Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κλείσιμο όλων των Κλειστών Γυμναστηρίων αποφάσισε η Κυβέρνηση λόγω κορωνοϊού!

Συμβαίνει τώρα!

11 Μαρτίου 2020 12:41
Κλείσιμο όλων των Κλειστών Γυμναστηρίων αποφάσισε η Κυβέρνηση λόγω κορωνοϊού!
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ο κορωνοϊός έχει χτυπήσει «γερά» και τον αθλητισμό, αφού η Κυβέρνηση αποφάσισε το κλείσιμο όλων των Κλειστών Γυμναστηρίων και, κατά συνέπεια, την αναστολή όλων των εθνικών πρωταθλημάτων που διεξάγονται μέχρι νεωτέρας, υπό τον φόβο εξάπλωσης του φονικού ιού. Η απόφαση αυτή έρχεται μία μέρα, μετά και την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για αναστολή της λειτουργίας σχολείων, πανεπιστημίων και φροντιστηρίων.

Εδώ και καιρό, το Υπουργείο Αθλητισμού και οι αρμόδιοι φορείς ήταν σε εγρήγορση για το ζήτημα, έχοντας αποφασίσει στην αρχή να μην υπάρξει κάποια κίνηση, όταν ανακοινώθηκε η αναβολή του καρναβαλιού της Πάτρας. Με τα κρούσματα, όμως να αυξάνονται σε σημαντικό βαθμό και ακόμη και τον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, να προσβάλλεται από τον κορωνοϊό, ήρθε η απόφαση για αναστολή των πρωταθλημάτων.

Δείτε τι λέει η ανακοίνωση από τον ΕΣΑΚΕ για τα πρωταθλήματα μπάσκετ, που αφορά φυσικά και τα υπόλοιπα αθλήματα Κλειστών Γυμναστηρίων:

«Οι εξελίξεις στο σοβαρό θέμα της δημόσιας Υγείας σε συνδυασμό με τις διαρκώς αυξανόμενες αποφάσεις τοπικών φορέων για κλείσιμο Εθνικών και Δημοτικών γυμναστηρίων, που δημιουργούν σύγχυση σχετικά με την δυνατότητα προπονήσεων αλλά και τέλεσης αγώνων, οδηγούν την ΕΟΚ στην απόφαση να αναστείλει την διεξαγωγή όλων των Εθνικών πρωταθημάτων που τελούν υπό την αιγίδα της, δηλαδή πλην της Basket League που διεξάγεται από τον ΕΣΑΚΕ, μέχρι νεωτέρας.

Η κατάσταση θα εκτιμάται καθημερινά, σε επαφή και με όλους τους αρμόδιους φορείς και θα υπάρξουν καινούργιες ανακοινώσεις».

Euroleague: «Μπλόκο» από την Εθνική Επιτροπή Δημόσιας Υγείας στο ταξίδι του Ολυμπιακού στο Μιλάνο!

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Αρμάνι, αφού η Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας άναψε «κόκκινο» για το ταξίδι των «ερυθρολεύκων» στο Μιλάνο και η σχετική γνωμάτευση εστάλη στην Euroleague. Δείτε και την τραγική απόφαση που πήρε χθες (10/3) η διοργανώτρια αρχή.

Η εισήγηση της Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας δεν... ευνοεί φυσικά το ταξίδι της αποστολής του Ολυμπιακού στην Ιταλία, όπου ο κορωνοϊός βρίσκεται σε έξαρση.

Οι «ερυθρόλευκοι» ζήτησαν από την Euroleague να επανεξετάσει το αίτημά τους για αλλαγή της έδρας ή αναβολή του αγώνα με την Αρμάνι (12/3, 21:45), το οποίο αρχικά απορρίφθηκε.

Σε κάθε περίπτωση, η διοίκηση του Ολυμπιακού επέλεξε να συμπεριλάβει την γνωμάτευση των ειδικών στην επιστολή προς την διοργανώτρια αρχή και τώρα όλοι βρίσκονται σε αναμονή για την τελική απόφαση.

Βγήκαν τα αποτελέσματα όλων των μελών της ΠΑΕ Ολυμπιακός για κορωνοϊό!

