας με το ψηφοδέλτιο «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ» του Απόστολου Κατσιφάρα. Διαχώρισε τη θέση του για σειρά ζητημάτων και ανεξαρτητοποιήθηκε. Ήταν επίσης υποψήφιος Βουλευτής με το ΠΑ.ΣΟ.Κ τον Ιανουάριο του 2015 και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τον Σεπτέμβριο του 2015 στην Ηλεία.

Στις περιφερειακές εκλογές το περασμένο καλοκαίρι, εξελέγη εκ νέου Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη του Κώστα Σπηλιόπουλου «Δυτική Ελλάδα Μπροστά» και έκανε σημαντικές παρεμβάσεις για τα σημαντικά θέματα που απασχολούν την Ηλεία, με κυρίαρχο την άμεση κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου, για να μην χάνονται άλλες ζωές άδικα...

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share