Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κρίση στον Παναθηναϊκό: Περικοπή μισθού μετά τις ήττες

Αρνούνται οι παίκτες

8 Μαρτίου 2020 10:34
Κρίση στον Παναθηναϊκό: Περικοπή μισθού μετά τις ήττες

Σκούρα τα πράγματα για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό μετά από τις ήττες από Ολυμπιακό και ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όπως θα δείτε εδώ, αφού τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι παίκτες πρόκειται να δεχτούν μεγάλη περικοπή μισθού!

Οι ίδιοι με την σειρά τους αρνούνται να συναινέσουν και να βάλουν την υπογραφή τους. Οι παίκτες βρέθηκαν για τα καλά στο στόχαστρο και με την σύμφωνη γνώμη του Ρικ Πιτίνο, καλούνται να πληρώσουν ακριβά τις τελευταίες εμφανίσεις και ειδικά τις δύο τελευταίες ήττες.

H περικοπή αποδοχών για έναν μήνα αγγίζει συνολικά για όλους τους αθλητές περισσότερο από 1 εκατ. ευρώ, με τον Νικ Καλάθη να καλείται να απολέσει περισσότερα από 200.000 ευρώ, αν και εφόσον ισχύσει η ποινή που θέλει να επιβάλλει η ΚΑΕ.

Οι διοικούντες βέβαια χρειάζονται τις υπογραφές των ίδιων των παικτών για να ισχύσει η περικοπή μισθού και έχουν διορία μέχρι σήμερα το μεσημέρι για να το πράξουν, όπως αναφέρει το Sport24. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι περισσότεροι δεν είναι διατεθειμένοι να συναινέσουν σε κάτι τέτοιο. Μάλιστα το ρεπορτάζ αναφέρει ότι αν δεν μπουν υπογραφές από όλους τους παίκτες, η ομάδα θα κατέβει με την παιδική ή την εφηβική ομάδα στο ματς με τον Ιωνικό Nικαίας στο Παλαιό Φάληρο. Αν και κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται από τους κανονισμούς του ΕΣΑΚΕ.

Οι παίκτες μετά τις τελευταίες εξελίξεις ενημέρωσαν τους ατζέντηδές τους, προκειμένου να τους συμβουλευτούν για τις επόμενες κινήσεις τους.

Basket League, ΠΑΟΚ - Περιστέρι 68-75: Μεγάλη ανατροπή!

Το Περιστέρι έφυγε με το «διπλό» από το «Παλατάκι», επικρατώντας του ΠΑΟΚ με και ρίχνοντας τον «Δικέφαλο» στην τελευταία θέση της κατάταξης ενώ απομένουν έξι αγωνιστικές για το φινάλε στη Basket League.

Οι νίκες του Άρη και της Λάρισας επί του Ήφαιστου και του Κολοσσού, που θα δείτε εδώ, αντίστοιχα έβαλαν έξτρα πίεση στον ΠΑΟΚ ωστόσο ο «Δικέφαλος» δεν τα κατάφερε απέναντι στο Περιστέρι, με αποτέλεσμα να μείνει μόνος στην τελευταία θέση της κατάταξης έπειτα από 20 αγωνιστικές!

Σε ό,τι αφορά το Περιστέρι, η ομάδα των δυτικών προαστίων επέστρεψε στην τρίτη θέση της κατάταξηςς, σημειώνοντας την πέμπτη εφετινή νίκη του μακριά από το κλειστό της Τζον Κένεντι ενώ ακολουθεί το Game 2 με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ στη φάση των «16» του BCL.

Ο αγώνας

Οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης στην PAOK Sports Arena, εκεί όπου ο Γιανίκ Μορέιρα ισοφάρισε σε 9-9 με layup κι εν συνεχεία ο «Δικέφαλος» έκανε σερί 5-0 για το 14-9 στο 4:54. Η πρώτη περίοδος έκλεισε στο 19-19 με τον Άαρον Μπεστ όμως το Περιστέρι πέτυχε έξι αναπάντητους πόντους και πήρε κεφάλι στο σκορ με το υπέρ του 19-25 με το καλάθι του Γάιου Σκορδίλη. Παρ' όλα αυτά ο ΠΑΟΚ αντέδρασε άμεσα και «έτρεξε» σερί 8-0 για το 27-25 στο 15:09, υποχρεώνοντας τον Νίκο Παπανικολόπουλο να καλέσει εσπευσμένα timeout! Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 28-34 με τον Στίβεν Γκρέι ενώ το ημίχρονο έκλεισε στο 35-35 με 2/2 βολές του Σάνον Σόρτερ. Σε αυτό το διάστημα ο ΠΑΟΚ μέτρησε 4/13 δίποντα, 6/15 τρίποντα, 19 ριμπάουντ και 7 λάθη έχοντας ως σημείο αναφοράς στην επίθεση τον Μπόμπι Μπράουν (10π., 4ασ.). Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν απόλυτα ισορροπημένο, με τον Γιανίκ Μορέιρα να διαμορφώνει το 51-52 στο 30' από τη γραμμή των βολών. Το Περιστέρι ξέφυγε με +8 (52-60) στο 33:05 με τους συνεχόμενους πόντους των Χάτσερ, Βασιλόπουλου, ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 60-63 με τον Βαγγέλη Μαργαρίτη όμως ο Γκρέι πέτυχε τέσσερις σερί πόντους για το 60-67 στα 4:19 για το φινάλε!

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 35-35, 51-52, 68-75.

Protothema.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share