Γνωστά έγιναν τα αποτελέσματα για τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ολυμπιακού, που υποβλήθηκαν σε εξετάσεις για τον κορωνοϊό, μετά την χθεσινή (10/3) σχετική διάγνωση του ισχυρού άνδρα του συλλόγου, Βαγγέλη Μαρινάκη. Δείτε τι είχε ανακοινώσει ο ίδιος μέσω του Facebook.

Όπως αναφέρει η ΠΑΕ στην ανακοίνωσή της, πάντως, κανείς εκ των παικτών, προπονητών και λοιπών μελών δεν πάσχει από τον φονικό ιό. Κάτι τέτοιο μετριάζει την κατάσταση για τους «ερυθρολεύκους», οι οποίοι αύριο (12/3) υποδέχονται τη Γουλβς στο «Γ. Καραϊσκάκης» σε «κεκλεισμένων των θυρών» παιχνίδι, με τους Άγγλους να έχουν εκφράσει νωρίτερα τον προβληματισμό τους, ως προς τη διεξαγωγή του ματς, αλλά την UEFA να δίνει κανονικά το σύνθημα να γίνει.

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ενημερώνει πως μετά τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις που υποβλήθηκαν όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος, τα διοικητικά στελέχη και το προσωπικό, τα τεστ βγήκαν όλα​ αρνητικά για τον ιό COVID-19», αναφέρει η ανακοίνωση.

Θετικός στον κορωνοϊό ποδοσφαιριστής

Ο πρώτος ποδοσφαιριστής που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό είναι στο πρωτάθλημα της Βόρειας Ιρλανδίας και συγκεκριμένα στην ομάδα της Λίνφιλντ.

Η ομάδα από το πρωτάθλημα της Βόρειας Ιρλανδίας δεν αναφέρει το όνομα του παίκτη, αλλά είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής που προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό σε ολόκληρη την Ευρώπη. Επίσης, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, όπως γνωστοποίησε μέσω ανάρτησής του στα social media, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Η Λίνφιλντ είναι πρώτη στο πρωτάθλημα της χώρας και σίγουρα θα περάσουν από έλεγχο όλα τα μέλη της ομάδας, αλλά και αντίπαλοι των τελευταίων αγωνιστικών.

Θρίλερ στον Ολυμπιακό: Περνούν εξετάσεις για τον κορωνοϊό όλοι οι παίκτες!

Οι παίκτες του Ολυμπιακού πηγαίνουν για εξετάσεις, για να διαπιστωθεί αν έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, όπως γνωστοποίησε μέσω ανάρτησής του στα social media, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Φυσικά, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει έρθει σε επαφή τόσο καιρό και με τους παίκτες του Ολυμπιακού και για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε να υποβληθούν σε εξετάσεις.

Πέρα από τους παίκτες σε εξετάσεις θα υποβληθούν προληπτικά και όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος των ερυθρόλευκων.

Europa League: Δωρεάν στο YouTube το Ολυμπιακός-Γουλβς!

Η Cosmote Tv πήρε την απόφαση να δείξει δωρεάν από το κανάλι της στο Youtube την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Γουλβς. Σήμερα (10/3), μάλιστα, συμπληρώνονται 95 χρόνια από την ίδρυση των «ερυθρολεύκων».

Η απόφαση της Κυβέρνησης, να γίνουν όλες οι αθλητικές δραστηριότητες τις επόμενες δύο εβδομάδες «κεκλεισμένων των θυρών», επηρεάζει φυσικά και το Ολυμπιακός - Γουλβς.

Την ίδια στιγμή λοιπόν η Cosmote Tv έκανε μία σημαντική κίνηση. Αποφάσισε να δείξει την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Γουλβς δωρεάν από το κανάλι της στο Youtube σε ποιότητα SD.

Φυσικά περαιτέρω λεπτομέρειες αναμένεται να γίνουν γνωστές, όταν και το συνδρομητικό κανάλι θα εκδώσει επίσημη ανακοίνωση για το γεγονός αυτό.

Η κίνηση αυτή «χρυσώνει» κάπως το... χάπι των οπαδών του Ολυμπιακού, οι οποίοι έχασαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την ομάδα τους σε ένα τόσο σημαντικό ματς.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share