Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Champions League: Ψάχνοντας ανατροπές σε Λίβερπουλ και Παρίσι

Μεγάλες μάχες

11 Μαρτίου 2020 08:15
Champions League: Ψάχνοντας ανατροπές σε Λίβερπουλ και Παρίσι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την ώρα που η αγωνία σε όλον τον πλανήτη κορυφώνεται λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊου, συνεχίζονται (άγνωστο μέχρι πότε) οι αγώνες για τη φάση των 16 του Champions League και το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο πολύ σπουδαίες αναμετρήσεις.

Λίβερπουλ-Ατλέτικο Μαδρίτης (0-1)

Οι κόκκινοι κινδυνεύουν να χάσουν τον τίτλο στην Αγγλία μόνο από τον… κορωνοϊό, αλλά ο κίνδυνος της απώλειας του στέμματος της πρωταθλήτριας Ευρώπης είναι πιο ορατός και πιο άμεσος καθώς το γκολ το Σαούλ (μόλις στο 3’) του πρώτου αγώνα στη Μαδρίτη έχει δώσει το μικρό, αλλά σημαντικό προβάδισμα στην Ατλέτικο.

Οι «κολτσονέρος» που είναι πολύ μακριά από την κορυφή στη La Liga και εκτός τετράδας, πέρσι τέτοιο καιρό είχαν κερδίσει με 2-0 στο πρώτο ματς τη Γιουβέντους, αλλά στον επαναληπτικό τους… καθάρισε ο Ρονάλντο.

Η Λίβερπουλ πέρασε μια αγωνιστική κοιλιά, αλλά φαίνεται ότι ανακάμπτει ενώ παρόλο που σε 18 εντός έδρας ματς με ισπανικές ομάδες έχει μόλις 6 νίκες (7 ισοπαλίες, 5 ήττες), παραμένει αήττητη εδώ και 5 χρόνια σε εντός έδρας Ευρωπαϊκό ματς έχοντας 18 νίκες και 7 ισοπαλίες.

Όπως όλα δείχνουν το ματς θα διεξαχθεί με κόσμο με τον Κλοπ όμως να μην υπολογίζει στον τραυματία Άλισον.

Η Ατλέτικο παραμένει χωρίς εκτός έδρας νίκη μέσα στο 2020, με τον Σιμεόνε να δηλώνει ότι η ομάδα του έμαθε από το περσινό πάθημα, ενώ ο Αργεντινός τεχνικός υπολογίζει κανονικά τους Λόντι, Τόμας, Τρίπιερ, Ζοάο Φέλιξ.

Οι πιθανές ενδεκάδες
Λίβερπουλ(4-3-3): Αντριάν – Αλεξάντερ-Αρνολντ, Φαν Ντάικ, Γκόμεζ, Ρόμπερτσον – Φαμπίνιο, Χέντερσον (Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν), Βαϊνάλντουμ – Σαλάχ, Μανέ, Φιρμίνο

Ατλέτικο (4-4-2): Ομπλακ – Τρίπιερ, Σάβιτς, Φελίπε, Λόντι – Κόκε, Τόμας, Γιορέντε, Σαούλ – Κορέα (Ζοάο Φέλιξ), Μοράτα

Παρί-Ντόρτμουντ (1-2)

Στο άδειο, λόγω κορωνοϊού, Παρκ Ντε Πρενς η Παρί δεν θέλει να δει για μια ακόμη χρονιά τα Ευρωπαϊκά της όνειρα να σβήνουν τόσο νωρίς, ενώ η Ντόρτμουντ ελπίζει σε μία Ευρωπαϊκή βραδιά από τα παλιά.

Οι Παριζιάνοι προέρχονται από δύο σερί χρονιές με αποκλεισμούς σοκ (νίκη εντός με 4-0 επί της Μπάρτσα και ήττα με 6-1 εκτός με 3 γκολ στις καθυστερήσεις πρόπερσι και πέρσι νίκη με 2-0 στο Μάντσεστερ και ήττα με 3-1 εντός με πέναλτι του Ράσφορντ στις καθυστερήσεις) κι ο Τόμας Τούχελ ξέρει ότι ένα ακόμη πρωτάθλημα δε θα του δώσει τη δουλειά (είναι στο +12).

Ο Γερμανός πάντως δεν υπολογίζει τους Τιάγκο Σίλβα, Βεράτι, Μενιέ, ενώ ο Εμπαπέ αποδείχθηκε ότι δεν έχει προσβληθεί από κορωνοϊό, αλλά προέρχεται από ίωση.

Η Ντόρτμουντ διανύει την πιο σταθερή περίοδο της, έχει βελτιωθεί πολύ αμυντικά, ωστόσο σήμερα το βράδυ έχει ανάγκη και το γκολ και εδώ ο Λουσιέν Φαβρ έχει τη σημαντική απουσία του Μάρκο Ρόις.

Οι πιθανές ενδεκάδες
Παρί (4-4-2): Νάβας - Κέρερ, Μαρκίνιος (Κουασί), Κιμπεμπέ, Μπερνάτ - Γκεγιέ, Παρέδες (Μαρκίνιος), Ντι Μαρία, Σαράμπια - Νεϊμάρ, Ικάρντι.

Ντόρτμουντ (3-4-2-1): Μπίρκι – Πίστσεκ, Χούμελζ, Ζαγκαντού – Χακίμι, Τσαν, Βίτσελ, Γκερέιρο – Σάντσο, Αζάρ – Χάαλαντ.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share